Deze doekjes zijn speciaal ontwikkeld om het wasgoed in de droger te verzorgen en extra geur toe te voegen en de kleding een intense krachtige frisheid mee te geven.
Die stofdeeltjes of haren achter het toiletdeksel of aan de voet van de wc kun je met een droogtrommeldoekje veel makkelijker wegkrijgen. Deze doekjes zijn gemaakt van polyester, waardoor ze veel beter stof, vuil en viezigheid oppakken dan microvezeldoekjes. Ze laten ook nog eens een lekker geurtje achter.
De Robijn wasmiddeldoekjes hebben de heerlijke, vertrouwde Robijn geur en zijn speciaal ontwikkeld voor gekleurde en bonte was. De lichtgewicht Color wasmiddeldoekjes zorgen voor een schone en frisse was. Ze zijn handig in gebruik en flexibel te doseren doordat ze gescheurd kunnen worden.
Goedkoop is geen duurkoop
Tweede werd Formil Ultra Plus van de Lidl, waarmee je ook voor €0,13 per keer kunt wassen. Erkende merken als Ariel, Persil of Robijn, die ruim tweemaal zo duur zijn omdat er veel reclame voor gemaakt moet worden, kwamen niet verder dan de subtop.
Echte robijn kun je onderscheiden van synthetische robijn door de steen te bekijken met een microscoop. Echte robijn bevat insluitsels als rutiel, zirkoon en andere mineralen. Synthetische robijn is doorgaans heel zuiver en heeft een zeer regelmatige inwendige groeistructuur.
Wasdroger schoonmaken
Als het wasgoed stinkend uit de wasmachine komt, is de oorzaak vaak een verstopt filter of een zeepbacterie (vetluis). Daarom is het belangrijk om op de volgende zaken te letten: Maak na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon. Ook de condensor dient regelmatig schoongemaakt te worden.
Kunnen Lenor geurparels in de droger? Het is mogelijk om de geurparels van Lenor in de droger te plaatsen. Idealiter worden hier (Lenor) droogtrommeldoekjes voor gebruikt.
Hoe gebruik je drogerballen? Doe de ballen bij je wasgoed wanneer je deze in de droger stopt. Als je op de ballen wat wasparfum sprenkelt dan neemt je was ook nog eens de lekkere geur op, dubbel plezier dus!
Als u ze in de droger bij uw natte wasgoed stopt, zorgen de ballen ervoor dat de was zachter is, minder kreukt en niet statisch wordt. En de ballen zorgen ervoor dat het wasgoed goed verdeeld wordt over de trommel. Dit zorgt ervoor dat de droogtijd verkort, omdat het natte wasgoed geen bal kan vormen.
De Blokker Drogerballen Wol zijn gemaakt van 100% wol, per 2 stuks verpakt. Ze zijn makkelijk in gebruik. Doe 1 drogerbal in de droger bij de natte kleding. Voor normale was is 1 drogerbal voldoende.
Ze zorgen voor een betere luchtcirculatie, waardoor de was minder kreukt. Daarnaast kan de droogtijd ook nog eens worden verkort met 25%. De ballen zijn gemaakt van wol, en kunnen niet mee gewassen worden in de wasmachine. Ze zijn van goede kwaliteit, hierdoor gaan de drogerballen lang mee.
Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn.Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter. Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen.
Met delicaat wasgoed zoals wol of zijde moet je voorzichtig zijn. Het beste is drogen aan de waslijn, maar als je een warmtepompdroger met een speciaal wol of zijde programma hebt, dan kun je het ook drogen in de wasdroger.
Lekker ruikende was uit de droger
Ook kun je bijvoorbeeld een wasparfum of van die geurparels gebruiken. Hierdoor ruikt je was heel erg sterk en zal de geur minder snel vervliegen tijdens het drogen. Zelf vind ik het heel erg prettig om de Geurboosters van Lenor te gebruiken.
Wasdrogerballen dragen bij aan een beter milieu door het vermijden van wasverzachter en het besparen van energie. Het assortiment van Scanpart bestaat daarnaast onder andere uit wollen wasdrogerballen van 100% schapenwol, wat een ecologisch alternatief is voor plastic wasdrogerballen.
Voor de schoonmaak van je wasdroger heb je niet veel nodig: een warm sopje, schoonmaakdoek, stofzuiger en stromend water (tip: gebruik een douchekop indien mogelijk). Dat is voldoende voor een grondige schoonmaak. Met het MicroCloth HyClean microfiberdoekje maak je jouw apparaat hygiënisch schoon.
Bij normale condensdrogers kun je de condensor uit de droger halen en hem schoonmaken met de douchekop. Bij een warmtepompdroger kan dat meestal niet. Zuig dan de condensor en het ventilatierooster van de condensor met de stofzuiger schoon voor een goede luchtcirculatie.
Handdoeken zijn nou eenmaal gemaakt om vocht op te nemen. Dus ook als je een droge handdoek in de droger doet, neemt de handdoek vocht op.Daardoor hoeft de droger minder hard te werken en is de rest van jouw wasgoed eerder droog.
Wanneer je een balletje aluminiumfolie bij je was in de droger gooit, zorgt dit er voor dat je was minder statisch wordt én dat er minder kreukels in komen. Jep, zo simpel is het! Geen zorgen, je hoeft dit echt niet bij elke droogbeurt te doen.
Om ervoor te zorgen dat je beddengoed niet meer in elkaar draait tijdens het wassen of drogen kun je het uiteinde van de stof het beste vastbinden. Bijvoorbeeld met een elastiekje of sokkenknijpers. Doordat de opening nu afgesloten is kan de stof niet meer in elkaar verwikkeld raken en één grote prop vormen.
Je gebruikt te weinig wasmiddel. Door te weinig wasmiddel te gebruiken zal je kleding niet schoon worden en dat kan de reden zijn dat het niet fris ruikt. Je wasmachine is niet schoon. Na verloop van tijd vervuilt je wasmachine.
Zeepresten en vuil uit kleding blijven achter en dat in combinatie met een donkere, vochtige ruimte is ideaal voor schimmels om zich te nestelen. Zo kan er vetluis of zeepluis in je wasmachine ontstaan. Het gevolg? Je was wordt niet goed schoon en komt onfris uit de wasmachine.
Conclusie: voor wassen op lage temperaturen kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat dit sneller oplost.Op hogere temperaturen is waspoeder weer fijner in gebruik. Geen van de twee is dus op alle vlakken de beste keuze, maar het is wel slim om de twee middelen af te wisselen.
Mechanische kracht wil zeggen dat hoe harder je zal schrobben, hoe sneller vlekken verdwijnen. Steek vijf tennisballen in je wastrommel om die mechanische kracht te vergroten en je was zal sneller proper zijn.
Als je namelijk tennisballen in je droger gooit, blijft alles wat er in zit circuleren, zodat er geen kreukels kunnen ontstaan. Ideaal dus als je bijvoorbeeld lakens en T-shirts hebt die je graag kreukvrij uit de wasmachine wilt halen. Let er wel op dat je alles meteen na de wasbeurt eruit haalt.