Zeker wanneer je wietplanten in de bloeifase zitten kan regen nadelige gevolgen hebben. De toppen zijn in die fase vatbaar voor toprot en bij hevige regenbuien en een hoge luchtvochtigheid kunnen er schimmels ontstaan.
Regenwater dat in de toppen sijpelt, kan niet altijd goed verdampen en voor rottende toppen zorgen. Een afdak boven de planten kan dan helpen. Mocht je geen mogelijkheid hebben om zo'n afdak te maken, plaats wietplanten dan tijdens regenbuien binnen als het even kan.
Bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld bij binnenkweek) kan je 2 maal per dag een klein beetje water geven. Wanneer de plant wat meer is volgroeid kan je de hoeveelheid water omhoog halen en de frequentie omlaag. Bij een wietplant in de bloei kan je om de 2 dagen water geven en soms zelfs om de 3 dagen.
Als een vuistregel geldt dat je, op het moment dat de eerste 5cm aarde droog aanvoelt, langzaam water geeft totdat de bodem gelijkmatig gehydrateerd is. Dit werkt voor zowel planten direct in de aarde, als voor planten in een pot.
Zet je wietplanten zoveel mogelijk in de zon en geef ze voldoende, maar niet teveel water. Het beste is om steeds met een volgende waterbeurt te wachten tot de toplaag van de aarde tot op een centimeter of drie opgedroogd is.
Wietplanten komen in de natuur doorgaans voor in warmere landen dan Nederland en België, ze houden van een aangenaam klimaat. Binnen moet het daarom ook niet te koud worden voor ze; onder de 15 graden stagneert de groei.
Door het plaatsen van een zwenkventilator kunnen wietplanten de verse lucht het best opnemen en verwerken. Een ventilator is bovendien ideaal om de hitte die van je kweekverlichting afkomt minder intens te maken voor je wietplanten. Hierdoor heb je minder kans op verbranding door hitte of overbelichting bijvoorbeeld.
De vetplant heeft weinig water nodig. Eens in de maand is voldoende.In de zomer is eens in de 2 weken raadzaam. Omdat vetplanten van nature een droge omgeving gewend zijn is het sproeien van een vetplant niet nodig.
Cannabisplanten zijn het meest gelukkig wanneer ze ongeveer 10-12 uur direct zonlicht per dag ontvangen. Je weet waarschijnlijk wel dat wietplanten ontzettend krachtig groeien. Ze vereisen daarom een hoop zonne-energie om deze groei te bewerkstelligen.
Tijdens de vegetatieve fase zullen cannabisplanten zich het prettigst voelen bij een temperatuur van 21-29°C. Tijdens de bloeiperiode bedraagt deze marge 18-26°C. De temperatuur moet ongeveer 6°C schommelen tussen de dag en de nacht.
Een goede, hoge opbrengst per m2 is 500-600 gram. De opbrengst van een wietplant buiten kan oplopen tot deze aantallen, per plant. Sommige wietplanten groeien uit tot giganten en zorgen voor een buitenwiet opbrengst van meer dan een kilo, per plant! Uiteraard hebben ze dan wel flink de tijd, en ruimte, nodig.
Cactussen en vetplanten hoef je maar heel weinig water te geven: geef in de zomer af en toe een flinke plens water in een keer en laat de grond daarna bijna helemaal uitdrogen.In de winter hoef je maar eens in de 4 weken een beetje water te geven.
Geef ongeveer twee keer per week voeding. Zo zorg je ervoor dat je plant de volledige kweek genoeg voeding heeft.
Het goede nieuws is dat dit kan. Maar je planten hebben nog steeds licht nodig. Licht is namelijk, samen met koolstofdioxide en water, cruciaal voor de fotosynthese, het proces waarbij ze koolhydraten aanmaken. Je kunt dus geen wiet kweken zonder licht, maar het kan best zonder kunstlicht!
Door de hoeveelheid CO₂ in je kweekruimte te verhogen, kun je grotere, dichtere toppen kweken. Dit helpt je planten hun fotosynthese te versnellen en je moedigt ze aan om meer voedingsstoffen en water op te nemen. Helaas is het toedienen van CO₂ niet goedkoop en het kan de luchtvochtigheid in kleine ruimtes opdrijven.
Wanneer je de wietplant te vroeg oogst zal de cannabis minder potent zijn. Te laat oogsten zal het THC gehalte doen afnemen en de wiet juist minder potent maken. Ook de kans op toprot of andere schimmels bij buitenkweek neemt toe als je de cannabis planten te lang laat staan.
Door een wietplant in plaats van 14 uur, 18 uur licht te geven krijgt ze meer energie en zal ze sneller groeien. Wil je een extra snelle groei dan kun je een wietplant zelfs 24 uur licht geven. Als een zo kort mogelijke groeifase is wat je wilt, geef dan een lichtregime van 24 uur licht per dag, zonder donkerperiode.
Omdat er geen licht is, kan de plant alleen bouwen zolang de voorraad strekt en de opgeslagen energie verbruikt is. Ze loopt 's nachts als het ware op batterijen.
Kwekers zouden moeten wachten tot ten minste 50% van de bloeiharen donker gekleurd is. Dan weet je zeker dat het THC-gehalte bijna optimaal is. Het is het beste te beginnen met oogsten van je toppen als 60-70% van de bloeiharen donker is; dan bevatten ze het meeste THC.
Heb je jouw plant te weinig water gegeven? Dan worden bladeren vaak slap, rimpelig en donkerder van kleur. Geef dan niet direct een enorme plens water! Bij teveel water zullen de wortels dit niet meer opnemen, en kunnen ze gaan rotten.
Als de wortels van je planten niet genoeg zuurstof krijgen, vertraagt de stofwisseling. In sommige gevallen leidt een zuurstofgebrek ertoe dat de wietplanten helemaal niet meer groeien. De meestvoorkomende oorzaken daarvan zijn overbewatering of een groeimedium dat slecht afwatert.
Voordat je je zorgen maakt over het feit dat je planten niet gaan bloeien, moet je ze eerst voldoende tijd geven om de overgang te maken. Na het aanpassen van de lichtcyclus in je kweekruimte, moet je 2-3 weken geduldig wachten voordat je planten zichtbare tekenen van bloei gaan vertonen.
Vooral in de buitenlucht of in een goed geventileerde ruimte is de chemische stof snel vervlogen. Mensen kunnen alleen stoned worden als ze verhitte hasj of marihuana direct inhaleren, zoals dat bij blowen het geval is. „In een kleine, afgesloten ruimte zal de meeroker ook niets merken van THC.
Nadat je te veel wiet hebt gebruikt, begin je negatieve effecten in je lichaam te voelen.Wat je beleeft, is een 'green-out'. Naast dat je je er mentaal ongemakkelijk door voelt, kan greening out ook gepaard gaan met fysieke symptomen. Voorbeelden zijn maagklachten en een verhoogde hartslag.
Combinatie: Hasj/wiet & Slaapmiddelen
Het gevolg hiervan is dat er bijwerkingen zoals oriëntatieproblemen, moeheid en ernstige ademhalingsproblemen kunnen ontstaan. Het kan zelfs leiden tot coma. Op de langere termijn vergroot het de kans op geheugenverlies, tolerantie en afhankelijkheid.