Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.
Kan een Sluierstaart samen met andere vissen? Een Sluierstaart kun je beter niet samen zetten met actieve zoetwater aquariumvissen. Een Sluierstaartvis is traag en ze houdt ook van trage mede aquariumbewoners. Andere goudvissen kun je beter in een andere bak zetten.
Sluierstaarten zijn sociale dieren die nooit te lang alleen gehouden moeten worden. Alleen zijn zorgt ervoor dat ze zich kwetsbaar en onveilig voelen, wat onnodige stress veroorzaakt. Hou ze dus altijd met 2 of meer! Wat betreft andere bakgenootjes zijn er helaas niet al te veel opties.
Let wel op! Goudvissen en sluierstaarten houden van garnalen, deze kun je dus beter niet samenhouden!
Een richtlijn voor sluierstaarten is om elke twee weken ongeveer een derde van het water te vervangen. Maak het mechanische deel van het filter regelmatig schoon door te spoelen in het oude aquariumwater.
Ze kunnen met de kop omhoog drijven, met de kop omlaag, langs een blad liggen, of zelfs op hun zij op het substraat liggen. Zinken naar de bodem – veel soorten vissen rusten op of dicht bij de bodem van het aquarium als ze slapen.
Sluierstaart goudvis hapt naar lucht
Het kan zijn dat het aquarium in de volle zon staat, het water te ondiep is of het wateroppervlak te klein, waardoor er te weinig zuurstof in kan worden opgenomen. Het rottingsproces op de bodem van je bak verbruikt ook zuurstof, regelmatig schoonmaken is dus zeker een goed idee.
Onder goede omstandigheden kunnen sluierstaart zo'n 15 tot 20 jaar oud worden. Sluierstaarten worden dus ouder dan goudvissen.
Zijn je sluierstaarten al wat groter, dan loop je ook de kans dat ze de kleine algeneters zien als lekkere snack. Een sluierstaart eet vrij veel verschillende dingen. Past het in zijn bek, dan zal hij het willen proberen.
Weetje: goudvissen kunnen twee weken zonder eten. Het is niet aan te raden maar het kan. Een dag overslaan is niet erg maar ga dat niet overcompenseren door teveel voeding te gebruiken. Teveel voeding is zeer schadelijk voor het water.
Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.
Dat is niets ernstigs. Kleurveranderingen bij vissen zijn de normaalste zaak van de wereld. Als goudvissen geboren worden, hebben ze een bruin-grijsachtige kleur. Pas als ze groter worden, verandert de kleur in oranje.
Niet te onderschatten : de Guppie bevindt zich meestal in de bovenste waterlagen ( kijk maar naar zijn speciaal aangepaste bek ) en de Sluier zal meestal de bodem afzoeken naar eten, ze zwemmen mekaar dus niet in de weg. Besluit: mits het aquarium groot genoeg is... ja, Sluierstaart en Goudvis kunnen bij elkaar.
De inhoud van het aquarium is 20 liter. Hierdoor kan je maximaal 20 cm aan goudvissen houden. Dit komt meestal neer op 2 a 3 goudvissen. Dit model is perfect voor iedereen die voor het eerst een aquarium gaat houden.
Hoe snel groeit een sluierstaart? Tussen de 0,4 en 0,8 cm per maand. Jonge vissen groeien sneller dan wat oudere exemplaren.
Volgens Tinley-gedragstherapeut Marieke heb je een blije goudvis als-ie zichzelf kan zijn. "Dit betekent dat je goed moet kijken naar het natuurlijke gedrag van een goudvis. Wat doet hij in het wild? Juist, zwemmen.
Om het water van je aquarium gezond te houden, moet het af en toe ververst worden. Dat kun je beter niet in één keer doen, want dat zou de balans verstoren. Als richtlijn kun je aanhouden dat je iedere drie tot vier weken ongeveer 20% van het water moet verversen.
Siamese algeneter wat moet u weten? De Siamese algeneter is een tropische vissoort die makkelijk is te verzorgen. Het is een tropische vis die alleen plantaardig voedsel eet. Algen worden vakkundig van platen, ruiten en bodem verwijderd.
Goudvissen hebben zuurstof nodig, veel zuurstof, dit halen ze uit het water. Een vissenkom is bol van vorm. Daardoor is het wateroppervlak niet in verhouding met de hoeveelheid water dat eronder zit. Het water staat ook nog stil, waardoor er weinig zuurstof in het water komt.
Het beste is één keer per week 1/4 tot 1/3 van het water te verschonen. Maak het filter alleen schoon als de doorstroming minder wordt. Maak je je filter de hele tijd schoon dan verstoor je de biologische werking in het water.
Je goudvis ligt vaak op de bodem van het aquarium? Dat is een teken dat het niet helemaal goed gaat met jouw goudvis. Dit kan komen door bijvoorbeeld zuurstofgebrek. Door het zuurstoftekort spaart de vis zijn krachten, maar het kan ook komen door buikwaterzucht of door een andere bacteriële besmetting.
Zuurstofproblemen uiten zich het meest zichtbaar bij de vissen: ze houden zich boven in het water op, happen naar “lucht” en zijn traag in hun bewegingen. Ze blijven ook rondhangen op de plekken waar zich de meeste toevoer van zuurstof bevindt, bijvoorbeeld de uitloop van een waterval.
niet belastend is en de gezondheid zeker niet gaat beïnvloeden. Een vis "op het droge" sterft een langzame pijnlijke dood omdat hij meestal stikt..
De DO (Dissolved oxygen, oftewel opgeloste zuurstof) is een indicator voor hoeveel zuurstof er is opgelost in water. De zuurstof lost op in water door middel van diffusie van de omringende lucht, stroomversnellingen, watervalletjes en als produkt van optredende fotosynthese in het water.