Het enige echte legale zelfverdedigings wapen is de pepperspray van Bodyguard Veiligheidsproducten. Deze schakelt de belager enkele minuten uit zonder blijvend letsel aan te brengen. In de tijd dat de aanvallen “knock out” is kan jij jezelf in veiligheid brengen en naar de politie gaan om aangifte te doen.
Zo kun je kiezen uit knuppels, alarmpistolen, tactische pennen, handboeien en alternatieve producten voor pepperspray en traangas. Alle producten voor het verdedigen van jezelf en je spullen zijn legale wapens en vrij te bezitten in Nederland.
In Nederland mag je geen wapens bezitten en je mag ook geen handelingen met wapens verrichten. Er zijn wel uitzonderingen op dit wapenverbod. De uitzonderingen op het wapenverbod staan in: de Wet wapens en munitie, de Wet natuurbescherming, de Regeling wapens en munitie en de Circulaire wapens en munitie.
Vrij verkrijgbare wapens : dit soort wapens mag je hebben zonder vergunning. Het gaat hier o.m. over wapens die onklaar gemaakt zijn door de proefbank van Luik, historische wapens die vermeld zijn in een KB, seinpistolen, alarmwapens en niet-vuurwapens (luchtdrukwapens en sommige kruisbogen).
Volgens de Nederlandse wet mag je jezelf verdedigen wanneer je wordt aangevallen door een belager. Wordt er gepast geweld gebruikt om de aanval te stoppen, dan valt dat onder zelfverdediging. Toch blijkt in de praktijk dat deze zelfverdedigingswet niet zo recht-toe-recht-aan is als het lijkt.
Alarmpistolen kun je in Duitsland zonder vergunning kopen. In Nederland is het bezit... Het Smith & Wesson Military&Police pistool als 9mm P.A.K.
Dus een samurai zwaard, katana, wakizashi of tanto mag je vrij in huis hebben zonder bijzondere vergunning als je volwassen bent (18 jaar of ouder). Heel logisch maar bij dreiging of ongepast gebruik van een zwaard wordt het automatisch een illegaal of verboden wapen en dat is strafbaar.
Passief wapenbezit (het bezit van een wapen zonder munitie) is mogelijk in 2 gevallen : voor een sportschutter of jager die stopt met zijn activiteiten maar zijn wapen(s) wenst te behouden; wanneer een wettige erfgenaam (verwantschap of testament) een wapen erft.
Niet-vuurwapens zoals stiletto's, vlindermessen en boksbeugels (I). Militaire wapens zoals volautomatische vuurwapens en handgranaten (II). Wapens als pistolen, revolvers en geweren (III).
Vanaf 14 jaar kan er met vuurwapens worden geschoten, echter onder begeleiding en vanaf 16 jaar mag de schutter alléén de schietbaan op, vooropgesteld dat hij/zij na de proeve van bekwaamheid is vrijgegeven door de instructeur(s).
Een opvouwbaar zakmes van maximaal 28 centimeter (uitgevouwen) met 1 snijkant mag u in de meeste gevallen wel bij u hebben. Dit is afhankelijk van de plaats waar u het mes bij u heeft. Een horecagelegenheid of voetbalstadion mag u bijvoorbeeld niet in met zo'n zakmes.
Als je een taser bezit, krijg je een strafblad.
Door je te bewapenen neem je namelijk het risico op escalatie. Het gevaar bestaat dat je het wapen te snel gebruikt. Wapens in huis hebben mag sowieso niet, maar dat is niet relevant als het om inbraak gaat.
Over X-Marker (Smurfenspray)
X-marker is de enige legale zelfverdedigingsspray in Nederland! (wordt qua uiterlijk ook nog wel eens verward met het wettelijk verboden traangas of pepperspray. Maar x-marker is niet verboden door de Nederlandse wetgeving).
[1] Art. 41 lid 1 Wetboek van Strafrecht: Niet strafbaar is hij die een feit begaat, geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding.
Dit kan je doen bij Indoorshooting Noordhaghe. Bij deze schietbaan kan er worden geschoten vanaf verschillende afstanden, 10- 15- en 25-meter. Hier kan er met licht tot zwaar kaliber pistolen geschoten worden, van revolvers tot geweren. Bij de schietbaan in Den Haag wordt er geschoten vanuit schiethokjes.
Houders van een jachtverlof en/of sportschutterslicentie kunnen welbepaalde wapens aankopen zonder voorafgaande vergunning. Zij moeten deze wapens wel via een registratie-attest (model 9) laten registreren bij de gouverneur.
Het bezit van vuurwapens is in principe verboden in België. Voor het bezit van vergunningsplichtige wapens moet u een vergunning of een gelijkaardig document aanvragen, of u nu particulier, handelaar, verzamelaar, jager of sportschutter bent. Ook wapenbeurzen moeten vergund zijn.
Een authentieke Japanse Katana of Shinken kost ongeveer € 5000,- en gaan zelfs tot € 100.000, - maar deze kunnen Japan vaak niet verlaten omdat deze tot belangrijke kunst van Japan behoren.
Wapens van categorie IV
Maar sommige handelingen ermee zijn verboden, zoals het dragen ervan op de openbare weg. Het gaat bijvoorbeeld om: zwaarden. degens.
Nu zwaarden kopen met GRATIS Verzending! U kunt hier echte Zwaarden en Samurai Zwaarden kopen ✅ Tevens kunt u bij ons scherpe zwaarden kopen ✅ Daarnaast hebben we middeleeuwse zwaarden ✅ en romeinse zwaarden. Ook hebben we film zwaarden en japanse zwaarden in ons assortiment.
Op dit moment hebben 193.000 Polen een wapenvergunning. Binnen een jaar moeten dat er 100.000 meer zijn. Daarmee gaat Polen recht tegen de Europese trend in. In maart vorig jaar besloot het Europees Parlement met grote meerderheid de richtlijn voor wapenbezit aan te scherpen.
U kunt munitie aankopen met uw wapenvergunning. Uiteraard kunt u met de vergunning enkel munitie kopen in het kaliber dat vermeld is op de vergunning. Bij aankoop zal gevraagd worden de originele vergunning voor te leggen, samen met uw identiteitskaart. De hoeveelheid munitie die u thuis kunt opslaan is beperkt.
In Nederland is het in bezit hebben van een 9mm alarmpistool niet toegestaan. Wanneer u toch een dergelijk wapen in bezit heeft, kunt u rekenen op een celstraf of een boete.