Bekijk bij jouw gemeente, of de gemeenten waar je je ijs wilt verkopen hoeveel een Standplaatsvergunning kost. Met die vergunning krijg je toestemming om op een plek te staan en te verkopen. Naast een Standplaatsvergunning heb je ook een vergunning nodig om voedsel te mogen verkopen.
Bekijk bij uw gemeente, of de gemeenten waar u uw ijs wilt verkopen hoeveel een Omgevingsvergunning kost. Met die vergunning krijgt u toestemming om op een plek te staan en te verkopen. Naast een Omgevingsvergunning heeft u ook een vergunning nodig om voedsel te mogen verkopen.
Daarmee mag u eten en drinken verkopen, zoals hotdogs of ijs. Bloemen mogen ook. Mondkapjes, alcohol of lachgas mogen niet. U mag op straat of in een park verkopen.
Edwin: "Tussen de 30.000 en 40.000 euro bruto per jaar.
Het loon van een ijsverkoopster: 8 euro per uur.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.
Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden. De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost.
Voor de IJscoman is er geen specifieke opleiding. De IJscoman moet kennis van ondernemen hebben en beschikken over een goede portie doorzettingsvermogen.
De kosten voor een marktkraam variëren. Afhankelijk van het soort marktkraam betaal je € 200,- voor een simpele kraam tot € 100.000,- voor een luxe mobiele verkoopwagen. Naast de aanschafkosten krijg je ook te maken met de volgende kosten: Inkoop van producten.
Met een standplaatsvergunning kun je met je foodtruck op een openbare weg of standplaats staan en je producten verkopen. Afhankelijk van wat je verkoopt krijg je te maken met de regels van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Denk aan hygiëne en voedselveiligheid. Hiervoor geldt de hygiënecode voor de horeca (HACCP).
Wanneer u eten of drinken verkoopt tijdens een (vrij)markt of evenement, moet u zich aan de Warenwet houden. Daarbij maakt het niet uit of u particulier of ondernemer bent. Verkopers van eten en drinken die met regelmaat (bedrijfsmatig) op markten en evenementen staan, moeten zich inschrijven bij Kamer van Koophandel.
Voorbeelden van zo'n vergunning zijn: Standplaatsvergunning – Wanneer je producten verkoopt vanuit een kraam of wagen, heb je een standplaatsvergunning nodig. Deze kost gemiddeld € 28 en is maximaal vijf jaar geldig. Houd er rekening mee dat je tot wel acht weken op je vergunning moet wachten.
Gelukkig staat niet alles stil in de winter. Rond Kerst verkoopt IJssalon Bemer 150 à 200 ijstaarten. Daarnaast bakt hij in de winter oliebollen. De knijper om de juiste maat oliebollen te scheppen had de ijsbereider al in huis: de ijsknijper.
Het gemiddelde uurloon bij Kruidvat varieert vanaf ongeveer € 12,61 per uur voor een Magazijnmedewerker (m/v) tot ongeveer € 15,56 per uur voor een Verkoper (m/v).
Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen.
Een bolletje schepijs weegt ongeveer 50 gram (100 ml). 100 gram komt ongeveer overeen met 200 ml.
Het boerenijs afkomstig van Hoeve Willem III, wordt bereid met verse koemelk die rechtstreeks van de koe komt. Door alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken, krijgt het boerenijs de volle romige smaak die het zo uniek maakt. Het sorbetijs wordt gemaakt van de allerbeste vruchten van zorgvuldig geselecteerde telers.
OPscheppers voor de lekkerste bijbaan. Wij zijn meestal op zoek naar gezellige medewerkers (vanaf 16jr) die van van aanpakken weten. Onze IJssalons zijn in het seizoen (mrt-nov)7 dagen per week geopend.