De kinderen gaan een spel doen waarbij ze opzoek gaan naar degene die bij hen hoort. Ieder kind krijgt een blaadje met een naam op zijn voorhoofd geplakt.Je mag aan de andere kinderen vragen stellen om erachter te komen wie je bent. Bijvoorbeeld: speel ik in een tekenfilm, of: ben ik een jongen?
Je fluistert een kind in het oor wie hij of zij is. Bijvoorbeeld een olifant. De andere kinderen mogen nu vragen stellen om te ontdekken welk dier het kind is. De vragen mogen alleen met 'ja' of 'nee' beantwoord worden, dus let goed op hoe je ze stelt.
In Nederland ben je wettelijk tot je 18 jaar wordt officieel een kind.
Op elk kaartje schrijf je een naam, een dier of een voorwerp. Bijvoorbeeld de naam van een beroemd persoon: een tv-presentator, pop-artiest etc. Maak het niet te moeilijk, de kinderen moeten het wel kunnen raden! Ook kan je het alleen met namen van leraren, kinderen enz.
Aanbevolen maximum leeftijd: 8 jaar. Doelgroep: Kinderen.
Wie is het? is een gezelschapsspel van spellenfabrikant MB. Het spel wordt gespeeld met twee spelers. Iedere speler heeft een bord met 24 plaatjes (bij reisversies 20 plaatjes) van portretten van personen die naar beneden geklapt kunnen worden. De personen op de kaartjes hebben uiteenlopende kenmerken.
In het hilarische spel Hoe Heet Ik? weet je nooit wie je bent! Stel vragen en kom steeds dichterbij om te ontdekken wie je bent! Weet jij het als eerste?
Ieder kind krijgt een blaadje met een naam op zijn voorhoofd geplakt. Je mag aan de andere kinderen vragen stellen om erachter te komen wie je bent. Bijvoorbeeld: speel ik in een tekenfilm, of: ben ik een jongen? Zo kom je erachter wie je bent.
Dit product bestaat uit twee sterke plastic borden, een rode en een blauwe. Elk bord bevat 24 verschillende personages. Je kunt dit product personaliseren door verschillende foto's, van 24 verschillende personen, te uploaden. Ze kunnen jouw vrienden, familie, kinderen, ouders, broers en zussen, collega's zijn...
Wat is de opzet van de activiteit? De kinderen vullen een tas met persoonlijke spullen en foto's, waardoor ze meer te weten komen van elkaar. Daarnaast vullen de kinderen het werkblad “Wie ben ik?” in, de jongste kinderen kunnen dit met behulp van ouders doen.
Een tiener is een persoon die, strikt genomen, een leeftijd heeft tussen de tien en negentien jaar. Doorgaans wordt hiermee een puber bedoeld.
Het Verdrag inzake de rechten van het kind omschrijft kinderen als 'iedereen onder de 18 jaar' (vaak overeenkomend met het begrip minderjarige en/of persoon die geen volwassene is). In het alledaagse spraakgebruik spreekt men tot een leeftijd van 12 à 14 jaar van 'kinderen' en daarna van 'jongere', 'tiener' of 'puber'.
De peutertijd duurt tot de leeftijd van 4 jaar. Daarna wordt je kindje een kleuter en mag hij naar de basisschool. In de periode tussen 1 en 2 jaar wordt je kind vaak een dreumes genoemd. De term 'peuter' wordt ook weleens breder gebruikt, voor kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar.
Wie ben ik? Wat heb je nodig? Lege witte stickers, een dikke stift en een lijst van beroemde mensen. Schrijf op elke sticker de naam van een beroemd persoon die iedereen kent (mag ook een sprookjesfiguur zijn).
Kantel je telefoon en houd deze op je voorhoofd. Stel vragen aan je mede-spelers om er binnen twee minuten achter te komen 'wie jij nu eigenlijk bent'. Heb je geraden welke naam er op jouw mobiel te zien is? Dan kantel je de telefoon naar voren.
Met de my Ravensburger product-designer kun je eenvoudig je eigen memory®-spel zelf maken. Upload gewoon foto's, selecteer een ontwerp voor de doos en voer een persoonlijke tekst of groet in; nu is je memory® gepersonaliseerd.
Het bordspel is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. In dit bordspel is het de bedoeling om zo snel mogelijk te raden wat er op het bordje voor je staat. Je speelt het spel in teams van maximaal 3 spelers en speelt drie ronden. Het team dat dan de meeste punten heeft gehaald is de winnaar!
In dit gezelschapsspel draait alles om een familielid, waarvan de identiteit onbekend is. Door het stellen van vragen kunnen de spelers, die het spel spelen, de naam van het familielid proberen te raden.
Om dit thema ook in de klas bespreekbaar te maken, lanceert VRT de EDUbox 'Identiteit: kunnen zijn wie je bent'. Met dit kant-en-klaar lesmateriaal leren jongeren over identiteit, hoe ons zelfbeeld gevormd wordt en wat de verschillende factoren zijn die er invloed op hebben.
Wie is het? Eén kind mag voor de klas komen staan en neemt een ander kind uit de klas in gedachten. De kinderen in de klas gaan achter hun stoel staan. Ze mogen vragen stellen die met ja en nee beantwoord kunnen worden, bijv. is het een jongen?
Elke speler kiest een geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is. Als je denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag je raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel.
1. The Witcher III: Wild Hunt. Er kan er maar één de beste zijn en als we het hebben over de beste open world games aller tijden wordt die koppositie vervuld door The Witcher III: Wild Hunt.
13 jaar. Als je 13 bent mag je betaalde klusjes doen buiten schooltijden en een baantje hebben op zaterdag en in de schoolvakanties. Je kunt lid worden van de medezeggenschapsraad op school. Je kunt een eigen account aanmaken op Facebook.