Met de Weer-app kun je zien wat voor weer het op je huidige locatie wordt. Je kunt onder meer de weersverwachting per uur en voor de komende 10 dagen en informatie over noodweer bekijken.
Buienalarm. Zien wanneer het regent in de komende twee uur. De website Buienradar begon met die handige functie, maar Buienalarm voert hem het best uit op de iPhone en iPad. Op basis van je favoriete locaties toont Buienalarm een grafiek waarin je de hoeveelheid regen in de komende twee uur ziet.
KNMI Weer
De KNMI app komt uit veel tests het beste uit de verf als het om de nauwkeurigheid van de voorspellingen gaat.
Buienradar was er als eerste bij, maar Buienalarm is het slimste. Met deze app hoef je namelijk niet zelf te checken of er nog buien in aantocht zijn, maar wordt je op de hoogte gehouden. Als je de app voor de eerste keer opent kun je je eigen locatie invullen, of automatisch je locatie laten bepalen.
AccuWeather gaat voor nauwkeurige voorspellingen en biedt daarnaast ook veel andere gegevens omtrent luchtdruk en de UV-index. Met zijn recente grote update dit jaar kreeg AccuWeather een nieuw uiterlijk en indeling die meer focust op de weersverwachting op een nauwkeurige verwachting op korte termijn.
Op mijn Poco X3 Android telefoon is er een vergelijkbare app. Daar zit zelfs luchtkwaliteit bij. Voor meer info linkt die app door naar accuweather.com. Beide zijn mooi, gratis, redelijk functioneel en zonder reclame.
Voor wat ik wel gezien heb moet ik zeggen dat de voorspellingen van Buienradar.nl behoorlijk accuraat zijn. Beter dan bijvoorbeeld de lange termijnverwachting van Weeronline. De buienradar op Buienradar.nl heb ik veel gebruikt en die is simpelweg fantastisch.
Informatie van buienradars is over het algemeen goed betrouwbaar, maar de 100% wordt niet gehaald. Houd er rekening mee dat er soms een onverwachte bui kan langskomen, zeker als de atmosfeer onrustig is.
Nu gratis downloaden! De Weer & Radar app geeft nauwkeurige informatie over het huidige weer op uw actuele locatie en voor andere steden wereldwijd. Véél meer dan een buienradar of neerslagradar! De Weer Radar geeft aan waar regen, ijzel of sneeuw valt.
“Het beste is gewoon even de website of app van het KNMI te bekijken, maar ook Weerplaza en MeteoGroup zijn betrouwbaar omdat zij de data van het KNMI gebruiken”, zegt Van Delden.
Blauwe lijntjes Weer-app
Zo zie je dus hoe dit past in de temperaturen van die 10 dagen. De kleur van de balkjes wordt overigens bepaald door de temperatuur: lagere temperaturen zijn blauw, hogere temperaturen oranje of rood.
WeatherPro
WeatherPro is een betrouwbare optie als je op de hoogte wil blijven van het weer in binnen- en buitenland. De app geeft snel inzicht in de huidige situatie, toont voorspellingen voor de komende dagen en bevat grafieken voor wie meer wil weten.
Weer apps buitenland: The Weather Channel
Download dan deze app. The Weather Channel is een mooi ontworpen app waarmee je door te swipen een internationale buienradar kunt zien. Deze is gebaseerd op je huidige locatie, maar je kunt ook een andere locatie zoeken.
Dit getal geeft de kans als percentage (%)aan dat iemand die zich op een willekeurige vaste plek in Nederland bevindt, op een dag (00-24 uur) neerslag krijgt. Die neerslag is meestal regen, maar kan ook sneeuw of hagel zijn. Het getal zegt dus niets over de duur van de regen: dat kan 10 minuten zijn of 24 uur.
De voorspellingen van alle locaties bij elkaar worden het meest juist gedaan door de KNMI app met 146 punten. Dit terwijl de Weerplaza app het slechtst scoort met 98 punten. Klara doet het met 140 punten ook niet slecht, gevolgd door Weer & Radar (WetterApp) met 146 punten.
Als laatste heb je soms nog dat er een bui ver weg van de radar zit, maar dat deze niet heel hoog is. Door de kromming van de aarde kan het nu zo zijn dat de radar "over" deze bui heen kijkt! Daardoor ziet deze de bui niet en verschijnt deze dus niet op het radarbeeld, terwijl het er wel degelijk regent.
Navraag van de Telegraaf bij Infoplaza, onder andere bekend van de Weerplaza app, maakt duidelijk dat weer-apps inderdaad minder betrouwbaar zijn momenteel. De reden hiervan is dat er door het coronavirus veel minder gevlogen wordt.
Tot 3 dagen vooruit is het weer met 98% zekerheid te voorspellen. Tot 5 dagen vooruit is dat met 92%. Bij een weersverwachting van 7 dagen vooruit daalt die betrouwbaarheid naar 75%. En vanaf 10 dagen is de gemiddelde betrouwbaarheid minstens 45%.
KNMI-app voor Android downloaden
De app is gratis, reclamevrij en werkt op elke smartphone met Android 4.0 of nieuwer.
Buienradar Plus
Wil je géén advertenties in de Buienradar app? Geen probleem! Neem Buienradar Plus voor €3,49 per jaar (€0,29 per maand). Buienradar Plus is Ieder moment opzegbaar.
De beelden van de neerslagradar van het KNMI laten zien waar in ons land neerslag valt en hoe intensief die neerslag is. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradars in Herwijnen en Den Helder een beeld samengesteld.
Het antwoord is heel eenvoudig: de Weer-app van Apple is er niet voor je iPad. Hij is er uitsluitend voor de iPhone.