Groene vlag De vlag die tussen 19 november 1977 tot 3 augustus 2011 in gebruik was, was volledig groen. Dit was de enige nationale vlag in de wereld die slechts één basiskleur had en geen embleem of insigne bevatte.
De vlaggen van Zwitserland en Vaticaanstad vallen op doordat zij een verhouding 1:1 hebben en dus vierkant zijn.
Pan-Arabische periode: onder leiding van Moammar al-Qadhafi werd in 1969 de vlag vervangen door een pan-Arabische driekleur met de kleuren rood, wit en zwart. Dit weerspiegelde de nadruk op Arabische eenheid. Groene vlag: in 1977 werd een volledig groene vlag ingevoerd, die tot 2011 in gebruik bleef.
Elke staat ter wereld heeft een eigen vlag. Daarnaast gebruiken veel staten aparte handelsvlaggen en oorlogsvlaggen.
De vlag van Rusland (Russisch: Флаг России, flag Rossii) is een horizontale driekleur die bestaat uit drie horizontale velden: wit bovenaan, blauw in het midden, en rood onderaan. De vlag, met een hoogte-breedteverhouding van 2:3 werd op 11 december 1993 aangenomen.
De vlag van Luxemburg is vrijwel identiek aan de vlag van Nederland. Het enige verschil is de kleur blauw. Die van Luxemburg is lichter dan het kobalt van Nederland. De Luxemburgse vlag is echter niet op de Nederlandse vlag gebaseerd, maar op de kleuren van het Luxemburgse wapen.
Vlag van Ivoorkust - Wikipedia.
De oudste vlag is de vlag van Denemarken, een Scandinavisch land met een rijke geschiedenis. De Deense vlag, ook wel de “Dannebrog” genoemd, is al sinds de middeleeuwen in gebruik.
De Deense vlag of Dannebrog is waarschijnlijk de oudste vlag ter wereld. Volgens de legende dateert deze vlag uit 1219, toen koning Valdemar II, die de Deense kruistochten leidde, een wit kruis aan de sombere hemel zag.
Met zijn afmetingen van 250 x 425 meter is deze vlag in het Guinness Book of Records opgenomen als grootste vlag ter wereld. Hierbij zij opgemerkt dat er op gezette tijden een speciale ploeg uit Turkije naar Cyprus gaat om de vlag met speciale chemische verf te onderhouden.
Alleen Nicaragua en het eilandje Dominica stelen echt de show met een afwijkende vlag. Zij hebben als enige twee landen paars opgenomen in hun vlag, al zie je dat in beide gevallen pas als je er echt dichtbij staat.
India. De Indiase vlag is de mooiste vlag ter wereld, niet alleen vanwege het kleurenschema of de pictogrammen die erin worden gebruikt, maar ook vanwege wat het allemaal aangeeft. Deze vlag is rechthoekig van vorm zoals de meeste vlaggen en heeft saffraan, witte en groene kleuren.
Alle 196 erkende landen hebben een nationale vlag. 10 niet-erkende landen hebben ook een vlag, alleen de vlag van de Islamitische Staat wordt niet meegeteld. Dit komt neer op 206 nationale vlaggen. Daarnaast hebben 52 afhankelijke gebieden ook een vlag.
Mozambique. Mozambique draait er niet omheen. Ze hebben de enige nationale vlag ter wereld waar een modern vuurwapen op staat, om precies te zijn een AK-47 met bajonet. Op de achtergrond zijn drie gekleurde stroken te zien.
De Europese vlag staat symbool voor de Europese Unie en, in bredere zin, voor de identiteit en de eenheid van Europa. Op de vlag staat een cirkel van 12 gouden sterren op een blauwe achtergrond. Ze staan voor de idealen van eenheid, solidariteit en harmonie tussen de volkeren van Europa.
De eerste vermelding van de Nederlandse vlag dateert uit 1572. De kleuren van de vlag waren toen oranje-wit-blauw. Rond de 17e eeuw werd het oranje geleidelijk vervangen door rood. Het verhaal gaat dat het oranje op zee minder goed zichtbaar was.
In 1848 ontwierpen revolutionairen de eerste nationale vlag van Duitsland, bestaande uit drie horizontale strepen in de kleuren zwart, rood en goud. Na de mislukking van de revolutie in 1848 werd de vlag verboden door de overheid. In 1866 werd de vlag opnieuw toegestaan voor gebruik door de Noord-Duitse Bond.
De Noorse vlag is een herkenbare vlag. Het ontwerp bestaat uit een wit kruis op een diepblauwe achtergrond en symboliseert de banden van Noorwegen met de zee. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige Noorwegen vlag, dan ben je bij DVC goed terecht.
Opmerkelijk genoeg is de Jamaicaanse vlag de enige nationale vlag ter wereld die geen van de kleuren rood, blauw of wit bevat. Het ontwerp is gebaseerd op het Britse witte vaandel, met in het kanton de vlag van Jamaica.
Na de opstand was de facto de Statenvlag weer in gebruik bij de marine. Ruim een jaar later, op 1 december 1807, werd dit bij koninklijk besluit ook wettelijk geregeld. Wel werd de naam veranderd in Koninklijke Hollandsche vlag.
De vlag van Denemarken is rood met een wit Scandinavisch Kruis. Zij wordt ook Dannebrog genoemd, Deens voor Deense banier of Deens doek.
De vlag van de Verenigde Naties werd op 7 december 1946 in gebruik genomen en bestaat uit een equidistante azimutale projectie van een kaart van de aarde, met de noordpool als middelpunt (tot 60°ZB, en daarmee zonder Antarctica). De wereld wordt omsloten door twee olijftakken, die de vrede symboliseren.
Sinds eind jaren zeventig fungeert een regenboogvlag als symbool van de homobeweging en deze wordt sindsdien onder andere meegevoerd bij de Gay Pride Parades en uitgehangen bij homobars en talrijke andere bijeenkomsten van homo's, lesbiennes en aanverwante seksuele minderheden.
ðµð· is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Puerto Rico. De meest gebruikelijke weergave is die van de vlag van Puerto Rico, maar op sommige platforms (waaronder Microsoft Windows) ziet men de letters PR.
ðµð± is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Polen. De meest gebruikelijke weergave is die van de vlag van Polen, maar op sommige platforms (waaronder Microsoft Windows) ziet men de letters PL.