Welke witte wijn bij vispannetje?

Kiest u voor een magere vis, kabeljauw, dorade, koolvis, schelvis, tong of forel, dan komt deze perfect tot smaak wanneer u deze serveert met een lichte en frisse witte wijn als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn, of een droge Rosé.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Wat drink je bij een visschotel?

Vette en magere vis

Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijnen van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Wat voor wijn drink je bij vis?

Droge witte wijnen op basis van chardonnay, sauvignon blanc en grüner veltliner zijn vaak plezierige begeleiders van vis. Wijnstreken: Bourgogne, Loire (met name Muscadet), Bordeaux, Languedoc (met name Picpoul), Elzas, Niederösterreich, Burgenland, De Marken, Galicië, Minho, Stellenbosch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijncursusamsterdam.nl

Welke wijn bij vette vis?

Gegrilde vis is het lekkerste met een houtgerijpte wijn met wat meer body, zoals een Californische chardonnay. Gegrilde tonijn: tonijn is een voedzame en stevige vis die goed te combineren is met een mooie rode wijn. Kies voor een merlot uit Chili of een pinot noir.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke witte wijn bij kabeljauw?

Kabeljauw is een magere vis. Hierdoor passen lichte wijnen die frisse zuren hebben het best bij kabeljauw. Dit zijn eigenlijk dit altijd witte wijnen zoals, sauvignon blanc, pinot grigio, chenin blanc en chardonnay.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dirckiii.nl

Het Weekmenu 2 - Gemakkelijk vispannetje - Bart Desmidt

26 gerelateerde vragen gevonden

Is skrei duurder dan kabeljauw?

Skrei komt niet uit Nederland, maar is wel een wit vis. De vissoort komt uit de Noorse Lofoten en de naam heeft te maken met het feit dat de winterkabeljauw daar als zwerver wordt betiteld. Het grote voordeel van skrei is behalve dan dat het een lekkere vis is, hij meestal ook betaalbaar is en goedkoper dan kabeljauw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Welk gerecht past bij Chablis?

Chablis is met z'n frisse basis erg lekker bij:
  • Licht vlees zoals kip en kwartel in romige sauzen; maak bijvoorbeeld eens kipreepjes in paddenstoelenroomsaus. ...
  • Lichte vis zoals heilbot en escargots; de mineraliteit van chablis past hier erg goed bij.
  • Ook bij rauwe vis doet Chablis het goed hoor!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke vis bij Riesling?

Ook een Riesling of Chablis past goed bij forel. Bij gerookte forel drink je dan weer eerder een stevige witte wijn zoals bijvoorbeeld een Pinot Gris of een Verdejo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mitra-oirschot.nl

Welke witte wijn bij tonijn?

Bij rauwe tonijn werkt beendroog wit het best. Denk aan Chablis, Muscadet, Vinho Verde, Assyrtiko, droge Tokaj of Albariño. Een mooie droge (Vintage) Champagne werkt ook erg goed met bijvoorbeeld tonijnsashimi. In combinatie met ingrediënten als limoen, koriander of rode peper werkt een aromatische Riesling uitstekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke Chardonnay bij zalm?

CHARDONNAY: LEKKER BIJ ZALM!

Over het algemeen kunnen we zeggen dat een ronde chardonnay een goede wijn bij zalm is. De Valdivieso Chardonnay Reserva laat de veelzijdige zalm goed tot z'n recht komen. De ronde smaak van de wijn matched ook nog eens goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Waarom geen rode wijn bij vis?

Tannines en eiwitten: geen ideale combinatie

Rode wijn bevat meer tannines dan witte wijn, en vis is zeer eiwitrijk. Hierdoor is de combinatie van beide niet ideaal. Integendeel: eiwit versterkt de tanninesmaak, wat leidt tot een bizar resultaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op magnuswijnen.be

Welke witte wijn bij koude visschotel?

Zo combineer je wijn met koude vis

Droge witte wijn, goed fruitig en friszurig: dat is de perfecte combinatie. Bij gerookte vis kies je ook voor droog wit maar liefst met wat houtlagering: Klassiek: La Villa Nanni Pinot Bianco 2014, Venetië, Italië.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Welke witte wijn bij bouillabaisse?

Die wijnen kunnen overal vandaan komen. Albariño en Godello uit het noordwesten van Spanje, witte Douro en Dão, Zuid-Italiaanse wijnen van carricante, fiano en grillo, Grieks wit, wijn van Santorini, Sémillon uit Australië of Zuid-Afrika, Chardonnay: ze voelen zich allemaal thuis bij de Franse vissoep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij pasta met vis?

Maak jij een pasta met een saus van zeevruchten of vis? Bij mosselen, inktvis, garnalen of vissoorten is een witte wijn de beste keuze. Rode wijn en vis gaan over het algemeen niet goed samen. Rode wijn bevat doorgaans veel tannine en deze tannine zorgt voor een onprettige smaak in combinatie met de eiwitten in de vis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbroeders.nl

Wat voor wijn bij gerookte zalm?

Wijn bij gerookte zalm

Gerookte zalm is vaak erg zoutig en vrij vettig. Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitig rode wijn met weinig tannines, zoals een Pinot Noir.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Welke wijn bij rauwe vis?

Wijn bij rauwe vis

Een te zware rode wijn werkt vaak niet, maar lichte rode wijnen zoals Pinot Noir, Zweigelt, Beaujolais of een rode Sancerre zijn bijvoorbeeld heerlijk bij een tonijnsteak. En ook rosé is vaak een goede keuze bij visgerechten met een wat uitgesproken smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat voor wijn drink je bij mosselen?

Veelal kiest men een wijn van het droge type, met wat fruitigheid en wellicht wat mineraliteit. Elzasser (Franse) wijnen zoals die van Domaine René Muré zijn een prima keuze te denken valt daarbij aan een mooie Riesling, Pinot Gris en Pinot Blanc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flesjewijn.com

Welke wijn lijkt op Riesling?

De bekendere witte wijnen van de druivenrassen chardonnay en sauvignon blanc gaan de riesling voor qua omvang, maar qua kwaliteit behoort de riesling zeker tot de top. Ook daarom wordt de Riesling gewaardeerd door veel sommeliers en wijnliefhebbers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cordier-wines.nl

Wat te drinken bij kaviaar?

Ook in de glaasjes moet de eenvoud blijven. Een ijskoude Wodka, een neutrale alcoholische drank is ideaal (zie de Wodkarubriek). Champagne (niet gesuikerd, zie onze Champagnerubriek) of droge witte wijn kan Wodka goed vervangen. Vermijd geparfumeerde wijn, hij concurreert met de kaviaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op caviarpassion.com

Wat drink je bij paling?

Een gerookte paling gaat het beste samen met een rijke wijn, die niet te droog van smaak is. Denk aan een Riesling, een Pinot Gris, een Pinot Grigio, een Pinot Blanc of een Garganega/Chardonnay. Probeer bijvoorbeeld onze frisse Scaia Garganega Chardonnay.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op palingkopen.nl

Is Chablis altijd Chardonnay?

Het wijngebied Chablis vinden we in Noord-Frankrijk. Officieel hoort de streek tot de Bourgogne. Alle wijnen die er gemaakt worden zijn wit en altijd 100% van de Chardonnay gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnadvies.nl

Wat is het verschil tussen Chablis en Chardonnay?

Een Chablis wijn is er een die erg herkenbaar is aan zijn smaak en kwaliteit. De wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif en toch is het een heel andere wijn als een standaard Chardonnay wijn. Het is een wijn met een frisse smaak die heerlijk droog is, en erg bijzonder is om te drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnhuisheemstede.nl

Waarom is Chablis duur?

De vroege uitlopers hebben ook kans op bevriezing, maar door nevelinstallaties en kacheltjes in de wijngaard probeert de boer de vorst tegen te gaan. Dat is best een kostbare bestrijding. Daarom is dat ook een van de reden waarom chablis wijnen duur zijn. De Chabiswijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanlieverlee.nl

Populaire vragen