Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon.Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt. Bij groene aderen, zal je huid vaak een gele ondertoon hebben.
Welke kleuren hebben de aderen die je ziet? Wanneer je aderen er blauw of paars uitzien, dan heb je een koele toon. Zien de aderen er groen uit, dan heb je een warme toon. Wanneer je moeite hebt met de kleur bepalen, heb je waarschijnlijk een neutrale toon.
De adertest. Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon, groenblauwe aderen op een neutrale ondertoon.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.
Zit je net zoals je lengte heel je leven aan hetzelfde huidtype vast? Het antwoord zal je verrassen: Je kunt helaas niet uit jezelf je huidtype veranderen.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Warme huidskleur
Bij een warme ondertoon is het mooi om warme kleuren aan te trekken. Denk hierbij aan rood en oranje, maar ook goud en geel zullen mooi staan. Als je wilt gaan voor wat diepere kleuren dan kun je het beste kiezen voor blauw, lichtgroen, donkergroen of turquoise.
Hoe meer zuurstof de rode bloedcellen bevatten, hoe roder het bloed. Als een rode bloedcel in de haarvaten zuurstof heeft afgestaan stroomt het zuurstofarme bloed via het aderstelsel naar de longen om daar weer zuurstof op te nemen. Het zuurstofarme bloed geeft de aderen onder de huid hun blauwige kleur.
Zuurstofrijk bloed is helderrood, zuurstofarm bloed is donkerrood. In je lichaam is de kleur van je bloed dus niet overal hetzelfde. Het bloed in aderen stroomt onder enkele lagen weefsel, hierdoor lijkt het bloed donkerder. Aderen ogen daarom niet rood, maar soms blauw.
Spataderen zijn verwijde aders in de benen. Ze zien eruit als blauwe, kronkelige en soms bobbelige aders. Ze ontstaan doordat de kleppen in de aders niet goed sluiten en er bloed terugstroomt. Je kunt last krijgen van pijnlijke benen of kuiten, met name na lang staan.
Wat kan ik doen aan de adertjes op mijn benen? De chirurg kan uw adertjes laseren (endoveneuze lasertherapie), uw (spat)aderen wegspuiten (sclerotherapie en foam-sclerocompressietherapie) of uw adertjes helemaal verwijderen (convolutectomie volgens Muller). U hoeft niet rond te lopen met zichtbare adertjes op uw benen.
Door de zwaartekracht hoopt het zich op in de benen en veroorzaakt daar een bloedstuwing. De druk in de aderen neemt toe, waardoor de aderwanden meegeven en de aderen “uitdijen”. De verwijde ader krijgt een kronkelige vorm. Dergelijke aderen kunnen ook zichtbaar en voelbaar zijn aan het huidoppervlak.
Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje, doen ons denken aan warme dingen, zoals de zon of vuur. Koude kleuren, zoals blauw, groen en magenta doen ons eerder denken aan koele dingen, zoals water of gras.
#2 Warm Blauw - Kobaltblauw
Deze blauwe tint voelt door de dosis zwart pigment, soms wat paarsing aan. Het is een warme kleur die vooral tot leven komt in lichte ruimtes en een wat rijkere uitstraling heeft in kamers met weinig licht.
Goud is warmte, glans en welvaart. Goud sprankelt en straalt luxe uit. Goud staat voor innerlijke wijsheid, ontspant en geeft veiligheid.
Bepaalde kleuren laten je er nou eenmaal beter uitzien. Als de kleuren met een gele basis zoals oranje, bruin en warm rood goed bij je passen, ben je waarschijnlijk een warm type. Passen kleuren met een blauwe basis zoals blauw, groen, roze en blauw rood bij je dan ben je waarschijnlijk een koel type.
Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje.
het allel voor een donkere huid is dominant over het allel voor een lichte huid. Je kan ook zeggen; het allel voor een lichte huid is recessief ten opzichte van het allel voor een donkere huid. In de erfelijkheid geef je erfelijke eigenschappen en de daarbij behorende allelen aan met een letter.
Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels je krijgt. De huid wordt ook slapper, fragieler, verliest elastinevezels en wordt minder elastisch. Ook produceren de talgklieren minder huidlipiden, met als resultaat een droge huid. Dit proces is natuurlijk, maar soms gaat het sneller door externe factoren.