Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto's opgeslagen. Google Foto's is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account.
Als je een Google-account maakt, vragen we je om persoonlijke informatie. Door nauwkeurige informatie te verstrekken, kun je je account beveiligen en onze services nuttiger maken. Tip: Je hebt geen Gmail-account nodig om een Google-account te maken. Je kunt elk e-mailadres gebruiken om een account te maken.
Met een Google-account kunt u bijvoorbeeld het volgende doen: Applicaties downloaden en installeren vanaf Google Play. Uw e-mail, contacten en agenda synchroniseren met behulp van Gmail. U kunt een back-up maken van uw gegevens, deze herstellen en ze kopiëren van een oud apparaat naar een nieuw apparaat.
Als je Gmail gebruikt, heb je al een Google-account. Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Inloggen op je Google-account (of bij een Google-product): Ga naar de inlogpagina van het product (voor Google-accounts is dit myaccount.google.com).
Dag en nacht support via telefoon, e-mail en chat van een echte supportmedewerker. Meer opslagruimte voor Gmail en Google Drive. Tools voor het beheer van mobiele apparaten om je gegevens te beveiligen, zoals de mogelijkheid om verloren apparaten op afstand te wissen. Geavanceerde beveiliging en beheerfuncties.
Met een Google-account hebben mensen toegang tot de internetdiensten van Google. Maak dit account gratis aan.
De bekendste gratis webmaildiensten zijn Gmail, Outlook en Yahoo.
Let op: Gmail is een dienst van Google. Wijzigt u het wachtwoord, dan gebeurt dat ook voor alle andere Google-diensten. Het kan dus zijn dat u dan ook op uw Android-smartphone of -tablet het nieuwe wachtwoord moet invullen.
Net als bij Google Play kun je in de F-Droid Store zoeken naar apps die je op je smartphone kunt laden en installeren. En zoals gebruikelijk neemt een F-Droid-client de taak op zich om de apps te installeren en te updaten.
Bestanden die je uploadt naar Google Drive, worden opgeslagen in beveiligde datacenters. Als je computer, telefoon of tablet kapot is of kwijtraakt, kun je via een ander apparaat nog steeds bij je bestanden. Je bestanden zijn privé, tenzij je ze met anderen deelt.
Waar mogelijk beschermt Gmail je informatie door je e-mails automatisch te versleutelen. Ze worden dan tijdens de bezorging omgezet in een code. Deze beveiligingstool heet Transport Layer Security (TLS) en voorkomt dat anderen je e-mails kunnen lezen.
Alternatieven voor Google's zoekmachine
Toch zijn er wel alternatieven, zoals het Nederlandse Startpage, DuckDuckGo of het Franse Qwant.
Een account is op internet een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u toegang tot een bepaalde afgeschermde dienst krijgt. U kunt bijvoorbeeld een webmailaccount hebben of een account bij een webwinkel. Een abonnement bij een internetprovider wordt ook een account genoemd.
Back-ups van WhatsApp zijn gekoppeld aan het telefoonnummer en de Google-account waarmee ze gemaakt zijn.
Een rekening per e-mail versturen is relatief onveilig, daarom plaatsen wij de rekening op een account waar alleen u toegang tot heeft. Dit account staat in een beveiligde omgeving. U kunt alleen inloggen met uw gebruikersnaam, wachtwoord én een SMS-code die u op uw mobiele telefoonnummer ontvangt.
Je kunt bepaalde apps of services van derden (zoals services voor social media, muziekstreaming en online winkelen) aan je Google-account koppelen om de functionaliteit te verbeteren. Als je je Google-account aan een account van derden koppelt, kan die derde partij informatie naar Google sturen.
Log in op je account om de gegevens die je gebruikt voor Google-services te bewerken, zoals je naam en je foto. Je kunt ook kiezen welke persoonlijke info wordt getoond wanneer je contact hebt met anderen via Google-services.
Een Google account zonder Gmail
Een account maken met elk willekeurig e-mailadres, dus ook Hotmail, of een zakelijke emailadres. De enige voorwaarde is dat het een emailadres is wat nog niet eerder voor welke dienst van Google dan ook is gebruikt.
ProtonMail
ProtonMail is de meest bekende beveiligde e-mailprovider. Het is open source, gevestigd in Zwitserland, en biedt end-to-end asymmetrische encryptie. Je kunt ProtonMail gratis gebruiken als je minder dan 150 berichten per dag verstuurt en niet veel opslagruimte nodig hebt.
Gmail is gemakkelijk een van de beste gratis e-maildiensten. De schone en overzichtelijke interface wordt regelmatig verfijnd, met nuttige nieuwe functies.
Zowel Outlook als Gmail hebben voordelen en nadelen. In het kort: Gmail is over het algemeen meer geschikt voor thuis- en privégebruik, terwijl Outlook inloggen vooral geschikt is voor zakelijk gebruik. In de praktijk ben je natuurlijk helemaal vrij om te kiezen.