Wie is verantwoordelijk voor plan van aanpak bij ziekte?

De werkgever is verantwoordelijk voor het verloop van het re-integratieproces en daardoor verplicht tot het opstellen van een Plan van Aanpak en het bijhouden van de voortgang in dit proces.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Wie stelt het Plan van aanpak op?

Uw werkgever maakt samen met u een Plan van aanpak. Dit doet u uiterlijk 2 weken nadat de bedrijfsarts de Probleemanalyse heeft opgesteld. In het Plan van aanpak staat hoe u zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk kunt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat als werkgever geen Plan van aanpak maakt?

Een plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de Wet verbetering poortwachter. Dus ja, deze is verplicht. Als er niet tijdig een plan van aanpak en eventueel een bijstelling is opgesteld kan dit resulteren in een loonsanctie bij de WIA-aanvraag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op assistverzuim.nl

Wie tekent Plan van aanpak?

Het Plan van Aanpak moet worden ondertekend door de werknemer en werkgever. Het Plan van Aanpak wordt opgenomen in het re-integratiedossier. Mocht het tot een WIA-keuring komen, moet dit dossier worden opgestuurd aan het UWV.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poortwachtersloket.nl

Wie vult het Plan van aanpak in?

U gebruikt het advies van de bedrijfsarts voor het Plan van aanpak. Dat stelt u met uw werknemer op, ook als uw werknemer nog helemaal niet kan werken. Alleen als de bedrijfsarts beoordeelt dat uw werknemer nooit meer kan werken, is een Plan van aanpak niet nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboned.nl

Plan van aanpak - voor leidinggevenden

24 gerelateerde vragen gevonden

Kan de bedrijfsarts je verplichten te gaan werken?

Wanneer verplicht bedrijfsarts tot werken? Dat de bedrijfsarts verplicht tot werken komt nooit voor. Deze persoon heeft namelijk een adviserende rol. Hij of zij zal aan u als werkgever daarom aangeven of de werknemer wel of niet in staat is om te werken volgens de beoordeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op proficientgroep.nl

Wie bepaald reintegratie?

De wet verplicht werkgevers en werknemers om elke zes weken een voortgangsgesprek te houden over de ontwikkelingen in het re-integratieproces. Als dit proces voortduurt, wordt het re-integratieverloop na het eerste jaar bekeken en wordt bepaald wat de stappen voor het komende jaar zullen zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Hoe ziet een goed Plan van aanpak eruit?

In het theoretisch kader van je Plan van Aanpak ga je in op de belangrijkste begrippen, theorieën en modellen die met je onderwerp te maken hebben. Je legt hierbij uit wat deze inhouden en gaat daarna vooral in op waarom deze voor jouw onderzoek relevant zijn (welke deelvraag je hiermee kunt beantwoorden bijvoorbeeld).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbr.nl

Hoe vaak Plan van aanpak bijstellen?

Re-integratie

Zijn er wijzigingen dan legt de werkgever dit vast op het formulier bijstellen Plan van Aanpak. Zijn er geen veranderingen, dan is het alsnog verstandig om één keer in de 6 weken de voortgang te evalueren en dit te beschrijven op het formulier bijstellen Plan van Aanpak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poortwachtersloket.nl

Hoe vaak moet ik naar de bedrijfsarts?

U heeft minstens 1 keer in de 6 weken een gesprek met uw werkgever. Samen kijken jullie of het u lukt om het plan te volgen. Als dat niet lukt, kijken jullie waardoor dat komt. U en uw werkgever vertellen de bedrijfsarts steeds hoe het werken gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat moet je zeggen tegen een bedrijfsarts?

Wat zeg je tegen je bedrijfsarts?
  • Vertel de bedrijfsarts daarom zo precies en concreet mogelijk wat je mankeert en hoe je momenteel (dis)functioneert. ...
  • De bedrijfsarts werkt volgens een richtlijn: dat kan je extra stress bezorgen. ...
  • Bij een burn-out werkt dat niet: je brein is ontregeld en je bent uitgeput.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op csrcentrum.nl

Wat als er geen passend werk is?

Een werkgever moet er alles aan doen om aangepast werk te vinden, tijdens of na een ziekte. Als dit niet lukt binnen het eigen bedrijf, dan bestaat de verplichting voor de werkgever om bij een ander bedrijf naar passend werk te zoeken. Eventueel met behulp van de arbodienst of een re-integratiebedrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Wat als je ziek wordt tijdens re-integratie?

Tijdens uw ziekte en de re-integratie houden u en uw werkgever contact. Minimaal 1 keer in de 6 weken heeft u een gesprek over hoe het gaat. U bekijkt of u samen het plan van aanpak moet aanpassen. Uw werkgever houdt in uw re-integratiedossier bij wat u bespreekt en welke afspraken u maakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Wat als werkgever advies bedrijfsarts negeert?

Wanneer de werkgever het advies van de bedrijfsarts onduidelijk vindt, zal hij dan ook moeten doorvragen. Wanneer de werkgever twijfels heeft over het advies van de bedrijfsarts, dan kan hij een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontslag.nl

Wie mag een probleemanalyse opstellen?

De arts bekijkt welke activiteiten u wel of niet kunt doen. Hij maakt na dit onderzoek een Probleemanalyse. Hierin staat wat nodig is voor uw re-integratie. Met al deze gegevens bekijkt u met de arts hoe u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat zijn mijn rechten en plichten bij re integreren?

Re-integreren: taken en plichten

Uw werknemer speelt de belangrijkste rol in de re-integratie. Hij is verplicht om aan zijn re-integratie mee te werken. Bijvoorbeeld door tijdelijk ander werk binnen uw bedrijf te accepteren. Of door een cursus te volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat gebeurt er als de werknemer na 42 weken nog steeds ziek is?

U hoeft alleen een ziekmelding bij UWV te doen als uw werknemer na 42 weken nog niet volledig aan het werk is: de 42e-weeksmelding. Verder blijft u samen werken aan de re-integratie. Alle documenten waarin u de re-integratieafspraken vastlegt, bewaart u. Uw werknemer krijgt van alles een kopie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat zet je in een Plan van aanpak UWV?

In het Plan van aanpak staat:
  1. Wat wil ik bereiken? U wilt waarschijnlijk weer gaan werken. ...
  2. Hoe ga ik weer (meer) werken? Samen met uw werkgever of UWV bekijkt u hoe u weer (meer) kunt gaan werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Hoe vaak periodieke evaluatie UWV?

Als u na de Eerstejaars Ziektewet-beoordeling nog steeds recht heeft op een Ziektewet-uitkering, dan evalueren we het Plan van aanpak opnieuw op de volgende momenten: Als u een jaar ziek bent (52 weken). Als u anderhalf jaar ziek bent (78 weken).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Hoe lang moet een plan van aanpak zijn?

Het verschilt per opleiding hoe lang je de tijd krijgt voor je Plan van Aanpak. Vraag dit daarom altijd na bij je onderwijsinstelling. De ene opleiding krijgt bijvoorbeeld 4 weken, terwijl de andere studie 5 a 6 weken krijgt. Verdeel de onderdelen goed over de weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op marketingscriptie.nl

Wat is het nut van een plan van aanpak?

Een plan van aanpak dwingt je om na te denken over alle factoren van je onderzoek. Zodra jouw plan van aanpak wordt goedgekeurd, weten jij en jouw begeleiders precies wat er gaat gebeuren. Je komt dan niet voor verrassingen te staan. Je beschrijft in jouw plan van aanpak de rode draad van wat je wil onderzoeken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stage.nu

Wat is een plan van aanpak in de zorg?

Het resultaat van de veiligheidsanalyse is hierbij leidend. In deze fase is stevige procesmatige ondersteuning van cruciaal belang. Het plan van aanpak beschrijft de huidige veiligheidssituatie, de problemen, de doelstellingen, maatregelen en activiteiten. Het concretiseren van de doelen is noodzakelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetccv.nl

Hoe lang is een werkgever verantwoordelijk voor een zieke werknemer?

Eigen risico dragen voor een WGA-uitkering duurt maximaal 10 jaar. Daarna neemt UWV de verantwoordelijkheid voor de uitkering van uw (ex-)werknemer van u over. Ook worden wij verantwoordelijk voor de re-integratie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat moet een werkgever doen als een werknemer na ziekte niet terug kan keren in zijn oude functie?

Lukt het niet om de werknemer terug te laten keren in zijn oude functie, dan moet de werkgever hem passend werk aanbieden binnen het bedrijf, bijvoorbeeld werken in deeltijd of met een aangepast takenpakket. In het uiterste geval kan de werkgever hem een andere functie aanbieden of een baan bij een andere werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Is reintegratie verplicht?

Net zoals de andere medische onderzoeken bepaald in titel 4 van de Codex (betreffende de gezondheid van de werknemers) is de re-integratiebeoordeling een verplicht onderzoek. De werknemer is dus verplicht dit onderzoek te ondergaan tenzij hij bewijst dat hij om medische redenen verhinderd is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groups.be

Populaire vragen