Wie het laatst lacht, lacht het best is een hoorspel van James Follett. A Touch of Slander werd op 19 november 1977 uitgezonden door de BBC. De TROS bracht het op maandag 26 november 1979, van 22:02 uur tot 22:44 uur. Voor de vertaling zorgde Joke van den Berg.
Frase. (spreekwoord) degene die aan het eind het beste uit de strijd komt is de daadwerkelijke winnaar.
Wie het laatst lacht... is een Nederlands candid camera-programma dat wordt uitgezonden door SBS6. De presentatie van het programma is in handen van Wendy van Dijk.
Wie het laatst lacht is vanaf donderdag 15 juli wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Wie het laatst lacht terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.
Ismail was zaterdag 14 november te zien bij 'Wie het laatst lacht'. Het team van Wendy van Dijk had hem goed te pakken! Om precies te zijn start Ismail's optreden bij 31 minuten en 35 seconden (dwz nog 30 minuut 50 te gaan). Moest je ook zo lachen of had je juist medelijden met Issy in deze benarde situatie?
Elke week nemen twee vaste teams van BN'ers het tegen elkaar op. Ze spelen spellen die gaan over de gewoontes, gedragingen en eigenschappen van de gemiddelde Nederlander.
Spreekwoorden: (1914) Eigen haard is goud waard, d.w.z. een eigen tehuis, een eigen woning is veel waard. Dit in vele talen algemeen gebruikt spreekwoord komt in de latere middeleeuwen voor bij Goedthals, 24: eyghenen heerd is gouts weert; Prov.
Wie de lakens uitdeelt, heeft het voor het zeggen: hij of zij bepaalt wat er moet gebeuren, en is dus de baas. De lakens in deze uitdrukking zijn mogelijk van oorsprong échte lakens.
Vroeger werd de uitdrukking vooral gebruikt om aan te geven dat een bepaald persoon gestraft werd op dezelfde wijze als waarop de persoon in kwestie eerder zelf een ander kwaad had aangedaan.
Spreekwoorden: (1914) Beter hard geblazen dan den mond verbrand ( of gebrand). Sedert de 17<sup>de<-sup> eeuw zeer gewoon in den zin van het is beter veel, misschien onnoodige drukte te maken ter voorkoming van ongelukken, dan schade te lijden.
#10 Met de kippen op stok gaan
Betekenis: Vroeg naar bed gaan.
Boontje komt om zijn loontje betekent dat iemand zijn verdiende straf krijgt. Het spreekwoord komt eigenlijk alleen maar in Nederland en in België voor. Maar de Belgen zeggen het andersom: Loontje komt om zijn boontje!
Wat je zegt, ben je zelf. You said it, you get it.
Zoals 'Wat in het vat zit, verzuurt niet' betekent 'Iets wat goed is en goed bewaard wordt, verliest zijn waarde niet'. De herkomst van dit gezegde komt uit onze biergeschiedenis.
Literally: “Who does not honour small things, is not worthy of great things.” The word weerd is a southern Dutch variant of waard (“worth”).
De Wie Kent Nederland?-goodiebag is hoe dan ook van jou. Ook verzorgen wij een hapje en een drankje: we gaan er een oer-Hollands, gezellig dagje uit van maken! De opnames zullen op de volgende momenten plaatsvinden in Studio Baarn: Donderdag 7 juli 14:00 – 18:00 (VOL)
Wendy van Dijk test kennis van BN'ers over Nederland in de SBS6 quiz Wie kent Nederland? Wendy van Dijk test elke week de kennis over Nederland van twee teams. Deze twee teams bestaan uit bekende Nederlanders.
buigen of barsten = Het is buigen of barsten. Je moet kiezen tussen meegeven of kapotgaan.
Spreekwoorden: (1914) Het beste paard struikelt wel eens, d.w.z. ook de beste kan wel eens iets verkeerds doen; syn.
Dertien in (of opGa naar voetnoot2)) een dozijn. Van onbeteekenende, onbeduidende personen of zaken zegt men: zoo gaan er wel dertien in een dozijn (dus in een twaalftal); men kan er dus nog wel één op toe krijgen, van zoo weinig waarde zijn ze.
Met zijn neus in het vet (of in de boter) vallen, d.w.z. een (onverwacht) fortuintje krijgen; vooral juist komen als men ergens feest viert of smult; een voordeelig huwelijk sluiten.
Over koetjes en kalfjes praten,
d.w.z. over onverschillige, onbeduidende zaken praten.