Wie is 088 7226600?

Oproep van Rabobank ( 088 7222600) gaat rechtstreeks naar voicemail.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.kpn.com

Waarom belt de Rabobank mij?

Criminelen gebruiken het telefoonnummer van Rabobank en de namen van onze medewerkers om jouw geld te stelen. Tijdens het gesprek vertellen ze dat je geld niet veilig is en dat je het moet overmaken naar een andere rekening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Waar komt het nummer 088 vandaan?

088-nummers worden gebruikt door bedrijven die landelijk of internationaal opereren. 088-nummers worden altijd per 100 afgenomen via de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dstny.nl

Wie heeft mij gebeld 088?

Een 088 netnummer is een zakelijk nummer dat niet geografisch (plaatselijk) gebonden is. Dat betekent dat een 088 nummer niet aan een bepaalde stad of regio gelinkt is, zoals bijvoorbeeld 010- (Rotterdam) en 020-nummers (Amsterdam), en dat je er dus niet aan kunt zien waar een bepaalde onderneming gevestigd is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hallo.eu

Wie zit er achter dit telefoonnummer?

Bijvoorbeeld door omgekeerd te zoeken via telefoonboek.nl. Deze zoekmachine voor telefoonnummers is je beste kans om te achterhalen wie je belt. Heb je resultaat? Dan zie je welk bedrijf of persoon je probeerde te bellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op t-mobile.nl

19 марта 2022 г.

34 gerelateerde vragen gevonden

Kan je gebeld worden door de Rabobank?

Helaas zijn er op dit moment oplichters actief die zich voordoen als een medewerker van de Rabobank. Deze criminelen misbruiken het telefoonnetwerk en bellen zo vanaf het echte telefoonnummer van je eigen bank. Het lijkt dan net alsof je wordt gebeld door je bank, maar dat is niet zo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Hoe komen ze aan mijn telefoonnummer?

De oplichter heeft vaak toegang tot privégegevens van slachtoffers. Mogelijk zijn deze gegevens illegaal verhandeld op internet of via een datalek in handen van de crimineel gekomen. De gegevens komen bijvoorbeeld uit data van callcenters of via het hacken van websites van bijvoorbeeld internetwinkels.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kan ik gebeld worden door de bank?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: oplichters bellen je zomaar op en zeggen dat ze bij een bank, politie of overheidsinstantie werken. Dit noemen we bankhelpdeskfraude of spoofing. De beller vertelt dat je geld of je rekening in gevaar is. Met zo'n smoes zet hij je onder druk zodat je zijn instructies opvolgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ing.nl

Kan je opgelicht worden door telefoon op te nemen?

Op uw mobiele telefoon kunt u valse sms-berichten van oplichters ontvangen. Dat wordt ook wel smishing genoemd, phishing via sms. De afzender van het sms-bericht lijkt uw bank te zijn, of een ander vertrouwd bedrijf of instelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligbankieren.nl

Wat vraagt een bank nooit?

– een nieuwe betaalkaart of inlogapparaatje wordt automatisch toegestuurd naar uw woonadres; – een oude betaalkaart kunt u doorknippen, dwars door de vergulde betaalchip, en weggooien; – banken vragen nooit een oude betaalkaart of inlogapparaatje op te sturen om te laten recyclen, of om die aan iemand af te geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligbankieren.nl

Wat zijn foute telefoonnummers?

Echte nummers, foute boel

Ze maken gebruik van spoofing: slachtoffers zien op hun telefoonscherm een ander nummer. Wie dat belt komt bij particulieren, bedrijven of bij instanties terecht, die van niks weten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wat kan een hacker met je telefoonnummer?

De hackers die aan sim-swapping doen proberen op allerlei manieren aan geld te komen. Ze nemen de online accounts van een slachtoffer over en vragen losgeld. Als er niet wordt betaald, dan dreigen ze gevoelige e-mails, foto's of documenten te publiceren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Is dit een spam nummer?

Zo kunt u via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl kunnen mensen elkaar helpen bij het vinden van onbekende bellers. Op deze website zijn ook veel spam-nummers te vinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Kan het geld kosten als je gebeld wordt?

Het was al een bekende scam, oplichterstruc, maar er is toch iets nieuws aan de hand. Tot nu toe was het verhaal: je wordt gebeld, je neemt niet op maar belt het nummer terug en dat kost heel veel geld. Nooit doen dus. Of eerst even het nummer googelen, dat het niet toevallig het nummer van je tante in Marokko is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenvandaag.avrotros.nl

Hoe herken je Fraudeurs Rabobank?

Door slimme trucjes kunnen criminelen hun telefoonnummer of de afzender van een sms er anders uit laten zien. Zo lijkt het voor de ontvanger net alsof een sms, WhatsApp-bericht of telefoongesprek van de Rabobank komt. Controleer altijd eerst of het bericht wel echt is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Waarom belt de bank mij?

Maar soms is het telefoontje toch echt. De bank kan u bellen om u ervoor te waarschuwen dat u slachtoffer bent van fraude en om aan te kondigen dat uw rekening en pasjes tijdelijk geblokkeerd worden. De bank kan u ook vragen stellen over uw transacties, omdat u verdacht wordt van betrokkenheid bij witwassen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Welke nummers zijn niet te vertrouwen?

Al helemaal als de beller meteen ophangt zonder iets te zeggen.
  • 088 nummers met een waarschuwing. Commerciële bedrijven of callcenters bellen vaak met een 085 of een 088 nummer. ...
  • 020 nummer dat je niet moet opnemen. Als een nummer begint met 020, betekent dit dat de oproep afkomstig is uit de regio Amsterdam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nugevonden.nl

Kan het kwaad om een onbekend nummer terug te bellen?

Ben je gebeld door een onbekend nummer? Bel dan vooral niet terug. Dit kan zomaar een frauduleus nummer uit het buitenland zijn dat je honderden euro's kan kosten. Bespaar jezelf een hoge telefoonrekening door deze tips te lezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stn.nl

Hoe herken je spoofing?

We spreken van spoofing als er een trucje gebruikt wordt om een andere identiteit aan te nemen. Een bekend voorbeeld van spoofing is bijvoorbeeld het krijgen van een (phishing)mail van jouw eigen e-mailadres of zogenaamd namens een bestaand e-mailadres van een bank. Er bestaan meerdere varianten van spoofing.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stoppestennu.nl

Hoe kun je checken of je gehackt bent?

Hoe weet ik of ik gehackt ben? Controleer op https://haveibeenpwned.com/ of je e-mailadres of eventuele andere gegevens zijn buitgemaakt door hackers na een datalek. Check je recente bestanden. Ga naar Windows Verkenner en zie onder 'Snelle toegang' de lijst met bestanden die het laatst geopend zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Kun je als je gebeld wordt gehackt worden?

Het is technisch niet mogelijk een simkaart te hacken en op andermans kosten te bellen. Wel is het zo dat smartphones tegenwoordig dezelfde mogelijkheden hebben als 'gewone' computers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op t-mobile.nl

Waarom word ik gebeld door onbekende nummers?

Gebeld door een buitenlands nummer? Als je onverwacht wordt gebeld of bent gebeld door een buitenlands fraude telefoonnummer dat je niet kent, let dan goed op, er is mogelijk sprake van Wangirir fraude. Wij raden je aan om buitenlandse telefoonoproepen die je niet herkent, niet zomaar terug te bellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpn.com

Wie heeft mij gebeld register?

Je bent vaak niet de enige die wakker ligt met de vraag: van wie is dit 06-nummer dat je mobiel belt? Daarom zijn er websites als wieheeftgebeld.nl, waar mensen dit nummer op kunnen plaatsen. Door op elkaar te reageren, ontdek je dan wie er gebeld heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tele2.nl

Wat is een spam beller?

Als je Vermoedelijke spambeller of Spam ziet als beller-ID, kan het gesprek spam zijn. Je kunt het gesprek beantwoorden of het nummer blokkeren en melden. Als een gesprek van iemand die je kent, wordt gemarkeerd als spam, kun je de fout melden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.google.com

Populaire vragen