Bijfiguren De bijfiguren in dit boek zijn Vera, Manon, Niels, Youssef, Nienke en leraren zoals Tinoen ook de pesters Justin, Remco en Sanne zijn bijfiguren. Vera is iemand waar bijna iedereen wel verkering mee wil en Vera kan met iedereen goed omgaan.
Remco is samen met Sanne en Justin de grootste pester van Jochem. Justin is samen met Remco en Sanne de grootste pester van Jochem. Jochem is de hoofdpersoon van het verhaal Jochem is een dikke jongen die daardoor heel erg wordt gepest. Uiteindelijk wordt het pesten hem teveel en pleegt hij zelfmoord.
Sanne - Degene door wie Jochem het meest gepest wordt. Remco van Dijk - Meeloper. Justin van de Lek - Meeloper.
Het verhaal eindigt dat David en Vera aan het zoenen zijn. 8. Verklaar de titel van het boek. Het boek heet Spijt!
Vera voelt zich schuldig omdat ze hem heeft afgewezen en komt naar David; samen gaan ze op zoek naar Jochem. Hij blijkt bij het meer zelfmoord te hebben gepleegd, met veel drank op.
Kapot gaat over Julia en haar broer Thijs. Zij hebben een zeer goede band met elkaar, ze spelen ook samen in een band waarmee ze graag willen doorbreken (Vuurwerk). Ze zijn beiden tot over hun oren verliefd en alles gaat goed, totdat er een zich een drama afspeelt bij hen thuis.
Bijfiguren De bijfiguren in dit boek zijn Vera, Manon, Niels, Youssef, Nienke en leraren zoals Tinoen ook de pesters Justin, Remco en Sanne zijn bijfiguren. Vera is iemand waar bijna iedereen wel verkering mee wil en Vera kan met iedereen goed omgaan.
De film ''Spijt!'' is een fictiefilm. Het is gebaseerd op een boek van Carry Slee. Het boek werd uitgegeven in 1996. De film en het boek hebben hetzelfde verhaal, alleen in het boek kun je wat meer details lezen.
Spijt bevat grof taalgebruik. Dit kunnen grove woorden zijn, schuttingtaal, schelden of vloeken. Kinderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en het nadoen of overnemen. In Spijt komen discriminerende of seksistische uitingen voor, maar deze worden expliciet afgeraden.
Vooral kinderen die herhaaldelijk en op verschillende manieren zijn gepest, hebben last van sociale en emotionele problemen. Hoe erger en langduriger het pesten, hoe groter de kans op negatieve gevolgen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat gepest worden gevoelens van eenzaamheid en depressie vergroot.
Anti-pestprogramma's voor de basisschool
Dan kan de school een anti-pestprogramma inzetten. Er zijn verschillende anti-pestprogramma's ontwikkeld om pesten te voorkomen (preventief) en bestaand pestgedrag te stoppen (curatief). Scholen bepalen zelf welk anti-pestprogramma zij inzetten.
Algauw blijkt het geen toeval dat ze juist in dit vakantiepark zitten: hier is David, Bobbies oudere broer, zeven jaar geleden spoorloos verdwenen. Wanneer er tijdens hun verblijf vreemde dingen gebeuren die iets te maken lijken te hebben met David, besluit Bobbie uit te zoeken wat er destijds met hem is gebeurd.
Pester: is de aanstichter of initiatiefnemer van het pestgedrag. Ook wel pestkop of dader genoemd. Is niet per sé degene die daadwerkelijk het meeste pestgedrag vertoont, maar wel degene die de pestsituatie in gang zet en in stand houdt. Ontvanger: degene op wie het pestgedrag gericht is.
Pesten is een vorm van agressie waarbij geprobeerd wordt om iemand steeds pijn te doen. Dat kan zowel offline als online. Bij pesten zijn verschillende mensen betrokken: de pester, de gepeste en de omstanders. De pester heeft vaak een sterkere sociale positie dan degene die gepest wordt.
Twee procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder zei in 2021 dat zij in de afgelopen twaalf maanden weleens zijn gepest. Dat zijn naar schatting bijna 240 duizend personen. Vrouwen komen vrijwel even vaak met pesten in aanraking als mannen.
Aan de basis van de gelijknamige roman van Elvis Peeters, waarvan dit dus de verfilming is, lagen enkele feiten waarbij jongeren uit verveling chaos creëerden. Zo zorgen de vier meisjes voor een spectaculair, dodelijk ongeval op de snelweg door op een brug hun kleren uit te trekken.
Klassenleraar Tino (Dave Mantel) is veel te druk met populair doen voor de tieners en grijpt niet in als Jochem gepest wordt. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen.
Het boek heeft een gesloten einde omdat Jochem zelfmoord heeft gepleegd, Karin ( een meisje dat een paar keer naar de pestlijn heeft gebeld omdat ze gepest werd) wordt niet meer gepest en David heeft eindelijk verkering met Vera. Het is een realistisch verhaal.
De hoofdpersoon is de belangrijkste figuur in het boek. Sommige boeken hebben één hoofdpersoon, andere boeken hebben meerdere hoofdpersonen. Vaak draait een verhaal om die hoofdpersoon en zijn/haar problemen. Hij wil bijvoorbeeld zijn vriendin terug krijgen of een moord oplossen of uit handen van de vijand blijven.
Jelmer kleedt zich vreemd en heeft op zijn kamers posters van paarden en zelfs Little Pony-speelgoed. Als Jeroen bevriend raakt met Willem, een stoere en gewone jongen, wil hij zo snel mogelijk van Jelmer af. Maar hoe doe je zoiets? Samen met Willem beginnen ze hem te pesten, te mijden en het leven zuur te maken.
Leeftijd: 12+
Als op de klassenavond ruw Davids liefdesdroom kapot gaat, wilt ook hij Jochem niet meer helpen. Als de ochtend na de klassenavond verteld wordt dat Jochem niet thuis is gekomen, voelt David zich schuldig. Hij gaat met een vriendin van Jochem op zoek om te zeggen dat het hem spijt.
Kapot wordt de negende verfilming van een boek van schrijfster Carry Slee. Dat heeft producent Shooting Star donderdag bekendgemaakt op het festival van Cannes.
En zo eindigt het boek. Emiel krijgt een straf.Sander en Indra krijgen natuurlijk verkering en de ruzie tussen Indra en Heike wordt bij gelegd. Kappen !
Het verhaal speelt zich af in huis, op de woonboot, in het magazijn, in Roodkapje (dit is een cafétje), op school en bij Eric thuis. Het verhaal speelt zich in onze tijd af. Er zijn dingen die wij nu gebruiken en het verhaal lijkt heel echt.