Flamingo's en pelikanen bijvoorbeeld eten veel vis en daarom krijgt hun poep een witte kleur.
Dieren als konijnen en herten hebben keutels, vossen en boom- en steenmarters geven meer sliertachtige drollen. Uit een edelhert komt een samengeplakte hoop keuteltjes en een wild zwijn produceert wat grotere keuteldrollen.
De uitwerpselen van de marter zijn worstachtig en zo'n 3 à 4 tot 10 cm groot.De achterzijde wordt gekenmerkt door een gedraaide, spitse punt. Die gedraaide punt is het gevolg van het feit dat de steenmarter een roofdier is en harige prooien eet. U kunt dan ook vaak wat haren of veren in de uitwerpselen terugvinden.
Rattenkeutels hebben een herkenbare bruine kleur, zijn vrij dik en ongeveer 1 tot 2 cm lang. Muizenkeutels zijn kleiner. Het zijn langwerpige, bijna zwarte korrels van zo'n vijf mm lang.
Uitwerpselen van egels zijn goed te herkennen aan de onverteerbare restjes van insecten. De keutels zijn vaak niet erg groot, van enkele centimeters tot zo´n 5 centimeter lang. Ze zijn cilindervormig en vaak donker van kleur. Egels hebben geen vaste plek waar ze hun behoefte doen.
Als u een echte ratten- of muizenplaag hebt, zult u altijd uitwerpselen vinden als u goed kijkt en weet waar u op moet letten. Een muis eet ongeveer 2 gram voedsel per 24 uur, terwijl een rat ongeveer 10 keer zoveel eet – 20-25 gram. Hierdoor laten ratten zowel meer als grotere uitwerpselen achter.
Een steenmarter is bruin van kleur met een grauwbruine ondervacht en zijn onder andere te herkennen aan hun witte keelvlek. De kop-romplengte van een mannetje is 40 tot 52 cm, bij een vrouwtje is dit 37 tot 48 cm. Ze hebben ongeveer het formaat van een (slanke) huiskat.
Herken de bunzing
zijn snuit en de randen van zijn oren zijn wit en ook zijn kop is vaak lichter van kleur. hij meet ongeveer 40-50 centimeter en weegt tussen 750 en 1.700 gram (mannetjes) en tussen 450 en 900 gram (vrouwtjes) net als veel andere marterachtigen heeft hij een langwerpig lichaam en korte poten.
Vindt u dode dieren, fruit of aangevreten etensresten in de motorruimte, kunt u er met zekerheid van uitgaan dat u bezoek van een marter heeft gehad. Ook wanneer nog geen marterschade is ontstaan, wordt het tijd om tot actie over te gaan. Marters oriënteren zich aan geur.
Met de iNaturalist-app kunt u zowel planten als dieren identificeren. Na het aanmaken van een account kunt u met een eigen gemaakte foto bekijken om welke plant of welk dier het gaat. U krijgt vervolgens een 10-tal suggesties te zien, die het meest overeenkomen met de betreffende foto en locatie.
Als je de wc doortrekt gaat je drol , met papier en water, naar een buis onder de grond.Dit is een rioleringsbuis.Daarna komt je drol aan op de rioolwaterzuivering. In Nederland zijn ongeveer 350 rioolwaterzuiveringen die het vieze afvalwater van alle Nederlanders weer schoon maken.
Normaal gesproken plassen we per 24 uur ongeveer zes á zeven keer, waarvan soms één keer 's nachts. Als u vaker moet plassen – misschien wel ieder uur- dan spreken we van een overactieve blaas.
Vanaf het moment dat jij op de doorspoelknop drukt, komt er een grote hoeveelheid water in het toilet vrij die je ontlasting gaat wegspoelen. Dit gaat meteen het riool in. Maar hierbij komen ook kleine deeltjes van je ontlasting in de lucht terecht. Die komen bijvoorbeeld op je vloer.
Naar schatting heeft de gemiddelde westerling maar liefst 3 tot 4,5 kilo giftig fecaal afval (ontlasting) in zijn darmen. Dit is NIET gezond. Als de gifstoffen die niet worden uitgescheiden tot een kritieke hoeveelheid stijgt, kunnen ze bijna elke ons bekende ziekte veroorzaken.
Het reinigen of ontgiften van je lever kan je door veel water te drinken (minimaal 1,5 liter per dag) in combinatie met een strikt dieet of een sapkuur. Water spoelt een groot deel van de toxische stoffen uit je lichaam en reinigt zodoende je lever.
Spoel de teek ook liever niet door de wc of de gootsteen; de ziektes kunnen dan in het drinkwater terechtkomen.
Gemiddeld verbruiken we 130 liter water per dag. Het toilet doorspoelen kost 0,0043 euro per keer.
Bij het doorspoelen komt het water met zo'n kracht in de pot, dat het opspat. In de rondvliegende druppels zitten bacteriën, die ziekteverwekkend kunnen zijn. Als je doortrekt met een gesloten deksel, kun je dat voorkomen.
Normaal plast een mens ongeveer zeven keer per 24 uur. Als u dus aanzienlijk vaker plast dan dit, heeft u een overactieve blaas. U kunt soms wel ieder uur moeten plassen en soms ook wel vaker dan 1 keer per uur. Een overactieve blaas komt doordat uw blaas extra prikkelbaar is.
Veeg na met vochtig papier
Hetzelfde geldt als je naar het toilet bent geweest. Veeg nadat je droog toiletpapier hebt gebruikt dus nog even na met een vochtig toiletpapiertje dat je mag doorspoelen, zoals Edet. Zo blijf je niet alleen goed schoon, maar bespaar je ook nog eens tijd (en papier).
Als je veel toiletpapier moet gebruiken kan dit wijzen op een slechte werking van de stoelgang. Het kan ook betekenen dat je dingen consumeert waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt, of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.
Ezels zijn intrigerende dieren die misschien verwant zijn aan paarden, maar ook op heel veel gebieden verschillen van hun familieleden. Terwijl een paard hinnikt, laat een ezel van zich horen door te balken, iaën of te giegagen. Al deze werkwoorden slaan op het bekende 'ia' geluid dat de ezel maakt.