Welke wijn bij gebakken griet?

Griet is een fijne, nobele vis, en de wijn moet diezelfde kwaliteiten hebben. Deze vis verdient daarom een goede chardonnay, sauvignon blanc of chenin blanc. Tannine gaat zelden samen met vis, in rood opteer je daarom best voor jonge pinot noir, gamay of grenache.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bistroleduc.lu

Welke wijn bij gebakken rogvleugel?

Wil je het accent meer op de romige, notige smaak van de beurre noisette leggen, kies dan voor een witte wijn met wat meer body en wat hout- en eventueel flesrijping. Witte Bourgogne, Loire of Bordeaux met een beetje hout, bijvoorbeeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij gebakken paling?

Wijn bij gebakken paling

Hierbij wordt vaak een pittigere wijn geserveerd, door de groene kruiden die gebruikt worden. Denk aan een Chablis, een Muscadet of een Sauvignon Blanc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op palingkopen.nl

Welke wijn bij gebakken sliptong?

Wijn met sliptong combineren

Een Muscadet uit de Loire is een optie. Dat geldt ook voor de Picpoul uit Pinet. In Portugal en Noord-West Spanje vindt je ook van die strakke, citrusfrisse wijnen en vergeet tenslotte de Vermentino uit Sardinië niet, wellicht de mooiste combinatie met gebakken sliptong.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anderewijn.nl

Welke witte wijn bij garnalen?

Overzicht wijnen bij schaal- en schelpdieren:

Ga voor een lichte, frisse witte wijn, zoals een Chablis, Soave, Chenin Blanc of een Muscadet. Ga voor een witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Verdejo, Riesling of rosé wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Extreme Pairing #10 - Fried Chicken & Wine?

19 gerelateerde vragen gevonden

Welk gerecht past bij Chablis?

Chablis is met z'n frisse basis erg lekker bij:
  • Licht vlees zoals kip en kwartel in romige sauzen; maak bijvoorbeeld eens kipreepjes in paddenstoelenroomsaus. ...
  • Lichte vis zoals heilbot en escargots; de mineraliteit van chablis past hier erg goed bij.
  • Ook bij rauwe vis doet Chablis het goed hoor!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke wijn met paling?

Maakt u iets lekkers met paling? Bij paling in 't groen mag u zeker een wat pittiger witte wijn gebruiken. Bij een gerookte paling kunt u heerlijk een Riesling of Pinot Gris, Pinot Blanc of Pinot Grigio combineren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wereldwijnonline.be

Wat te drinken bij kaviaar?

Ook in de glaasjes moet de eenvoud blijven. Een ijskoude Wodka, een neutrale alcoholische drank is ideaal (zie de Wodkarubriek). Champagne (niet gesuikerd, zie onze Champagnerubriek) of droge witte wijn kan Wodka goed vervangen. Vermijd geparfumeerde wijn, hij concurreert met de kaviaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op caviarpassion.com

Welke wijn bij gebakken kabeljauw?

Kabeljauw is een magere vis. Hierdoor passen lichte wijnen die frisse zuren hebben het best bij kabeljauw. Dit zijn eigenlijk dit altijd witte wijnen zoals, sauvignon blanc, pinot grigio, chenin blanc en chardonnay.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dirckiii.nl

Wat drink je bij kibbeling?

Zowel de vis als de friet hebben een knapperig vet korstje waarbij ronde, witte wijnen als Pinot Blanc, Weissburgunder, Rhône en Chardonnay prima passen. Als je wat meer frisheid naast de frituursmaak wilt, is een sappige, rijpe Sauvignon Blanc uit Chili, Californië of Australië een goede keus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn drink je bij kaviaar?

Bij iets exclusiefs als kaviaar past een bijzondere wijn als een Champagne millésimé of een Cava gran reserva. Deze chique bubbels zijn fris, maar hebben ook veel vulling en finesse om aan te sluiten bij de delicate, uitgesproken smaak van kaviaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn lijkt op Riesling?

De bekendere witte wijnen van de druivenrassen chardonnay en sauvignon blanc gaan de riesling voor qua omvang, maar qua kwaliteit behoort de riesling zeker tot de top. Ook daarom wordt de Riesling gewaardeerd door veel sommeliers en wijnliefhebbers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cordier-wines.nl

Wat is een Rogvleugel?

De vleugel is het eetbare gedeelte van de rog en wordt vaak ontveld verkocht. De rogvleugels zijn geschikt om te stoven, pocheren of bakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schmidtzeevis.nl

Welke wijn bij gegrilde octopus?

Denk bijvoorbeeld aan Verdicchio, Fiano, Falanghina, Greco of Vermentino. Griekse Moschofilero of Assyrtiko combineren ook perfect. Uit Spanje en Portugal zijn bijvoorbeeld Albariño/Alvarinho, Godello, of witte wijnen uit de Douro of Dão aanraders. Vermijd wijnen met (veel) houtrijping.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn past bij gerookte zalm?

Wijn bij gerookte zalm

Gerookte zalm is vaak erg zoutig en vrij vettig. Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitig rode wijn met weinig tannines, zoals een Pinot Noir.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Hoeveel kaviaar per persoon?

1. Bepaal hoeveel kaviaar u nodig zult hebben. Wij adviseren een minimum portie van 30 gram per persoon. Het eerste lepeltje is om de smaakpapillen aan de smaak te laten wennen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op attiluskaviar.nl

Welke champagne bij kaviaar?

Kaviaar en champagne worden al lange tijd beschouwd als een ultiem gastronomisch paar. Wanneer u van kaviaar geniet met champagne, heeft het de voorkeur dat u een droge champagne, zoals een brut of extra-sec, bij uw kaviaar drinkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op attiluskaviar.nl

Hoe lang kun je kaviaar bewaren na openen?

De kaviaar is, op de juiste temperatuur, minimaal houd naar tot de THT datum, aangegeven onder op het blik. Na opening dient u de kaviaar binnen 3-5 dagen te consumeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op doyycaviar.nl

Wat drinken bij gerookte vis?

Zo'n droge champagne accentueert de ziltige smaak van de gerookte zalm en biedt een mooi tegenwicht bij het 'vetje' van de vis. De snelle wijntips: Druivenrassen: Chardonnay, Sylvaner, Pinot Gris, Chenin Blanc, Riesling, Pinot Grigio, Kerner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijncursusamsterdam.nl

Welke wijn bij gegrilde sardines?

Sardines is een lekkere vette vissoort met een uitgesproken smaak. (is zelfs familie van de haring) Gezien de smaak en vettigheid van de sardines adviseren we een niet de complexe wijn, hou het lekker fris. Daar houdt dit visje van. Denk aan een Albarino of Pinot Grigio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flesjewijn.com

Welke wijn bij gebakken tonijn?

Denk aan Chablis, Muscadet, Vinho Verde, Assyrtiko, droge Tokaj of Albariño. Een mooie droge (Vintage) Champagne werkt ook erg goed met bijvoorbeeld tonijnsashimi. In combinatie met ingrediënten als limoen, koriander of rode peper werkt een aromatische Riesling uitstekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Waarom is Chablis duur?

De vroege uitlopers hebben ook kans op bevriezing, maar door nevelinstallaties en kacheltjes in de wijngaard probeert de boer de vorst tegen te gaan. Dat is best een kostbare bestrijding. Daarom is dat ook een van de reden waarom chablis wijnen duur zijn. De Chabiswijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanlieverlee.nl

Is Chablis altijd Chardonnay?

Het wijngebied Chablis vinden we in Noord-Frankrijk. Officieel hoort de streek tot de Bourgogne. Alle wijnen die er gemaakt worden zijn wit en altijd 100% van de Chardonnay gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnadvies.nl

Wat is het verschil tussen Chablis en Chardonnay?

Een Chablis wijn is er een die erg herkenbaar is aan zijn smaak en kwaliteit. De wijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif en toch is het een heel andere wijn als een standaard Chardonnay wijn. Het is een wijn met een frisse smaak die heerlijk droog is, en erg bijzonder is om te drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnhuisheemstede.nl

Populaire vragen