De geschiedenis van Marokko loopt van 8000 voor Christus tot heden. Tijdens de Alawitische overheersing werd een eenvoudige effen rode vlag gevoerd. Sultan Moulay Youssef introduceerde in 1915 de groene vijfpuntige ster. De ster kreeg in dit plakkaat de naam "Sceau de Salomon," oftewel "Zegel van Salomo".
Geschiedenis vlag Marokko
De vlag van Marokko was voor 1915 helemaal rood. Het was een effen rode vlag en werd door veel Arabische kustlanden gevoerd. Dit was omdat het het teken van de kalief van Mekka. Rood was de kleur van de Koraisj, de stam van Mohammed die de kaliefen leverden.
De Hassantoren, een onvoltooide minaret gebouwd in Rabat tijdens het bewind van de Almohaden. De Arabieren veroverden de Maghreb in de 7e eeuw en brachten de islam, waartoe de meeste Berbers zich bekeerden.
De vlag van Marokko wordt gebruikt sinds 17 november 1915 De huidige Marokkaanse vlag is na de onafhankelijkheid van Marokko in 1956 de officiële vlag van het land gebleven.
Symboliek. De groene vijfpuntige ster in het midden (symbool van de islam) vertegenwoordigt de Marokkaanse regering en de rode achtergrond vertegenwoordigt het land van het Marokkaanse volk.
Vlaggen bestaan al heel lang. Al in de prehistorie tekenden de mensen vlaggen op de rotsen of op dierenhuiden. Ook de Egyptenaren voerden vlaggen aan een soort speer. De Romeinen waren de eersten, die oorlog voerden met een vlag (of vaandel) aan een stok.
Het begon al in de prehistorie; mensen tekenden vlaggen op de rotsen of op dierenhuiden. Maar de Romeinen waren de eersten die een vlag voerden. De vlag hingen ze aan een stok tijdens een oorlog. Nu is een nationale vlag vooral een symbool die je nodig hebt om aan het buitenland te laten zien dat je bestaat.
De oudste vlag is de vlag van Denemarken, een Scandinavisch land met een rijke geschiedenis. De Deense vlag, ook wel de “Dannebrog” genoemd, is al sinds de middeleeuwen in gebruik.
De Deense vlag of Dannebrog is waarschijnlijk de oudste vlag ter wereld. Volgens de legende dateert deze vlag uit 1219, toen koning Valdemar II, die de Deense kruistochten leidde, een wit kruis aan de sombere hemel zag.
De naam 'Marokko' (en andere westerse benamingen voor het land) is afgeleid van de naam van de voormalige hoofdstad. In het Arabisch wordt Marokko Maghreb genoemd, dat het westen betekent. Het wordt zo genoemd omdat Marokko destijds het uiterste westelijk gelegen gebied was.
Marokko is onafhankelijk geworden in 1956 en Algerije in 1962. De zoon en opvolger van koning Mohammed, koning Hassan II, claimde Algerijns grondgebied. In 1963 is hij het land binnengevallen, waarbij honderden slecht uitgeruste Algerijnse soldaten gesneuveld zijn.
Al 80.000 jaar voor Christus leefden er mensen in Marokko, of Mauretania, zoals het vroeger heette. De Romeinen waren een van de eerste volkeren die het gebied veroverden. Zij werden verdreven door de Arabieren die rond 700 er de islam kwamen verkondigen.
Het koninkrijk is vijfde met een BBP van 118,72 miljard dollar. Algerije staat net voor Marokko op de vierde plaats met 169,9 miljard dollar. Egypte behoudt de derde plaats met 303 miljard dollar. In Afrika wordt de ranking aangevoerd door Nigeria en Zuid-Afrika met respectievelijk 448 en 351,4 miljard dollar.
Het Spaans is wijdverspreid in het noorden en zuiden van Marokko.
De invloed van de Franse cultuur is te verklaren vanuit de koloniale achtergrond van Marokko: het land is vierenveertig jaar lang een Frans protectoraat geweest. De Fransen kozen in 1912 Rabat als hoofdstad, en veranderden het in de meest 'verfranste' stad van Marokko, een land dat gekenmerkt is door meertaligheid.
Marokko werd vanaf 1912 een protectoraat van Frankrijk, en het zuidelijke deel van het land kwamen onder Spaanse 'bescherming' te staan. De Spanjaarden hadden ook de noordkust van het land al in handen. Formeel bleef het land onafhankelijk, maar in de praktijk maakten de Fransen en Spanjaarden de dienst uit.
De vlag van Luxemburg is vrijwel identiek aan de vlag van Nederland. Het enige verschil is de kleur blauw. Die van Luxemburg is lichter dan het kobalt van Nederland. De Luxemburgse vlag is echter niet op de Nederlandse vlag gebaseerd, maar op de kleuren van het Luxemburgse wapen.
In 1937 werd de Nederlandse vlag door Koningin Wilhelmina bij Koninklijk Besluit vastgesteld. Hierin zijn de drie kleuren van de vlag omschreven: helder vermiljoen (rood), helder wit en kobaltblauw. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de Nederlandse vlag.
Vlag van Ivoorkust - Wikipedia.
India. De Indiase vlag is de mooiste vlag ter wereld, niet alleen vanwege het kleurenschema of de pictogrammen die erin worden gebruikt, maar ook vanwege wat het allemaal aangeeft. Deze vlag is rechthoekig van vorm zoals de meeste vlaggen en heeft saffraan, witte en groene kleuren.
Opmerkelijk genoeg is de Jamaicaanse vlag de enige nationale vlag ter wereld die geen van de kleuren rood, blauw of wit bevat. Het ontwerp is gebaseerd op het Britse witte vaandel, met in het kanton de vlag van Jamaica.
In 1579 werd het 'oranje-blanje-bleu' (genaamd de prinsenvlag) de officiële vlag. Echter, uit onderzoek is gebleken dat er vóór de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) al rood-wit-blauwe vlaggen gebruikt werden in Nederland. Het gebruik van de vlag was echter niet officieel vastgelegd.
De Nederlandse en Franse vlaggen lijken op elkaar vanwege het gebruik van rood, wit en blauw. De kleuren in de Nederlandse vlag komen mogelijk van het persoonlijke symbool van Willem van Oranje of vanwege hun maritieme betekenis.
Kleuren van de Nederlandse vlag
Volgens de meest gangbare theorie staan de kleuren op onze vlag namelijk symbool voor wat mensen vroeger zagen als de 'natuurlijke' opbouw van de bevolking. Het rood zou staan voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel.
vlag zelfst. nw. (meestal gebruikt)
Every country has rules for hoisting the national flag. Elk land heeft regels voor het hijsen van de nationale vlag.