Iedereen die in het bezit is van een in Nederland geldig rijbewijs, mag rijden in uw leaseauto. U moet hier echter wel toestemming voor hebben gegeven en u blijft zelf verantwoordelijk voor het voertuig.
Jazeker! Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs mag in de privé leaseauto rijden als u daarvoor toestemming geeft. Uiteraard bent u nog steeds aansprakelijk voor eventuele pech, schade of boetes die er met uw auto worden gereden.
Als je een leasecontract afsluit teken je daar ook voor. Hierdoor mag jij de auto besturen, maar in principe mag iedereen met een geldig rijbewijs in de auto rijden.
Bij Private Lease mag dat zeker, zolang die persoon een geldig rijbewijs heeft. Die persoon is verzekerd, maar uiteindelijk ben jij altijd degene die verantwoordelijk blijft voor je auto. Met Private Lease van LeasePlan ben je in alle situaties goed verzekerd!
Samen een private leasecontract afsluiten? Het is mogelijk om je partner mee te laten tekenen voor het leasecontract. Dit kan nodig zijn om het contract financieel rond te krijgen. Zo draag je samen de verantwoording voor jullie private lease auto.
Iedereen die in het bezit is van een in Nederland geldig rijbewijs, mag rijden in uw leaseauto. U moet hier echter wel toestemming voor hebben gegeven en u blijft zelf verantwoordelijk voor het voertuig.
Wat Athlon betreft mag iedereen in jouw leaseauto rijden met een geldig Nederlands rijbewijs. Het kan echter zijn dat in de leaseregeling van je werkgever wat anders staat. Neem daarom ook nog contact op met je wagenparkbeheerder/werkgever.
De eigenaar van de auto is verantwoordelijk voor de auto en de daarbij behorende verzekering. Als iemand anders in jouw auto rijdt, verandert dat niet. Je hebt deze immers zelf uitgeleend. Dat betekent dat jouw verzekering de schade vergoedt, en jij jouw schadevrije jaren verliest.
Private leasing
De auto staat op je eigen naam en je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering en alles wat er met de auto gebeurt. Dit is vergelijkbaar met koop op afbetaling.
In een leasecontract is een verplicht eigen risico bij schade opgenomen. Bij schade aan de auto, zal de verzekering de gehele schade vergoeden. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast.
Operational lease
Bij operational leasing is de verzekering in principe in handen van de leasemaatschappij. Niet alleen economisch, maar ook juridisch. Wat voor gevolgen heeft dit bij een eventueel ongeluk, vraag je je natuurlijk af. In principe hoef je zelf niets te doen bij een ongeluk.
De volgende gegevens zijn nodig om een auto te leasen: u moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands identiteitsbewijs en een geldig Nederlands rijbewijs, u moet een minimum leeftijd hebben van 18 jaar en u moet ons een inkomensgarantie kunnen bieden.
Wie mogen er in de leaseauto rijden? Van ons mag iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs in je leaseauto rijden. Wel blijf jij verantwoordelijk voor de leaseauto.
De eigenaar van een auto valt niet te checken op basis van een kenteken. Op de website van de RDW zijn alleen de autogegevens te achterhalen van de eigenaar. Alleen overheidsinstanties of verzekeraars van een autoverzekering kunnen op basis van een kenteken zoeken wie de eigenaar van een auto is.
Mag ik mijn leaseauto uitlenen? Ja, van Arval mag je in principe je leaseauto uitlenen. Iedereen met een geldig rijbewijs mag in de auto rijden. Houd er alleen wel rekening mee dat jij verantwoordelijk bent voor alles wat met de auto te maken heeft.
Schadevrije jaren opbouwen met private lease
Tijdens de leaseperiode van ANWB Private Lease wordt de verzekering van de leaseauto op jouw naam geregistreerd. Zo blijven niet alleen je reeds opgebouwde schadevrije jaren geldig, maar worden ook je jaren als leaserijder erbij opgeteld.
Bij de meeste leasebedrijven is de private leaseauto allrisk verzekerd. De leaseauto heeft in ieder geval altijd minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid). Je kunt de private leaseauto aanvullend laten verzekeren als je dat wil.
Als het gaat om af en toe een ritje, mag dit zeker. Jouw auto uitlenen aan je kind, kan dan ook zonder problemen.
De regelmatige bestuurder van uw auto is de persoon die er meestal in rijdt. Meestal is dat dezelfde persoon als de verzekeringsnemer, maar het kan ook uw partner zijn. Of 1 van uw kinderen.
Ook een bestuurder die uit de auto stapt en zijn auto verder duwt, blijft een bestuurder. Een bestuurder is ook iemand die trek- of last- of rijdieren of vee op de openbare weg geleidt of bewaakt.
Ja, het privé leasen van een auto wordt gezien als een schuld. Het is een betalingsverplichting die je aangaat voor een langere periode. Dit betekent overigens ook dat je deze schuld moet opgeven bij de Belastingdienst bij je aangifte inkomstenbelasting. Bekijk voor meer informatie de website van de Belastingdienst.
Wil je niet extra betalen voor de auto? Dan mag je niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden. Dit moet je wel kunnen bewijzen. Daarom moet je iedere rit die je maakt bijhouden in een rittenadministratie.
Er zit geen maximum leeftijd aan private lease; Je moet in het bezit zijn van een in Nederland geldig rijbewijs; Je moet in staat zijn om je financiële gegevens af te geven, zowel jouw inkomsten als jouw vaste lasten. Daarbij moet je het minimum inkomen hebben.