Brownies bakvorm Ik gebruik altijd een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm cm voor brownies (en trouwens ook voor plaatcakes, blondies en vele andere recepten).
De rechthoekige springvorm van Patisse is de perfecte bakvorm voor het maken van taarten, brownies, cakes en veel meer.
Zet de afgekoelde pan minstens 30 minuten in de koelkast voordat je de brownies snijdt. Haal de brownies uit de koelkast. Trek de folie of het papier eraf en leg de brownieplaat op een snijplank. Bestrijk de binnenkant van de koekjesvorm met plantaardige spray of bakvet zodat de brownies niet blijven plakken als je ze snijdt .
De typische maat voor een brownie pan is 8” x 8” , hoewel de dieptes aanzienlijk kunnen variëren. Dat gezegd hebbende, is dat zeker niet de enige maat pan die je kunt gebruiken om brownies te maken, vooral als je geneigd bent om dubbele porties te koken.
Zorg ervoor dat u de panmaat gebruikt die in het recept is aangegeven . Als u een pan van 9 x 13 gebruikt in plaats van een pan van 8 x 8, krijgt u dikkere, knapperigere brownies. Als u daarentegen een kleinere pan gebruikt, krijgt u dikkere brownies en is de kans groot dat het middelste gedeelte niet goed gaar is.
Je kunt ook brownies bakken in alles. Broodblik, bundtpan, ovenschaal, reserve droid onderdelen. Vet het eerst in .
Stevig brooddeeg kan je bakken op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Of, nog makkelijker: bekleed de bakplaat met bakpapier. Wil je brood bakken zonder broodbakvorm, ga dan voor een steviger deeg dat z'n vorm behoudt. Denk aan een eenvoudig rond brood, pistolets of vlechtbrood.
Een bakplaat gebruiken om te bakken is veruit de makkelijkste en snelste manier! De ideale bakplaat om een cake te maken is plat en heeft zijkanten die minstens 1 inch hoog zijn.
De allerbelangrijkste stap bij het netjes snijden van brownies is om ervoor te zorgen dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze probeert te snijden. We hebben methoden die je perfecte brownies geven, maar geen van hen zal werken als je ongeduldig bent en hete of zelfs warme brownies snijdt.
Brownies bewaren
Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Voeg dan eens een klein beetje boter toe. Dit gaat het snelst door je handen in te vetten en het deeg door te kneden. Zo is het direct gelijkmatig verdeeld. Soms kun je ook een eetlepel melk toevoegen, doe dit alleen als het recept al melk bevat.
De beste pan voor klassieke brownies: Keramische 9"-vierkante bakvorm. Ik heb het met deze pan getest, maar elke keramische 9x9" pan levert vergelijkbare resultaten.
Giet je beslag in de bakvorm, je brownie is dan ongeveer 1-2 cm dik.
De diameters in de bovenste rij staan voor de diameter van jouw taartvorm. Zoek de diameter van de vorm uit het recept (bijvoorbeeld 22 cm) in de linkerkolom. Zoek de diameter van jouw vorm (bijvoorbeeld 24 cm) in de bovenste rij. Waar de rij en de kolom elkaar kruisen, staat een getal.
De nadelen van siliconen vormen
Het nadeel: door de flexibiliteit kan je cake zomaar breken. Vooral zwaardere cakes en taarten zijn daarom niet altijd even fijn om te bakken in een siliconen bakvorm. De flexibiliteit zorgt er ook voor dat je de vorm echt met 2 handen vast moet pakken om te verplaatsen.
Hoewel een ovenschaal dezelfde functie kan vervullen als een reguliere bakvorm, moet je rekening houden met enkele verschillen. Een belangrijk aspect is dat de meeste ovenschalen vaak niet zijn ontworpen voor het gelijkmatig geleiden van warmte, wat invloed kan hebben op de baktijd en kwaliteit van je creaties.
Glazen bakvormen
Vuurvaste glazen ovenschalen zijn handig om in te bakken. In een glazen ovenschaal kan je je baksel zowel in de vriezer als in de oven zetten, want deze kan temperaturen aan van wel -30 tot 400 °C!
Gelijkmatige warmteverdeling: aluminiumfolie pannen geleiden warmte effectief, waardoor uw brownies gelijkmatig bakken zonder hete plekken . Gemakkelijk schoon te maken: vergeet het schrapen en weken van uw gewone bakpannen. Met wegwerpfolie pannen is schoonmaken net zo eenvoudig als het weggooien van de pan!
Spray of vet de pan in met pam, boter, bakvet, etc. Leg wat bakpapier neer (ik gebruik twee stukken zodat ze langs de zijkanten omhoog gaan), spray het bakpapier in. Haal een mes langs de rand van de brownies zodra ze uit de oven komen, laat ze afkoelen en haal ze er dan uit. Ze zouden nooit meer moeten plakken.
Midden . De standaardpositie . Het is ideaal voor de meeste gerechten, omdat het gerecht in het midden van de oven staat, waardoor de hete lucht gelijkmatig rond het gerecht kan circuleren, wat resulteert in gelijkmatig koken. Gebruik dit voor een enkele schaal met koekjes, bakplaatmaaltijden, vis, brownies, bananenbrood, enzovoort.
Heerlijke, kleverige brownies zijn makkelijk te maken en onze 20cm ProCook losse bodem brownievorm heeft fantastische warmtegeleiding, wat zorgt voor gelijkmatig garen en een losse bodem om gemakkelijk los te laten. Gemaakt van zwaar koolstofstaal, wat zorgt voor uitstekende warmtegeleiding voor gelijkmatige kookresultaten.
Ja, we bakken deze brownies in een 9×5 inch broodvorm . Dit is de perfecte maat om een 8×8 inch brownie recept te halveren (of een 9×13 recept te vieren) omdat het ongeveer de helft is van het oppervlak van een 8×8 inch vierkante pan!
En als je van kleverige, cakey brownies houdt, is een porseleinen ovenschaal de perfecte keuze. Het verschil zit 'm in de geleidbaarheid van porselein. Metalen pannen worden snel warm, terwijl porselein wat langzamer warm wordt.