Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Oy is een diep reinigende zeep tegen zweetgeur die je enkel gebruikt op de plaatsen waar nodig: de vochtige warme plekken op het lichaam om te deodoriseren. De zeep is lokaal te gebruiken voor oksels , voeten en huidplooien. Op droge huid aanbrengen, 1 minuut laten inwerken en dan pas afspoelen met water.
Het dagelijks douchen is ook een belangrijke factor in de strijd tegen het zweten. Douche daarom dagelijks, en was jezelf met een pH-neutrale zeep zoals de Neutral Douchegel. Deze douchegel gaat de bacteriën die vervelende luchtjes kunnen veroorzaken te lijf.
Wat kan je tegen hormoonzweet doen? Wassen: De beste remedie is wassen, wassen, wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken.
Kies voor een deodorant zonder aluminium, zoals de deodorant van Loveli die ik zelf heb ontwikkeld. De werkzame stof tegen zweetgeurtjes is natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout. Je kunt zuiveringszout ook gewoon kopen bij de drogist of de toko en het poeder als deo gebruiken.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Melk en kaas geven een slechte adem
Die bacteriën breken de organische bestanddelen van voedsel af, waarbij onwelriekende zwavelwaterstoffen ontstaan. Op nummer 1 van de lijst van voedingswaren waardoor je uit je mond gaat stinken staat – verrassing!
Vaak is er veel onbegrip voor stinkende transpiratie. Het wordt namelijk geassocieerd met een gebrek aan persoonlijke hygiëne. Dit kan het geval zijn wanneer zweet een reactie aangaat met bacteriën. Dit veroorzaakt de klassieke 'zweetlucht' en kan verholpen worden met een frisse douche.
Was je dagelijks met een milde pH-neutrale gel of zeep. Gebruik niet te veel zeep, dat tast de natuurlijke balans van de huid aan. Spoel zeepresten goed weg en droog je oksels zorgvuldig af. Wanneer je veel zweet, verfris je dan af en toe met een doekje met lauwwarm water.
Bacteriën zetten zweet om in geur
'Daar komen de zogeheten apocriene zweetklieren voor. Daar zweet je ook vetten, aminozuren en hormonen uit. ' Daar zijn de bacteriën op onze huid verantwoordelijk voor. 'Als het zweet bij de apocriene zweetklieren wordt omgezet, ontstaat onze geur', legt Callewaert uit.
Was daarom 2 of 3 keer per week je oksels met een beetje zeep en gebruik daarna deodorant. Zweet je veel? Dan is het beter om je oksels wat vaker te wassen, dan om steeds opnieuw deodorant te gebruiken. Deo werkt namelijk beter op een schone huid.
Doe wat azijn in een plantenspuit en leng dit aan met water. Behandel je kleding altijd binnenstebuiten. Spray dan het kleding gedeelte onder de oksels goed in en laat het een nachtje intrekken. Vervolgens was je de kleding op een normaal programma in de wasmachine.
"Er zijn soms ook medische oorzaken waardoor je meer gaat transpireren. Zo kun je extra zweten door bepaalde medicijnen. Ook diabeten, vrouwen in de overgang of mensen met overgewicht zweten vaker of meer." "Daarnaast zie je ook vaak dat mensen die stoppen met drugs of alcohol meer zweten.
Natuurlijke kledingvezels, zoals katoen en linnen, ademen over het algemeen het beste. Daar zweet je het minst in als het warm is. Katoen is een ademde stof en neemt vocht op. Nadeel is wel dat de stof op een gegeven moment gaat plakken als je veel zweet.
Maak een sopje van water en soda. Wrijf de soda even goed over de gele vlekken heen, zodat het goed in kan trekken. Laat dit een uurtje zo staan. Vervolgens kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen, en de gele vlekken zijn verdwenen.
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.
Die talg wordt door huidbacteriën, die het lekker warm vinden onder zo'n oksel, omgezet in de bekende zweetgeur. Een beetje geur is belangrijk voor de seksuele aantrekkelijkheid. Waarom de ene oksel dan toch natter wordt dan de ander of sterker ruikt, blijft een raadsel, zegt Venema. “We hebben geen idee.
De Power of Zen deo beschermt je extra tegen de geur van stress- en hormoonzweet. Naast natriumbicarbonaat bevat het ook zinkoxide dat een dubbele werking heeft tegen zweet door emoties, hormonen en stress.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Week je kleding een nachtje in azijn en vergeet hem daarna niet te wassen. Tada: je kleding ruikt weer fris. Let op: gebruik geen azijn én soda op hetzelfde kledingstuk.
Citroen is een frisse deodorant
Geen probleem als je een citroen in huis hebt! Dep het sap van de citroen onder je oksels en je zal een hele avond heerlijk fris blijven ruiken. Door de antibacteriële werking gaan alle bacteriën onder je oksel dood en voorkom je nare geurtjes.