McDonald's frituurt in puur plantaardige mengsel van raapzaad- en zonnebloemolie en heeft ieder frituurstation een eigen filter.
In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met ...
Vragen van consumenten of de frites geschikt zijn voor vegetariërs worden door McDonalds ontkennend beantwoord. Bij de productie van de snack worden dierlijke ingrediënten gebruikt. McDonalds heeft daar overigens nooit een geheim van gemaakt. De frites van McDonalds worden twee keer gebakken.
Eenmaal in het restaurant worden onze frietjes gewoon gebakken in speciale frituurketels in een niet-gehydrogeneerde mix van zonnebloem- en koolzaadolie die 100 procent geschikt is voor vegetariërs. McDonald's French Fries zijn zelfs officieel geaccrediteerd door de Vegetarian Society.
Elke herfst worden er miljoenen aardappelen gerooid, ze kunnen naar de supermarkt of groenteboer. Van al deze aardappelen wordt patat gemaakt. Ze worden eerst goed gewassen en dan geschild met deze machine. Ze lijken als ze uit de snijmachine komen al erg op friet.
Hoe kunnen gefrituurde aardappelen niet vegetarisch zijn? Dat komt omdat McDonald's Franse frietjes natuurlijke rundvleessmaak als een van de ingrediënten hebben toegevoegd . Dat klopt, ondanks dat ze hun aardappelen in olie bakken, voegt McDonald's rundvlees toe aan de frietjes voor extra smaak.
Het gebruikelijke vet voor het maken van frietjes is plantaardige olie . Vroeger werd runderniervet aanbevolen als beter, met plantaardig bakvet als alternatief. McDonald's gebruikte tot 1990 een mengsel van 93% runderniervet en 7% katoenzaadolie, toen ze overschakelden op plantaardige olie met rundvleessmaak.
Wist je dat McDonald's van 1940 tot 1990 runderniervet gebruikte om hun friet te maken, totdat ze het in 1990 geleidelijk aan uitfaseerden ten gunste van zaadoliën? Deze overstap werd gemaakt omdat men dacht dat verzadigde dierlijke vetten ongezond waren , maar we hebben inmiddels ontdekt dat zaadoliën een van de belangrijkste oorzaken zijn van de obesitasepidemie.
Wij gebruiken geen runderolie. Wij gebruiken alleen plantaardige olie en er wordt geen smaak toegevoegd aan onze friet of olie. Er komt zelfs geen enkele olie van dierlijke oorsprong in onze keukens.
Friet is gemaakt van aardappels en dus plantaardig, zou je denken. Het wordt veelvuldig als 'veganistisch' bestempeld maar als er bij de bereiding in de productielijn of in de cafetaria dierlijke eiwitten aan te pas komen (denk aan het frituurvet!), is het geen veganistisch product meer.
De McPlant is speciaal voor McDonald's ontwikkeld op basis van plantaardige erwteneiwit en wordt vers bereid. McPlant bestaat uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, mosterd, sandwichsaus en ketchup. Ook wordt cheddar smeltkaas toegevoegd.
En dus gaf McDonald's toe aan de publieke druk en veranderde hun frituurolie. Maar natuurlijk houdt het verhaal daar niet op, want de olie waarmee ze het talg vervingen was gehydrogeneerde plantaardige olie , die niet alleen niet zo lekker smaakte als het rundertalg, maar ook een flinke portie transvetten bevatte.
Omdat het smaakje is gemaakt op basis van melkbestanddelen, is de friet in de VS dus niet vegan. Het smaakje heeft een historische achtergrond. McDonald's USA frituurde friet in de vorige eeuw lange tijd in een mengsel van plantolie en rundvet.
De mythe ontkrachten: Wendy's Fries and Meat. Een van de hardnekkigste geruchten over Wendy's fries is dat ze in runderniervet worden gekookt, waardoor ze niet-veganistisch zijn. Deze bewering is echter verouderd en niet langer accuraat .
Sterker nog, de frietjes zijn 50% ongezonder dan die van welke andere keten dan ook , met in totaal 953 calorieën. "Frietjes bevatten veel zout en vet, wat een toch al ongezond fastfoodrestaurant in de gevarenzone kan brengen," legt het zorgplatform PlushCare uit.
Eenmaal in onze keukens koken we ze in onze canola-mixolie, zodat u ze knapperig en heet kunt eten, precies zoals u ze wilt. Wilt u meer weten over onze frietingrediënten?
Je kunt chemicaliën daarvoor bedanken. Nadat de frietjes zijn gesneden, worden ze bedekt met suiker zodat ze allemaal dezelfde kleur hebben. Vervolgens worden ze bedekt met natriumzuurpyrofosfaat om te voorkomen dat ze grijs worden als ze worden ingevroren . Dit zijn de geheime menu-items van McDonald's waarvan je nog niet wist.
Zoals de meeste gefrituurde gerechten worden de frietjes van McDonald's gebakken in koolzaadolie . Maar dat was vroeger niet het geval. Runderniervet werd aanvankelijk gebruikt omdat de leverancier van de keten zich geen plantaardige olie kon veroorloven. Toen de bezorgdheid over verzadigd vet in de jaren 90 toenam, stapte McDonald's uiteindelijk over op plantaardige olie.
Ingrediënten: Aardappelen, plantaardige olie (koolzaadolie, maïsolie, sojaolie, gehydrogeneerde sojaolie, natuurlijke rundvleessmaak [tarwe en melkderivaten]*), dextrose, natriumzuurpyrofosfaat (behoudt kleur), zout. *Natuurlijke rundvleessmaak bevat gehydrolyseerde tarwe en gehydrolyseerde melk als basisingrediënten.
De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat — een niet-veganistisch ingrediënt . Maar hier wordt het onduidelijker: de gehydrolyseerde melk staat vermeld als een component van "natuurlijke rundvleessmaak", die wordt gebruikt in de eerste batches frituurolie.
McDonald's. De snack met de minste calorieën is de hamburger: 253 kcal. Bij McDonald's zijn vijf salades te koop. De salade met kip bevat in vergelijking met de andere fastfoodrestaurants het kleinst aantal calorieën per portie: 137.
Mcdonald's Small French Fries (1 bakje) bevat 29 g totale koolhydraten, 26 g netto koolhydraten, 11 g vet, 3 g eiwit en 230 calorieën .