Goedemorgen! Tijdens het boeken worden de paspoortgegevens niet gevraagd; je dient alleen je naam in te vullen volgens je paspoort.
Voornaam en achternaam zoals in je paspoort. Geboortedatum. Adresgegevens. E-mailadres.
Tijdens het boeken hoef je niet je paspoortnummer in te vullen. Pas bij het (online) inchecken wordt hiernaar gevraagd.
Check dus gewoon altijd even bij de airline of reisorganisatie waarmee je reist als je het niet weet. Bij sommige vliegticketaanbieders of budget airlines wordt ook helemaal niet om je document nummer gevraagd, dus dan is het helemaal niet iets om je zorgen over te maken.
Wanneer je een ticket boekt, vul je altijd je eerste voornaam– en achternaam in zoals deze in je paspoort of op je identiteitsbewijs staat. Het komt vaak voor dat mensen hun roepnaam gebruiken, terwijl dit niet zo in hun paspoort staat. Heb je meerdere (doop-)namen, dan gebruik je op je ticket alleen de eerste.
Alle klanten die op internationale vluchten reizen, moeten in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart of paspoort van de EU/EER/Zwitserland, en, waar vereist, een geldig visum.
Bij een lijnvlucht kiest u zelf de luchtvaartmaatschappij en de dag en tijdstip van uw vlucht. Deze heeft het vliegtuig zelf in eigendom en biedt vluchten aan volgens hun eigen rooster. Een chartervlucht boekt u via een reisorganisatie. Deze huurt het vliegtuig voor een georganiseerde vakantievlucht.
Uw paspoortnummer staat rechts van uw naam onder het kopje 'documentnummer'. Een paspoortnummer bestaat uit 9 tekens. Het is als volgt opgebouwd: de eerste 2 tekens zijn letters.
Is het paspoortnummer hetzelfde als het BSN? Het paspoortnummer is niet hetzelfde als jouw BSN. Het BSN is een persoonlijk nummer dat op je paspoort, rijbewijs en identiteitskaart wordt vermeld.
Je naam op vliegticket moet altijd exact overeenkomen met de naam zoals deze in het paspoort staat vermeld. Bij “Eerste voornaam” vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort. Heet een passagier Hendrik Abraham Martinus Jansen dan vul je bij de eerste voornaam Hendrik in.
Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort.
Op de houderpagina van alle paspoorten en identiteitskaarten die in het buitenland zijn aangevraagd staat 'minister van Buitenlandse Zaken'. Aan de locatiecode in de chip van uw paspoort ziet u waar uw paspoort is verstrekt.
Zowel je voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan je reisdocument. Het is voldoende om alleen met je voornaam te reizen; de tweede naam is niet verplicht.
De luchtvaartmaatschappij zegt op dit moment het vluchtschema bij te werken. Maar de maatschappij verwacht dat de overgrote meerderheid van de bestaande vluchten vanaf Schiphol door kan gaan en daarom is boeken nog steeds mogelijk. Sunweb, Corendon en TUI bieden ook nog steeds pakketreizen aan vanaf Schiphol.
Een vID is de digitale variant van jouw fysieke paspoort of ID-kaart in de vorm van een app op je smartphone. Met deze app is het in de toekomst mogelijk om digitaal te laten zien wie je bent en kun je bijvoorbeeld reizen met een digitaal paspoort. De app voldoet aan de hoogste internationale veiligheidseisen.
Voor personen vanaf 18 jaar is het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar blijft een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.
Online inchecken is gratis, alleen voor de routes Kiev – Riga en Riga – Kiev moet betaald worden. Vanaf 1 oktober 2017 moeten passagiers op alle UIA-vluchten, met uitzondering van intercontinentale vluchten en vluchten vanuit Klaipėda, een extra vergoeding betalen voor inchecken op de luchthaven!
Op de website van de luchtvaartmaatschappij met wie je vliegt kan je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Is online inchecken verplicht? Online inchecken wordt altijd geadviseerd en is verplicht bij Ryanair, Wizz Air,easyJet en Laudamotion.
Om te voorkomen dat je veel te vroeg in de rij staat, ben je pas vanaf 4 uur voordat je vlucht vertrekt welkom in de vertrekhal. Fijn als je hier rekening mee houdt, want zo help je mee de rijen voor de incheckbalies en de securitycontrole beter te spreiden en soepeler te laten doorstromen.
Het is mogelijk een reservering te maken en te betalen voor iemand anders. Je gebruikt overal in de boeking jouw eigen gegevens behalve natuurlijk bij de naam van de passagiers. Het ticket komt dan op naam van die persoon terwijl de betaling via jou verloopt.
Wat de goedkoopste dag is om te boeken is afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt. Wereldwijd, dus zonder rekening te houden met de bestemming, is boeken op vrijdag veruit het voordeligst, gevolgd door de woensdag. Zoek je naar een specifieke bestemming, kijk dan ook even naar de boekdagen per contintent.
Ook maandag, dinsdag en donderdag zijn goede vertrekdagen. Maar dan moet je wel op tijd boeken! Vluchten die vertrekken op zondag worden gemiddeld 60 dagen voor vertrek geboekt. Als je dus op tijd zoekt en boekt, heb je meer kans op een voordelig tarief.
Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen tijdens reizen naar het buitenland? U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat. U moet u ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen.