KNMI Weer
De KNMI app komt uit veel tests het beste uit de verf als het om de nauwkeurigheid van de voorspellingen gaat.
Buienradar was er als eerste bij, maar Buienalarm is het slimste. Met deze app hoef je namelijk niet zelf te checken of er nog buien in aantocht zijn, maar wordt je op de hoogte gehouden. Als je de app voor de eerste keer opent kun je je eigen locatie invullen, of automatisch je locatie laten bepalen.
Informatie van buienradars is over het algemeen goed betrouwbaar, maar de 100% wordt niet gehaald. Houd er rekening mee dat er soms een onverwachte bui kan langskomen, zeker als de atmosfeer onrustig is.
Op mijn Poco X3 Android telefoon is er een vergelijkbare app. Daar zit zelfs luchtkwaliteit bij. Voor meer info linkt die app door naar accuweather.com. Beide zijn mooi, gratis, redelijk functioneel en zonder reclame.
Voor wat ik wel gezien heb moet ik zeggen dat de voorspellingen van Buienradar.nl behoorlijk accuraat zijn. Beter dan bijvoorbeeld de lange termijnverwachting van Weeronline. De buienradar op Buienradar.nl heb ik veel gebruikt en die is simpelweg fantastisch.
Dark Sky: de allerbeste weersite
Het is ook de regerend kampioen van de weer sites. En dat is niet voor niets. Dark Sky is zo indrukwekkend dat het je tot op de minuut kan vertellen wanneer er in jouw gebied regen zal vallen. Ze sturen je zelfs een melding om je te waarschuwen dat je dekking moet zoeken!
Navraag van de Telegraaf bij Infoplaza, onder andere bekend van de Weerplaza app, maakt duidelijk dat weer-apps inderdaad minder betrouwbaar zijn momenteel. De reden hiervan is dat er door het coronavirus veel minder gevlogen wordt.
Als laatste heb je soms nog dat er een bui ver weg van de radar zit, maar dat deze niet heel hoog is. Door de kromming van de aarde kan het nu zo zijn dat de radar "over" deze bui heen kijkt! Daardoor ziet deze de bui niet en verschijnt deze dus niet op het radarbeeld, terwijl het er wel degelijk regent.
“Het beste is gewoon even de website of app van het KNMI te bekijken, maar ook Weerplaza en MeteoGroup zijn betrouwbaar omdat zij de data van het KNMI gebruiken”, zegt Van Delden.
WeatherPro
WeatherPro is een betrouwbare optie als je op de hoogte wil blijven van het weer in binnen- en buitenland. De app geeft snel inzicht in de huidige situatie, toont voorspellingen voor de komende dagen en bevat grafieken voor wie meer wil weten.
Met de Weer-app kun je zien wat voor weer het op je huidige locatie wordt. Je kunt onder meer de weersverwachting per uur en voor de komende 10 dagen en informatie over noodweer bekijken.
Nu gratis downloaden! De Weer & Radar app geeft nauwkeurige informatie over het huidige weer op uw actuele locatie en voor andere steden wereldwijd. Véél meer dan een buienradar of neerslagradar! De Weer Radar geeft aan waar regen, ijzel of sneeuw valt.
Neem Buienradar Plus voor €3,49 per jaar (€0,29 per maand). Buienradar Plus is Ieder moment opzegbaar.
Weer apps buitenland: The Weather Channel
Download dan deze app. The Weather Channel is een mooi ontworpen app waarmee je door te swipen een internationale buienradar kunt zien. Deze is gebaseerd op je huidige locatie, maar je kunt ook een andere locatie zoeken.
Tot 3 dagen vooruit is het weer met 98% zekerheid te voorspellen. Tot 5 dagen vooruit is dat met 92%. Bij een weersverwachting van 7 dagen vooruit daalt die betrouwbaarheid naar 75%. En vanaf 10 dagen is de gemiddelde betrouwbaarheid minstens 45%.
Met buienalarm krijg je dus een nauwkeurige neerslaggrafiek voor de komende 2 uur, waarschuwingen voor naderende buien, interactieve radarkaart voor de komende 2 uur, het weer per uur én een uitgebreide weersverwachting tot 14 dagen vooruit. Deze hoort dus zeker in het rijtje van de must have apps.
De beelden van de neerslagradar van het KNMI laten zien waar in ons land neerslag valt en hoe intensief die neerslag is. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradars in Herwijnen en Den Helder een beeld samengesteld.
Het meest betrouwbare weermodel dat in de diverse Europese weerkamers wordt gebruikt, is het ECMWF weermodel (Het Europees weermodel heeft 2x een update). ECMWF staat voor European Centrum for Medium Range Forecast.
Betrouwbare app!
Voor wat mij betreft een van de betrouwbaarste apps, die er zijn en eenvoudig.
Het gekleurde gedeelte van het lijntje stelt vervolgens het minimum en maximum van die dag voor. Zo zie je dus hoe dit past in de temperaturen van die 10 dagen. De kleur van de balkjes wordt overigens bepaald door de temperatuur: lagere temperaturen zijn blauw, hogere temperaturen oranje of rood.
KNMI-app voor Android downloaden
De app is gratis, reclamevrij en werkt op elke smartphone met Android 4.0 of nieuwer.
Weerplaza is onderdeel van Infoplaza BV, het nieuwe platform voor specifieke toegepaste informatie.
Buienalarm wordt veel gebruikt omdat in een oogopslag te zien is wanneer het gaat regenen of juist wanneer het ophoudt. De app is gratis te downloaden voor apparaten met Android en voor iPhones en iPads.