Controleer of de router goed werkt. Zorg ervoor dat de router is ingeschakeld, verbonden is met internet en dat jouw telefoon zich binnen het Wi-Fi-bereik van de router bevindt. Als er te veel apparaten op één router zijn aangesloten, kan het bovendien gebeuren dat de Wi-Fi niet wordt gedetecteerd.
Start je apparaat opnieuw op.
Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen. Zet wifi uit en mobiele data aan en check of er een verschil is. Zo niet, dan zet je mobiele data uit en wifi aan en check je het opnieuw.
Typ in Windows 11 in het zoekveld van het Startmenu 'Configuratiescherm' en klik op Configuratiescherm. Klik op Netwerk en internet > Netwerkcentrum. Alle actieve verbindingen staan onder 'De actieve netwerken weergeven'. Klik op de blauwe link met de naam van het wifi-netwerk.
Kunt u nog steeds geen verbinding maken? Stel de netwerkinstellingen opnieuw in. Als u iOS of iPadOS 15 of hoger gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'.
Haal de simkaart uit je telefoon en maak schoon met een zachte, droge doek en kijk of je hetzelfde probleem houdt. Plaats je simkaart in een ander toestel. Als je simkaart wel werkt in het andere toestel, dan ligt het probleem bij jouw toestel.
Bij Android toestellen kan je dit vinden onder Instellingen > WiFi > Slim schakelen tussen WiFi en mobiele data of de optie schakel WiFi automatisch in/uit. Bij de iPhone is dit te vinden via Instellingen > Mobiel Netwerk > Mobiel datanetwerk > WiFi Assistentie.
Via een simkaart kun je bijvoorbeeld ook draadloos internetten. Maar wifi gebruikt het internetsignaal van een modem in een lokaal netwerk (LAN). Mobiel internet daarentegen, gebruikt een simkaart voor internetsignalen via zendmasten.
Selecteer Instellingen > netwerk & internet. De status van uw netwerkverbinding wordt bovenaan weergegeven. Met Windows 10 kunt u snel de status van uw netwerkverbinding controleren. En als u problemen met uw verbinding hebt, kunt u de probleemoplosser voor netwerken uitvoeren om deze te verhelpen.
Controleer eerst of je modem wel internet verbinding heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modem direct met een kabel op je computer of laptop aan te sluiten, de draadloze router koppel je dan even los van je modem. Ook dan geen internet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je modem of internet provider.
Het wegvallen van draadloos internet kan een aantal oorzaken hebben. De meest voorkomende is dat er andere draadloze signalen storen op jouw verbinding. Bijvoorbeeld de draadloze router van de buren. Maar ook andere apparaten die op 2.4 GHz uitzenden kunnen storen, bijvoorbeeld babyfoons en bluetooth apparaten.
Selecteer in Wi-Fi-status de optie Eigenschappen van draadloos netwerk. Selecteer in Eigenschappen van draadloos netwerk het tabblad Beveiliging en selecteer vervolgens het selectievakje Tekens weergeven. Uw Wi-Fi netwerkwachtwoord wordt weergegeven in het vak Netwerkbeveiligingssleutel.
Kies op een computer of laptop met draadloze netwerkkaart de naam van het netwerk van uw draadloze router. De naam van het netwerk is hetgene dat u bij SSID heeft ingevuld. Hierna klikt u op verbinden. Als het goed is bent u verbonden met uw eigen wifi netwerk en kunt u gebruik maken van draadloos internet!
Werkt je wifi-verbinding nog steeds niet, dan kun je de netwerkinstellingen herstellen door binnen de instellingen van je apparaat te gaan naar Algemeen beheer. Kies vervolgens voor Resetten en daarna voor Netwerkinstellingen resetten. Hierdoor worden zowel je bluetooth- als wifi-instellingen hersteld.
Neem de volgende stappen: Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Ga naar Wifi en tik rechtsboven op Wijzig. Blader door de lijst met wifi-netwerken waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.