De eerste mogelijkheid is om een USB stick te kopen die een ingebouwde lightning connector heeft. Deze kun je rechtstreeks op je iPad aansluiten om te gebruiken. Van de beschikbare opties is de Sandisk iXpand de populairste. Deze USB stick heeft zowel een lightning connector als een USB type A connector.
Met de Bestanden-app en andere ondersteunde apps heb je toegang tot bestanden die worden bewaard op externe apparaten zoals USB-stations en SD-kaarten die op je iPad zijn aangesloten.
iPhone foto's overzetten naar Windows
Je koppelt daarvoor je iPhone met een usb-kabel met je computer. Via 'Mijn computer' klik je naar je iOS-apparaat en kies je voor \Internal Storage\DCIM\100APPLE. Vervolgens kun je (alle) foto's selecteren en naar je computer overzetten.
Een externe schijf koppelen aan je iPhone of iPad doe je zo: Koppel de harde schijf, usb-stick of sd-kaart aan je iPhone of iPad via de Lightning- of usb-c-poort, en maak hierbij eventueel gebruik van een adapter (zie hieronder); Open de Bestanden-app; Zoek naar de gekoppelde opslag in het menu aan de linkerkant.
Tik op 'Blader' onder in het scherm en tik vervolgens op een onderdeel in de navigatiekolom 'Blader'. Als je de navigatiekolom 'Blader' niet ziet, tik je nogmaals op 'Blader'. Om recent geopende bestanden te bekijken, tik je op 'Recent' onder in het scherm. Tik op een bestand, locatie of map om deze te openen.
Het modelnummer zoeken
U kunt het modelnummer op twee manieren vinden: Kijk op de achterkant van uw iPad. Open Instellingen, tik op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Info'. U vindt het modelnummer in het bovenste gedeelte.
Sinds iOS 13 en iPadOS kun je standaard externe harde schijven koppelen aan je iPhone of iPad zonder dat deze een aparte app nodig hebben. Eerder was dit al mogelijk via de speciale iPhone USB-sticks van photofast.
Apple biedt drie verschillende opslagcapaciteiten aan, namelijk 16 GB, 32 GB of 64 GB. Het is wel van belang dat je hier goed over nadenkt voor je een iPad aanschaft, het iPad geheugen uitbreiden is namelijk niet mogelijk. Je zit vast aan het standaard meegeleverde iPad geheugen.
De iPad Pro 2018 en nieuwer hebben een USB-C poort aan de onderkant. Ook op de iPad Air 2020 en nieuwer vind je nu de USB-C-aansluiting. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. Je kunt er camera's, muziekinstrumenten en docks op aansluiten en zelfs je iPhone mee opladen!
Met een USB-C-naar-Lightning-kabel kunt u uw AirPods, AirPods Pro, iPhone, iPad of iPod touch opladen en synchroniseren, een Siri Remote opladen en meer.
Usb C is een multifunctionele kabel met een ovale aansluiting. Laad je smartphone snel op, zet data over of sluit een monitor aan op je laptop. Een usb C kabel ondersteunt verschillende protocollen, zoals Thunderbolt, Display Port, Power Delivery en Quick Charge.
Als we uitgaan van normaal gebruik kan een gemiddelde iPad prima 5 tot 10 jaar meegaan. Voor een groot deel van de gebruikers zal de levensduur van het apparaat afhangen van de ondersteuning die Apple biedt. iPads worden 6 jaar door de fabrikant ondersteund.
Inruilen bij Apple
Apple kent een inruilprogramma. In Nederland heet dit 'Apple Trade-in'. Vul een paar gegevens in en u ziet de geschatte inruilwaarde van uw apparaat. Ook de oudere iPads worden teruggenomen en zelfs als het apparaat niet meer (goed) functioneert.
Hoewel de iPad Air een iets groter scherm heeft, is hij compacter dan de reguliere iPad. Dit komt doordat de iPad Air geen thuisknop heeft, waardoor er meer scherm in de behuizing past. Dit zijn de afmetingen: Formaat iPad Air: 247,6 x 178,5 x 6,1 millimeter.
Om PDF-bestanden te kunnen openen op je smartphone, heb je een PDF-reader nodig. Voor iOS (iPhone en iPad) is iBook een handige app die standaard op je smartphone geïnstalleerd is. Daarnaast is voor zowel iOS als Android de app van Adobe zeer geschikt.
Pdf bewaren op Android-apparaat
Open de pdf via bijvoorbeeld de apps Chrome of Gmail. Tik indien gevraagd op Downloaden. De pdf wordt opgeslagen op het apparaat. Open een opgeslagen pdf op een later moment via de app Mijn bestanden.
USB 3.0 is fysiek compatibel met USB 2.0, waardoor het de nieuwe USB-standaard is geworden. U kunt een USB 3.0-randapparaat aansluiten op de USB 2.0-poort van een computer, of juist een USB 2.0-randapparaat op de USB 3.0-poort van een computer.
Usb-sticks kunnen tussen de 10.000 en 100.000 schrijven/wissen, afhankelijk van de gebruikte geheugentechnologie. Wanneer het limiet wordt bereikt, kan een deel van het geheugen niet goed meer functioneren, wat leidt tot verlies van gegevens en eventueel corruptie van de flash drive.