Op het gebied van krasbestendigheid zijn PVC en vinyl vloeren het best bestand en vloeren met een houten toplaag het minst goed bestand tegen krassen. Dit wil niet zeggen dat vloeren met een houten toplaag makkelijk krassen krijgen. Integendeel, bij goed onderhoud is de kans op krassen nog steeds heel klein.
De meest krasbestendige gietvloer is de troffelvloer. Deze naadloze vloer bestaat uit fijne grind- of kwartskorrels die worden samengebonden door epoxyhars en is zeer sterk en krasbestendig.
Laminaat is het minst resistent tegen deuken en krassen en heeft een kortere levensduur dan PVC vloeren; mits u kiest voor een laminaat vloer van de allerhoogste kwaliteit, deze vloer heeft de voorkeur voor relatief licht gebruik.
PVC vloeren hebben een zeer slijtvaste topcoating die krasbestendig is, maar niet krasvast. Sommige scherpe voorwerpen kunnen krassen maken in uw vloer of hem beschadigingen. Neem daarom voorzorgsmaatregelen zoals een goede inloopmat.
Duurzaamheid en gemakkelijk in onderhoud is hier aan te raden. Kies een vloer die je gemakkelijk schoon kunt maken en waar je niet veel vuil op ziet. Vinyl, laminaat of linoleum is geschikt voor de kleinere budgetten, hout van hoge kwaliteit of tegels voor de wat hogere budgetten. Deze wordt dagelijks gebruikt.
PVC, vinyl of tapijt zijn goede keuzes. Badkamer - Dit is een vochtige ruimte. Omdat hout niet goed tegen vocht kan, wordt parket of een houten vloer in de badkamer afgeraden. Een stenen vloer is hier de meest voor de hand liggende keuze, al kan een PVC-vloer ook.
PVC vloeren en laminaatvloeren zijn erg eenvoudig schoon te maken met water. Let wel op met schoonmaakmiddelen en met name de hoeveelheid water dat u gebruikt. Een houten variant vergt duidelijk de meeste aandacht als het gaat om vloer onderhoud, maar brengt dan ook een unieke uitstraling met zich mee.
Het verschil tussen plak PVC en Click PVC
Een plak PVC vloer wordt door een vakman verlijmd en een klik PVC vloer kunt u zelf leggen op een ondervloer dankzij de eenvoudige klik verbinding! Wilt u het beste rendement uit uw vloerverwarming halen, dan is een verlijmde kunststof vloer de beste keuze.
Een kras in een PVC of Klik Vinyl vloer kan altijd gebeuren. Dit komt omdat - net zoals bij een houten of laminaatvloer - het harde materiaal niet mee zal geven bij weerstand. Het resultaat is een kras of meerdere kleine krasjes na verloop van tijd.
De meeste nadelen van PVC hebben te maken met het feit dat de vloer maar een paar millimeter dik is en ook nog eens flexibel is, waardoor oneffenheden zoals hobbels, ribbels of naden snel te zien en te voelen zijn. Dit betekent dat voor het leggen van een PVC vloer een egaal vlakke ondervloer nodig is.
PVC en vinyl, de verschillen
Bij de vinyl vloer zijn deze 2 lagen net iets zachter waardoor ze flexibeler zijn. PVC heeft een stevigere laag waardoor de vloer sterker is; Qua onderhoud is er ook een verschil tussen de twee vloeren, een vinyl vloer is gevoeliger voor beschadigingen dan een PVC vloer.
Een PVC-vloer oogt sneller als één egaal vlak, waardoor je het minder makkelijk laat lijken op een echt houten vloer. PVC heeft een zachtere samenstelling en hierdoor heb je minder last van contactgeluid dan bij een laminaatvloer. Beide vloeren zijn beschikbaar in vele kleuren en dessins.
Laminaatvloer voor een trendbewuste en natuurlijke woonwereld. Er is nog een andere mogelijkheid een krasvaste vloerbedekking aan te schaffen die er niet alleen goed uitziet, maar ook voordelig is: de Laminaatvloer.
Zeker in een moderne woning is het erg passend. Beton heeft een ruw kantje, wat meteen de sfeer van een loft oproept. In 'gewone' huizen vind je dan weer veel gietvloeren in epoxy. Net zoals betonvloeren kunnen die naadloos gegoten worden en hebben ze een industriële uitstraling.
PVC is zeer geschikt voor vloerverwarming en appartementen maar de click variant is simpelweg gewoon te kwetsbaar. Ook is hiervoor vaak een egale vloer voor nodig en dan is egaliseren voor dit type vloer best prijzig en plakken een voordeliger.
Een plak pvc vloer is goedkoper dan een click pvc vloer in aanschaf. Een plak pvc vloer is duurder dan een click pvc vloer in montage. Een click pvc vloer kunt u gemakkelijk vervangen of meeverhuizen.
Een ondervloer bij klik-PVC is noodzakelijk. Zonder ondervloer kan je de vloer stuklopen en dat wil je natuurlijk voorkomen.
Wat is de levensduur van een PVC vloer? Eén van de grote voordelen van PVC is de extreem lange levensduur. Een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer gaat tot wel 30 jaar mee. PVC is dan ook sterker dan veel andere vloersoorten zoals laminaat en vinyl.
Een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het kopen van een PVC vloer is de dikte van de toplaag. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe hoger de kwaliteit van de PVC vloer. De geschikte dikte hangt af van het gebruik van de vloer.
Het beste is om de pvc vloer minimaal 1 keer wekelijks te dweilen. Op deze manier verlengd de levensduur van de vloer aanmerkelijk en blijft deze natuurlijk altijd redelijk schoon en zuiver. Het grote voordeel van een pvc vloer is natuurlijk dat vuil eenvoudig te verwijderen.
De meest onderhoudsarme vloer blijven vloertegels. Daarna volgt een PVC-vloer en kort daarop een laminaatvloer. Allemaal zijn goede keuzes wat minimaal onderhoud vergt. Het schoonmaken en -houden van een tegelvloer blijft het makkelijkst.
In een wat kleinere ruimte kunnen lichte vloeren zorgen voor optisch meer ruimte. In een grote ruimte met bijvoorbeeld een hoog plafond kunnen warme vloerkleuren zoals een donkerbruine laminaatvloer juist weer mooi staan. “Heb je drukke wanden met behang of veel kleur? Kies dan een wat rustigere vloer.