Bij Private Lease mag dat zeker, zolang die persoon een geldig rijbewijs heeft. Die persoon is verzekerd, maar uiteindelijk ben jij altijd degene die verantwoordelijk blijft voor je auto.
Het is toegestaan om bijvoorbeeld een collega of een familielid in jouw leaseauto te laten rijden. De auto is dan altijd verzekerd.
Iedereen die in het bezit is van een in Nederland geldig rijbewijs, mag rijden in uw leaseauto. U moet hier echter wel toestemming voor hebben gegeven en u blijft zelf verantwoordelijk voor het voertuig.
In een leasecontract is een verplicht eigen risico bij schade opgenomen. Bij schade aan de auto, zal de verzekering de gehele schade vergoeden. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast.
Bij de meeste leasebedrijven is de private leaseauto allrisk verzekerd. De leaseauto heeft in ieder geval altijd minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid). Je kunt de private leaseauto aanvullend laten verzekeren als je dat wil.
De verzekeringnemer is degene op wiens naam de autoverzekering staat, in uw geval is dit Directlease. Het is heel belangrijk dat u controleert of de tegenpartij het juiste kenteken invult bij vraag 7.
Private leasing
De auto staat op je eigen naam en je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering en alles wat er met de auto gebeurt. Dit is vergelijkbaar met koop op afbetaling.
Schade aan huurauto
Dan hangt het van de verzekering af wie de schade aan de huurauto betaalt. Met een WA-verzekering ben je als bestuurder gedekt voor schade die je met de auto toebrengt aan anderen. Als huurder ben je verantwoordelijk voor alle schade die ontstaat aan de huurauto.
Ja, het privé leasen van een auto wordt gezien als een schuld. Het is een betalingsverplichting die je aangaat voor een langere periode. Dit betekent overigens ook dat je deze schuld moet opgeven bij de Belastingdienst bij je aangifte inkomstenbelasting. Bekijk voor meer informatie de website van de Belastingdienst.
De hoogte van het eigen risico verschilt per leasemaatschappij. LeasePlan is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Het Private Leasekeurmerk heeft niet vastgesteld dat het eigen risico €300 moet zijn.Maar wel dat het niet hoger mag zijn dan €500.
Samen een private leasecontract afsluiten? Het is mogelijk om je partner mee te laten tekenen voor het leasecontract. Dit kan nodig zijn om het contract financieel rond te krijgen. Zo draag je samen de verantwoording voor jullie private lease auto.
Mag ik eigenlijk wel op vakantie naar het buitenland met een zakelijke leaseauto ? Absoluut!Het is geen probleem als u met uw auto op vakantie wil naar het buitenland. Het enige waar u wel op moet letten is het dekkingsgebied van de verzekeraar.
Ben jij op zoek naar jouw droomauto, maar kun je deze niet in Nederland vinden? Dan kun je eens in het buitenland kijken. Je kunt namelijk heel eenvoudig een auto importeren om deze vervolgens te leasen. Dit wordt dan ook wel import lease genoemd.
Ja, u bent verzekerd als u in andersmans auto rijdt. Een autoverzekering geldt namelijk voor de auto, en niet voor een persoon. Als het voorkomt dat u in andermans auto rijdt, bent u dus gewoon verzekerd. De eigenaar van de auto blijft wél aansprakelijk voor alles wat er met de auto gebeurt.
De persoon die het verkeersongeluk veroorzaakt, is aansprakelijk en moet betalen. Als meer mensen schuld hebben, dan betalen zij elk een deel van de schade. Soms vergoedt een WA- of aansprakelijkheidsverzekering de schade. Voor fietsers, voetgangers en passagiers gelden speciale regels.
Wie mag er in de auto rijden? Let op dat de autoregeling geen beperkingen oplegt wie er in de auto mogen rijden. Sommige ondernemingen leggen vast dat uitsluitend de partner en thuiswonende kinderen (minimaal 23 jaar) de auto mogen gebruiken.
De nadelen
Je gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren waar je niet makkelijk onderuit komt, zelfs niet bij ontslag of overlijden. Het maandbedrag moet meestal over de gehele periode betaald worden en als je daar niet meer toe in staat bent, moet er een afkoopsom betaald worden.
De minpunten van lease
Je betaalt een vrij hoge rente en een winstopslag voor de leasemaatschappij die tenslotte aan je wil verdienen. De opties op je auto worden volledig 'afgeschreven' in de leasetermijn en de restwaarde van de auto wordt tamelijk conservatief berekend. En: leasecontracten zijn vaak niet flexibel.
Leasemaatschappijen kopen hun auto's groot in, vaak met honderden tegelijk. Daardoor krijgen ze aardig wat korting. Hetzelfde geldt voor het verzekeren en het onderhoud van het wagenpark: leasebedrijven betalen daar veel minder voor omdat ze kwantumkorting krijgen.
noteer de aanwezige schade en controleer of alles werkt. Als extra hulp hebben we een checklist. maak foto's van de auto en eventuele schade. aat eventuele aanwezige schade door de verhuurder aantekenen op het huurcontract.
Pechhulp zit meestal niet standaard in de autoverzekering van het verhuurbedrijf. Ook wordt dit, in het geval van een huurauto, niet gedekt door je reisverzekering. Vaak kun je pechhulp wel aanvullend verzekeren bij het autoverhuurbedrijf.
In Nederland en alle andere EU-landen is een WAM-verzekering verplicht. Deze dekt de schade die een bestuurder met de auto aan anderen toebrengt. Binnen de EU is de minimale dekking per gebeurtenis vijf miljoen euro.
Je betaalt elke maand namelijk een vast bedrag. Je hebt dus geen onverwachte onderhoudskosten. In je maandbedrag zitten namelijk alle kosten voor afschrijving, wegenbelasting, verzekering, reparatie, onderhoud en banden verwerkt.
Naast wegenbelasting zijn ook zaken als onderhoud, reparaties en verzekeringen in jouw maandelijkse leasekosten inbegrepen.