In 1978 is het bedrijf na een aantal stappen uiteindelijk volledig in handen gekomen van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee. Medio 2012 werd het bedrijf verzelfstandigd onder de naam D.E. Master Blenders 1753 NV. Eind 2019 fuseerde het met Peet's Coffee en de twee gaan verder onder de nieuwe naam JDE Peet's.
Tegenwoordig heeft Douwe Egberts wereldwijd koffiebranderijen: in Thailand, Brazilië, Australië, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Polen, Hongarije en Nederland. In de koffiebranderij te Utrecht, worden per jaar 3000 vrachtwagenladingen koffiebonen verwerkt.
JDE – Jacobs Douwe Egberts – is het moederbedrijf van onder meer Douwe Egberts en L'Or.
1753. In 1753 openen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses hun kruidenierswinkel De Witte Os aan de Midstraat in Joure en leggen zo de basis voor het Douwe Egberts van nu. Egbert en Akke verkopen producten die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren'. Koffie, thee en tabak zijn de belangrijkste producten.
Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753. In 1978 is het bedrijf na een aantal stappen uiteindelijk volledig in handen gekomen van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee.
Uit de door ons uitgevoerde koffiebonen test is gebleken dat de Douwe Egberts Aroma Rood de overduidelijke winnaar is. Deze keuze is gemaakt door afwegingen te maken tussen de prijs- en kwaliteitsverhoudingen en de smaak en geur van de koffie. Hierbij scoorde de Aroma Rood veruit de beste scores.
Aroma Rood Donker wordt gemaakt van donkerder gebrande koffiebonen, voor koffie met meer pit en een vollere smaak. Voor Aroma Rood Blond zijn de koffiebonen korter gebrand, voor een zachte smaak. Ook is er Aroma Rood Grove Maling.
Voordat je koffie kan zetten moeten ze eerst gebrand worden. Het branden gebeurt in een koffiebranderij. Een koffiebranderij zorgt ervoor dat de geuren en de smaken van de koffie ontstaan.
De Van Nellefabriek is een Rijksmonument en staat sinds 2014 op de Werelderfgoedlijst. De Van Nellefabriek staat aan de Delfse Schie. Van 1925 tot met 1995 was de fabriek in werking.
Espresso Onyx – koffiesterkte 12
Deze Espresso Onyx heeft de sterkste smaak koffie van L'Or.
L'OR biedt een breed gamma aan van capsules compatibel met de koffiemachines van Nespresso ®*. Doe jezelf een plezier met een koffie naar keuze. Ontdek een variëteit aan smaken, van lungo, espresso, ristretto tot deca koffie capsules.
Douwe Egberts – Verfijnde koffie
De koffie wordt dan ook getypeerd als een smaakvolle, zacht melange. De melange wordt gecreëerd doordat men gebruik maakt van 100% arabica bonen. Douwe Egberts hanteert voor al hun koffiebonen strenge criteria.
Vroeger werd er niet veel gevarieerd in de verschillende soorten koffie. Tegenwoordig is dat wel anders. Voor ieders smaak bestaat een aparte koffievariant! Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso, Ristretto, Americano en ga zo maar door.
In het kort: Elke koffieboon bevat vet. Vette koffiebonen zijn slecht voor je koffiemachine. Droge koffiebonen niet. Vette koffiebonen zijn vaak ook bitter en hebben een minder volle body.
Met een korte brandtijd, krijgen de bonen een lichte kleur. De koffiebonen zijn hierbij delicaat gebrand, waardoor de koffie een subtiele en natuurlijke smaak krijgt. Weet je nog niet goed welke koffiesmaak jouw voorkeur heeft?
Lidl biedt naast de Douwe Egberts Aroma rood filterkoffie een ruime collectie producten aan.
Het aantal kopjes dat je uit een pak koffie kunt halen is afhankelijk van de instellingen van jouw koffiemachine. Gemiddeld kun je uitgaan van de volgende aantallen: Filterkoffie: 133 kopjes (per 1 kg filterkoffie, 7.5 gram per kopje) Fresh brew: 133 kopjes (per 1 kg filterkoffie, 7.5 gram per kopje)
DE Cafitesse
Deze mag niet opnieuw worden in gevroren, maar kan nog zo'n drie weken in de koelkast of koffiemachine worden bewaard. Als we uitgaan van een 1,25 liter pak - deze geeft minstens 240 koppen koffie, dan zitten we op een 15 tot 16 cent per kop koffie.
Kopi loewak is de beste koffieboon ter wereld Kopi loewak zijn koffiebonen die worden opgegeten door de civetkat, een katachtige die oorspronkelijk in het wild leefde in Indonesië. De civetkat eet de kers/ bes op omwille van het fruitige vruchtvlees rond de koffieboon.
Smaak van Arabica en Robusta
De smaak van Arabica bonen is aromatisch zacht met zoete tonen en wordt vaak ervaren als zoet of zuur. Koffie van 100% Arabica bonen wordt door veel consumenten gezien als lekkere koffie door de verfijnde smaak. De smaak van Robusta bonen zijn stevig en krachtig en daarbij ook meer bitter.
Uit onze koffiebonen test komen de Lavazza L'Espresso Gran Crema koffiebonen als de beste koffiebonen uit de test. Deze koffiebonen komen uit Zuid-Amerika waar ze heerlijk langzaam zijn gebrand. Ze hebben een lichtbruine crème laag en bestaan voor 70% uit arabica koffiebonen.