Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Zuid-Afrika. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Zuid-Afrika inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose.
Het verschilt per inenting hoe lang van tevoren je deze moet halen. Maak minimaal zes weken voor je vertrek naar Zuid-Afrika een afspraak bij Ease Travel Clinic. Onze reizigersverpleegkundigen geven je dan advies en eventueel de vaccinaties toegespitst op jouw reis en gezondheid.
DTP vaccinatie is tien jaar geldig.
Corona gehad voor vaccinatie
1 prik is voldoende om uw basisserie af te ronden. U kunt ook 2 prikken halen als u dat wilt. 3 maanden na uw laatste prik uit de basisserie kunt u een boostervaccinatie halen.
Voor veel landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, rond de Middellandse Zee en Oost-Europa zijn vaccinaties verplicht of geadviseerd. In deze landen komen infectieziekten voor, zoals hepatitis A, buiktyfus en gele koorts.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.
Na het volledig afronden van de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-hib-hepB, DKTP- en DTP-vaccinatie schema zijn kinderen voor lange tijd beschermd. Voor hepatitisB zelfs levenslang.
Indicaties. Personen vanaf 12 maanden met als doel om primaire infectie met waterpokken te voorkomen. Bij kinderen tussen de 9 en 12 maanden kan vaccinatie worden overwogen in bijzondere omstandigheden, zoals bij een uitbraak (zie LCI-richtlijn).
Als u naar een gebied gaat waar de kans op malaria groot is, krijgt u meestal een van de volgende medicijnen mee: Atovaquon met proguanil (Malarone): Begin 1 dag voor u in het malariagebied komt. Slik elke dag 1 tablet.
Om naar Zuid-Afrika te kunnen reizen, heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet nog minstens een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig zijn. Bovendien moet je beschikken over een bewijs van voldoende financiële middelen. Verder moet je in het bezit zijn van documenten die het doel van je reis aantonen.
De beschermingsduur van je vaccinatie is afhankelijk van het soort vaccinatie. De geldigheid varieert van een aantal weken tot mogelijk zelfs levenslang. Soms zijn meerdere vaccinaties nodig om een lange beschermingsduur te bereiken.
Malaria komt alleen voor in bepaalde (sub)tropische gebieden in Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Azië. Het risico is hoog in de rode gebieden. In de oranje gebieden is het risico matig en afhankelijk van de precieze locatie (stad of platteland), de activiteiten, de verblijfsomstandigheden en de duur van het verblijf.
Griepachtige klachten, zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, misselijkheid of buikpijn. Deze klachten duren meestal niet langer dan 1-2 dagen. Een enkele keer duren ze tot 2 weken. Flauwvallen.
Groen: U kunt zonder regels de bestemming bezoeken c.q. inreizen. Geel: U kunt met beperkte regels de bestemming bezoeken, denk aan een PCR test binnen 72 uur voor vertrek of een antigeen binnen 24/48 uur voor vertrek. Er wordt geen rekening gehouden met maatregelen als mondkapjes ed.
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Turkije.
Aanbevolen vaccinaties voor Senegal
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Senegal aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en een gele koorts inenting.
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Thailand aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Thailand.
Neem naar de afspraak mee: de oproepkaarten. het vaccinatiebewijs van je kind (dit zit meestal in het 'groene' of 'blauwe' boekje van het consultatiebureau) de door de ouder ondertekende antwoordstrook op de achterkant van de uitnodigingsbrief.
Enkel via je huisarts kan dit ongedaan maken. We werken wel aan een mogelijkheid dat je jezelf opnieuw kan inschrijven voor vaccinatie en je weigering dus ongedaan kan maken. Dan kunnen we je opnieuw uitnodigen nadat de andere mensen hun uitnodiging gekregen hebben.
Herhaalprik met vernieuwde vaccins
Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant. Iedereen vanaf 12 jaar kan de herhaalprik met de vernieuwde vaccins halen als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting.