Bij sommige supermarkten of winkelcentra staan speciale verzamelcontainers voor oude kleding en textiel. U kunt daar uw oude kleding in stoppen, maar ook schoenen, hoeden en zachte knuffelbeesten. En textiel zoals handdoeken, washandjes, tafellakens en dekbedovertrekken.
Dat kan! Je kunt bijvoorbeeld kleding inzamelen, of boeken, knuffels, speelgoed of andere spullen waaraan behoefte is. Maar denk ook aan een dagje uit naar een museum, voetbalwedstrijd of een weekendje weg.
Je kunt je knuffels dus zeker inleveren bij één van onze inzamelpunten. Mocht er geen inzamelpunt bij jouw in de buurt zijn, dan kun je jouw knuffels ook opsturen. Alvast bedankt voor jouw bijdrage! Stichting Babyspullen heeft inzamelpunten door heel Nederland en dus ook bij jou in de buurt.
– Leger des Heils Reshare geeft de kleren gratis weg aan mensen in nood (bijvoorbeeld daklozen of asielzoekers). Ook worden de donaties voor een klein prijsje in hun tweedehandswinkels verkocht. Soms versturen ze de kleding naar sorteerbedrijven. Dit laatste levert geld op die ze vervolgens in hulpprojecten investeren.
Spullen doneren voor vluchtelingen kan via het platform van VluchtelingenWerk Nederland. Hier vindt u een overzicht van initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen. En informatie over het doneren van spullen. Ook kunt u er een eigen initiatief aanmelden.
Er zijn verschillende instanties waar je jouw oude knuffels en speelgoed kunt doneren, zoals de speelgoedbank, de kinderafdeling in het ziekenhuis, en een crèche of school.
Het COA adviseert mensen die goederen of geld willen doneren het volgende: U kunt terecht bij de Welkom Winkels van het Rode Kruis in de buurt van asielzoekerscentra. Kijk voor de inzamelpunten op www.hulpvoorvluchtelingen.nl . Ook kunt u terecht bij het Leger des Heils.
Bij Blokker vind je de liefste en leukste knuffels die al snel je grootste vrienden worden. De knuffels variëren van kleine knuffels tot grote knuffels, dus er is voor ieder wat wils. Elke diersoort komt voorbij in het brede assortiment van Blokker.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
Waar kan ik de kleding inleveren? In de meeste gemeenten staan textielcontainers waar je kleding, schoenen en huishoudtextiel kunt inleveren. Als die er niet zijn, kun je het naar de milieustraat brengen. Je kunt deze spullen ook naar de kringloopwinkel brengen.
Huishoudelijk textiel, zoals handdoeken, theedoeken, washandjes, etc. Schoenen (per paar gebonden) Sokken (per paar) Accessoires, zoals hoeden, riemen, tassen, etc.
ð Je bij Make-Your-Teddy jouw nieuwste knuffel helemaal zelf mag vullen! Wij gebruiken geen vulmachine! ð Je jouw nieuwste knuffel ook ONLINE kan bestellen en zelfs thuis kan maken! ð De outfits veelal voorbewerkt zijn voor de staartjes en de oortjes van jouw knuffels!
Vraag het na bij je lokale instanties of geef online even 'speelgoed doneren' in, gevolgd door je gemeente of provincie. Google wijst je verder de weg. Check ook even of er in jouw stad of gemeente een 'weggeefwinkel' is, waar je spullen kan brengen én meenemen.
Kleine spullen kun je via diverse organisaties doneren, bijvoorbeeld via Stichting Babyspullen. Deze stichting maakt babystartpakketten met o.a. babykleding, verzorgingsproducten en beddengoed. Ze hebben op dit moment 200 inzamelpunten door het hele land, dus grote kans dat er één te vinden is bij jou in de buurt.
Als het speelgoed nog in goede staat is, kun je het verkopen via een site. Met een gratis zoekertjessite als 2dehands.be bereik je in één klap veel mensen. In Nederland kun je terecht op Marktplaats.nl. Op de veilingsite eBay zet je spullen internationaal te koop.
Speelgoed doneren aan een goed doel
Zij kunnen het speelgoed dat bij jou in de weg staat waarschijnlijk heel goed gebruiken. In veel steden en dorpen vind je een speelgoedbank. Het werkt volgens hetzelfde principe als de voedselbank en wordt soms zelfs onder één dak georganiseerd.
Oekraïne is een grote Europese staat en een grote markt met 42 miljoen consumenten. Het land is rijk aan grondstoffen (vruchtbare gronden, steenkool en erts mijnbouw (mangaan, titanium, ijzer). Het Oekraïense BNP is bij huidige prijzen bijna 131 miljard USD.
Geld omwisselen
Ja, vluchtelingen met de Oekraïense nationaliteit kunnen eenmalig per persoon maximaal 10.000 hryvnia omwisselen naar euro's. Dit is ongeveer € 310. Zij kunnen daarvoor terecht bij 1 van de vestigingen van GWK Travelex. Deze regeling loopt tot 15 december 2022.
Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen vanaf 1 april aanspraak kunnen maken op een financiële regeling. Vluchtelingen uit Oekraïne die in een gemeentelijke opvanglocatie verblijven krijgen 260 euro leefgeld per persoon per maand.