Omdat het best duur is om de technologie aan vliegtuigen toe te voegen en aan te bieden, moet je meestal betalen voor het gebruik. Gratis wifi vind je slechts bij enkele buitenlandse luchtvaartbedrijven, waaronder JetBlue Airways, Emirates, Qatar Airways, Aer Lingus en Air New Zealand.
Aer Lingus, Aeroflot, Air Canada, Air China, Air Europa, Air France, Alaska Airlines, Alitalia, American Airlines, ANA, British Airlines, Cathay Airlines, Cebu Pacific Airlines, Delta Airlines, EVA air, Finnair, Garuda Indonesia, Iberia, Icelandair, KLM, Lufthansa, Qatar Airlines, SAS, Singapore Airlines, Southwest ...
Is wifi in het vliegtuig duur? De prijzen voor wifi in het vliegtuig verschillen behoorlijk per luchtvaartmaatschappij. Gemiddeld kun je zeggen dat je tussen de €10,- en €50,- betaalt voor het gebruik tijdens een vlucht, afhankelijk van de vluchtduur, het gewenste aantal MB's of de gebruikte device.
Er zijn al veel airlines die Wi-Fi in het vliegtuig aanbieden. Hieronder vind je een kleine selectie. Natuurlijk zijn er nog meer airlines die inflight Wi-Fi aanbieden, dit kan gratis zijn of tegen betaling. Kijk van tevoren op de website van de airline waar je mee vliegt om te kijken of er Wi-Fi in het vliegtuig is.
Hoe werkt het? Aan boord gaat u naar het KLM Portal, met interessante gratis informatie. Wanneer het toestel een bepaalde hoogte heeft bereikt, kunt u een WiFi voucher aanschaffen en deze meteen gebruiken om te kunnen mailen, chatten en internetten. De kosten bedragen circa twintig euro per vlucht.
Binnen nu en 2 jaar moeten alle toestellen van RyanAir voorzien zijn van gratis wifi. Handig tijdens je vlucht je reis naar Barcelona of Rome verder voor te bereiden.
In de accu van een powerbank zit het brandbare materiaal lithium. Lithium is een brand- en explosiegevaarlijke stof. Het is vaak maar een hele kleine hoeveelheid, maar toch is dit risicovol. Mocht een accu om een of andere reden oververhit raken, kan dit zorgen voor kortsluiting in de batterij met brand als gevolg.
Voorlopig is telefoongebruik alleen toegestaan als je je mobiele telefoons en andere gadgets met een mobiele verbinding op vliegtuigmodus zet.
Alle verbindingen (gsm, bluetooth, wifi) moeten uit omdat je telefoon daarmee potentieel gevaarlijke elektromagnetische straling veroorzaakt. En je laptop mag niet op schoot tijdens het opstijgen en landen omdat 'ie het gangpad kan blokkeren of door de cabine kan schieten als er iets misgaat.
Maar dat weet je bij Transavia. Wat een grote verrassing was dat zij wifi aan boord hadden. Erg leuk en duidelijk een verbetering tijdens de vlucht.
Internet via wifi tijdens de vlucht
Op geselecteerde Eurowings vluchten kan elke gast met een laptop, tablet of smartphone verbinding maken met ons Wings Connect Portal.
Nee, TUI fly heeft geen WiFi aan boord.
Of u nu wilt werken of tijd wilt verdrijven op het internet, u heeft via de openbare hotspots zoals gewoonlijk wifiverbinding aan boord. 100% van de langeafstandsvliegtuigen zijn uitgerust met Lufthansa FlyNet®.
Alle reizigers hebben een eigen tv-scherm voor inflight entertainment en ook is er WiFi aan boord.
Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) laat weten dat dat vanaf nu niet meer nodig is. Ook hoef je je telefoon tijdens de vlucht niet meer in vliegtuigmodus te zetten, wat in principe betekent dat je mag bellen en internetten in het vliegtuig.
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit. Muziek beluisteren die op je telefoon is opgeslagen kan je echter gerust blijven doen.
Met de Twelve South AirFly Pro kun je AirPods of een draadloze Beats-koptelefoon gebruiken voor het entertainmentsysteem in een vliegtuig, apparaten in de sportschool of op andere plekken waar je wel een bekabelde aansluiting hebt maar geen Bluetooth-verbinding.
De kans op schade aan jouw laptop of tablet is een stuk kleiner als je het apparaat meeneemt in de handbagage. Toch kan het apparaat ook dan nog beschadigen. Tijdens de vlucht kan jouw rugzak of trolley namelijk gaan schuiven in de bagagevakken. Dit kan schade aan het apparaat tot gevolg hebben.
Hallo. KLM heeft universele stopcontacten aan boord van de Airbus A330-, de Boeing 777- en de 787 Dreamliner-toestellen. Aan boord van de Boeing 737-toestellen hebben passagiers die in Business Class of op een Economy Comfort-stoel reizen toegang tot een stopcontact.
Profiteer van gratis Wi‑Fi tijdens uw vlucht als u als Emirates Skywards‑lid in First Class reist, of als Platinum‑lid in elke reisklasse. Als u gebruik wilt maken van gratis Wi‑Fi‑services, moet u minimaal 24 uur voor uw vlucht uw Emirates Skywards‑lidmaatschapsnummer toevoegen aan uw vlucht.
Delta's hogesnelheids-wifi, mogelijk gemaakt door Gogo's 2Ku wifi-technologie, behoort tot de beste technologie die voor een consistente, ononderbroken verbinding zorgt waar ook ter wereld, zelfs boven de oceaan.
Gratis wifi op Schiphol
Overal snel en gemakkelijk internet. Dat is wat je wilt als je op reis bent. Op Schiphol is wifi dan ook voor iedereen gratis. Via ons gratis netwerk kun je gemakkelijk berichten versturen, mail checken en internetten.
Alle intercontinentale toestellen in 2022
KLM biedt al wifi aan aan boord van de Boeing 787- en Airbus A330-vloot en is bezig met het inbouwen ervan bij de Boeing 777-toestellen. Op dit moment is 81 procent van de intercontinentale vloot voorzien van internet.