Wie kan mijn kind naar school brengen?

De schoolbus brengt en haalt meestal kinderen tot en met groep vier en soms ook oudere kinderen die ver weg wonen. Bij het wegbrengen laat de chauffeur je kind nooit alleen thuis achter. Als er niemand thuis is, gaat je kind weer mee terug naar school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opvoeden.nl

Wie mag leerlingenvervoer aanvragen?

Er is leerlingenvervoer als uw kind niet zelfstandig naar school kan, bijvoorbeeld bij ziekte, een handicap of gedragsproblemen. Soms kan uw kind hier ook gebruik van maken omdat de school ver weg is. Uw gemeente beslist of uw kind recht heeft op leerlingenvervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe werkt leerlingenvervoer?

Leerlingenvervoer is een tegemoetkoming in de reiskosten of aangepast vervoer voor leerlingen voor wie zelfstandig reizen vanwege een beperking moeilijk is, of ze naar een school gaan die ver weg is. Aanvragen van leerlingenvervoer naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school kan bij de gemeente.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Hoe lang mag een kind in de taxi naar school zitten?

Hoewel een zo kort mogelijke reisduur dus van groot belang is, zijn hier geen duidelijk omschreven landelijke regels voor. Vaak hebben gemeenten in hun beleidsregels wel vastgelegd dat de reistijd van leerlingenvervoer een maximale duur mag hebben van 90 minuten per enkele reis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op balansdigitaal.nl

Wat te doen als je kind niet naar school gaat?

Als uw kind niet meer naar school gaat, zonder goede reden, dan meldt de school dit aan de gemeente. De leerplichtambtenaar van de gemeente stelt vervolgens een onderzoek in. Samen met de leerling, school en ouders probeert de ambtenaar ervoor te zorgen dat uw kind weer terug gaat naar school.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Help mijn kind gaat naar school! #1 - basisvoorwaarden

45 gerelateerde vragen gevonden

Is thuisonderwijs mogelijk?

In Nederland geldt sinds 1969 thuisonderwijs in principe niet meer als vervulling van de leerplicht. Wel zijn er wetsartikelen door middel waarvan er vrijstelling van inschrijving op een school kan ontstaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is de boete als je kind niet naar school gaat?

De richtlijn voor strafvordering strafrechtelijke aanpak schoolverzuim, gaat uit van zo'n 100 euro per dag dat een kind van school wordt gehouden. Er geldt een maximum van 600 euro per gezin voor één week en 900 euro per gezin bij twee weken. Bij herhaling van luxe verzuim worden de boetes hoger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oudersenonderwijs.nl

Hoe groot moet een kind zijn om voorin te zitten?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe oud mag een kind voorin de auto zitten?

Kinderen vanaf 1,35 meter mogen zonder een kinderstoeltje voorin de auto. Kinderen kleiner dan 1,35 meter, moet je altijd in een kinderstoeltje of zitverhoger zetten. Voorin én achterin.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op promovendum.nl

Hoe groot moet je zijn voor een stoelverhoger?

In Nederland en België moeten kinderen tot een leeftijd van 12 jaar, of wanneer ze een lengte van 135 cm hebben bereikt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet, in een autostoel of op een zitverhoger zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bubblebum.nl

Is leerlingenvervoer WMO vervoer?

Voor het gebruik van Wmo-vervoer moet men een speciale indicatie hebben. De gemeente verstrekt deze indicatie. Vervoer van en naar de dagbesteding (voorheen AWBZ, nu Wmo) Leerlingenvervoer: Leerlingenvervoer betreft het vervoer van en naar onderwijsinstellingen op primair en secundair niveau.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op crow.nl

Wat kost SBO?

Zo kost een leerling in het so ongeveer gemiddeld 18.000 euro per jaar, een leerling in het speciaal basisonderwijs (sbo) circa 9.000, en een `gewone´ ongeveer 6.000 euro per jaar. De onderwijskosten van rugzakleerlingen variëren tussen de 12 en 24 duizend euro per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avs.nl

Hoelang duurt Aanvraag leerlingenvervoer?

De gemeente kijkt of u recht heeft op leerlingenvervoer. Na maximaal 8 weken krijgt u het besluit over uw aanvraag per mail. Schrijf daarom duidelijk uw e-mailadres op. In bepaalde gevallen mag de gemeente de termijn met 4 weken verlengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denhaag.nl

Welke leeftijd alleen met de bus?

Er bestaat geen minimumleeftijd voor zelfstandig reizende kinderen. Houd er wel rekening mee dat jij als ouder/verzorger verantwoordelijk blijft voor je reizende kind.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arriva.nl

Wie is verantwoordelijk voor leerlingenvervoer?

Uitgangspunten bij het aanvragen van een vervoersvoorziening: De ouders zijn altijd verantwoordelijk voor het naar school gaan van hun kinderen. De ouders zijn verantwoordelijk voor het op tijd indienen van de aanvraag voor leerlingenvervoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaanstad.nl

Is een zitverhoger verplicht?

Iedereen die kleiner is dan 1,25 meter moet in een goedgekeurd kinderzitje zitten. Tot 1,35 meter is een zitverhoger verplicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op indebuurt.nl

Hoe mag een kind dat kleiner is dan 1 20 m meerijden in een auto?

Kind in de auto: de regels

Kinderen kleiner dan 1,35 meter, moet je in een goedgekeurd kinderstoeltjes vervoeren. Het maakt daarbij niet uit of je kind voorin of achterin de auto zit. Kies voor een kinderstoeltje dat past bij de lengte en het gewicht van je kleine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ditzo.nl

Waarom een zitverhoger?

1. Bescherming aan de zijkanten. Een zitverhoger met rugleuning biedt altijd extra bescherming voor het bovenlichaam en het hoofd van je kindje bij zijdelingse botsingen. Als je kindje op een gewone zitverhoger- of kussen zit, wordt hij/zij bij een zijdelingse aanrijding niet beschermd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babymatters.com

Waarom airbag uit bij kind voorin?

Bij het vervoeren van kinderen tot 12 jaar op de passagiersstoel is het raadzaam om de airbag uit te schakelen omdat ze in veel gevallen nog niet de lichaamslengte hebben voor een airbag. Wanneer je de airbag voorin niet kunt uitschakelen, zet dan de passagiersstoel zo ver mogelijk naar achteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interpolis.nl

Welke autostoel vanaf 4 jaar?

Voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar: i-Size tussen 100 - 135 cm of groep 2/3 (van 15 tot 36 kg). Groep 2 (van 15 tot 25 kg) en groep 3 (vanaf 22 kg) worden bijna altijd gecombineerd in 1 autostoeltje. Dit soort autostoeltjes zijn zitting- of autostoelverhogers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kan ik mijn kind thuis lesgeven?

Er zijn drie uitzonderingen, in die gevallen mag wel thuisonderwijs gegeven worden. De eerste is als de ouders een trekkend bestaan leiden. De tweede is als er in de omgeving geen school is met jouw levensovertuiging. De derde is als het kind fysiek of psychisch niet in staat is om een school te bezoeken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wij-leren.nl

Hoeveel dagen mag een kind vrij van school?

Toestemming aanvragen bij directeur van de school

De directeur mag uw kind vrij geven voor maximaal 10 dagen. Dit mag 1 keer in een schooljaar. Langer op vakantie gaan buiten de schoolvakanties mag niet van de wet. De directeur beslist of uw kind buiten schoolvakanties op vakantie mag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe krijg je vrijstelling van leerplicht?

U kunt een vrijstelling aanvragen bij de leerplichtambtenaar van uw gemeente.
  1. U heeft een actuele verklaring nodig van een arts die is aangewezen door uw gemeente. Vaak is dat een arts van de GGD.
  2. De arts mag niet uw huisarts zijn. Of de psycholoog of pedagoog van uw kind.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Populaire vragen