Witte thee Ben je op zoek naar een gezonde theesoort met een zachte smaak? Witte thee spant de kroon op vlak van puurheid. Deze unieke theesoort zit boordevol antioxidanten en polyfenolen die ontstekingen verminderen.
Kortom: Groene thee en matcha zijn bronnen van de ontstekingsremmende stof EGCG, die kan zorgen voor afname van ontsteking en symptomen gerelateerd aan chronische darmziekten en andere ontstekingsgerelateerde ziekten.
Groene thee werkt ontstekingsremmend door de hoge concentratie plantenstof EGCG. Bedenk wel dat groene thee ook theïne bevat, dat vergelijkbaar is met cafeïne. Drink het dus vooral in de ochtend en niet voor het slapen gaan. Ben je gevoelig voor theïne, kies dan liever voor een kruidenthee of rooibosthee.
Witte thee is de minst bewerkte theesoort en bevat de hoogste concentratie aan antioxidanten en catechines, die helpen bij het bestrijden van virussen en bacteriën.
Boost van immuunsysteem
Gember thee bevat verschillende antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beschermd wordt tegen ziekteverwekkers en infecties.
Voor artritis raden experts ongeveer 250 mg gember aan, drie of vier keer per dag . Hoewel dat minder is dan wat in onderzoeken wordt gebruikt, is het het beste om te beginnen met een kleinere dosis, misschien 200 mg per dag, en deze geleidelijk op te bouwen. Neem niet meer dan vier gram (4.000 mg) per dag.
Conclusie. Groene thee-extracten vertoonden effectieve antimicrobiële activiteit tegen verschillende soorten grampositieve en -negatieve bacteriestammen, omdat ze een goede remmende en bacteriedodende activiteit hebben vanwege de aanwezigheid van speciale bioactieve componenten zoals ECGC en catechines.
Als antwoord daarop, raden we een biertje aan. Yep. HOP is een bekende ontstekingsremmende plant en is volledig natuurlijk. Hoewel we aanraden om alcohol te vermijden tijdens een flare-up, kan de hop in bier de negatieve effecten van alcohol tegengaan als je na het werk een drankje neemt.
Kruidnagel werkt pijnstillend en antibacterieel. Er zijn nog veel meer gezonde eigenschappen: Het drinken van kruidnagelthee kan de groei van schadelijke bacteriën stoppen. Het kruid is rijk aan manganese, een mineraal dat belangrijk is voor de vorming van botweefsel en botdichtheid.
Het is verstandig om een ontsteking met rust te laten. Uitwendige wondjes en ontstekingen kun je het beste goed schoonhouden en afdekken. Bij inwendige ontstekingen is het van belang goed te drinken en de weerstand op peil te houden. Bijkomende klachten zijn vaak goed te behandelen met zelfzorgmiddelen.
Uit eerdere onderzoeken bleek dat atleten minder ontstekingen hadden in hun lichaam na het eten van bananen dan na het gebruik van sportdranken. De gedachte vooraf was dat fruit, naast suiker, ook andere natuurlijke stoffen bevatten die invloed hebben op de prestaties van sporters en op hun herstel.
Probeer eens thee te maken met citroen, gember en kurkuma ; deze ingrediënten zijn niet alleen lekker, maar hebben ook veel gezondheidsvoordelen. Kurkuma bevat bijvoorbeeld curcumine, wat helpt bij het verlichten van gewrichtspijn en het verminderen van ontstekingen. De gember en citroen kunnen ook helpen bij de spijsvertering.
Deze verbindingen bezitten antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij het moduleren van ontstekingspaden en beschermen tegen cellulaire schade. Enkele populaire soorten thee die bekend staan om hun ontstekingsremmende effecten zijn groene thee, witte thee, kurkumathee en gemberthee .
Sinaasappels, grapefruit, citroenen en limoenen zijn rijk aan vitamine C. Ze bevatten ook vezels, kalium, calcium, B-vitamines, koper en ontstekingsremmende fytochemicaliën zoals flavonoïden en carotenoïden.
De nummer 1 thee voor je gezondheid
Matcha thee is niet alleen hip en happening, het is ook nog eens de meest gezonde thee om te drinken. Zo staat 1 kop Matcha thee gelijk aan 10 koppen groene thee. De voedingstoffen in Matcha zijn rijkelijk voor je gezondheid.
Het regelmatig consumeren van bosbessen kan helpen bij het beheersen van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis, diabetes en hartziekten. Deze vetzuren, die voornamelijk voorkomen in vette vis zoals zalm, makreel en sardines, hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.
Verder blijken zuivelproducten als karnemelk en yoghurt en peulvruchten verband te houden met ontstekingsremmende bacteriën.
Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID genoemd. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Het is te gebruiken bij pijn waarbij ook sprake is van een ontsteking, zoals bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en jicht.
De antimicrobiële effecten van groene thee catechines (GTC's) op micro-organismen worden al jaren bestudeerd. Groene thee bestrijdt deze organismen op verschillende manieren, direct en indirect, en werkt synergetisch met sommige antibiotica.
Een temperatuur tussen 10 °C en 40 °C. Onder het vriespunt delen ze zich niet meer, maar blijven ze wel in leven als in een soort winterslaap. Bij temperaturen hoger dan 75 °C, bijvoorbeeld tijdens het koken, gaan bacteriën dood.
Pepermunt kan helpen de spijsvertering te verbeteren, uw adem te verfrissen en de concentratie te verbeteren . Bovendien heeft deze munt antibacteriële eigenschappen en kan het allergiesymptomen, hoofdpijn en verstopte luchtwegen verbeteren.
De Arthritis Foundation (AF) adviseert om gember te nemen als poeder, extract, tinctuur, capsule of olie . Ze raden aan om maximaal 2 gram per dag te nemen, verdeeld over drie doses, of om dagelijks tot 4 kopjes gemberthee te drinken.
Het is een erkend gastroprotectief middel dat wordt gebruikt voor zijn hepatoprotectieve, nefroprotectieve en digestieve werking. Gember werkt ook als antibacterieel middel tegen Helicobacter pylori en Staphylococcus aureus, als antiviraal tegen het herpes- en griepvirus, en als schimmelwerend middel.
Uit menselijke proeven is ook gebleken dat de lichaamstemperatuur stijgt bij gebruik van gembercapsules [12–14], brood [15] of thee [16]. Gember heeft echter een scherpe smaak en smaakt onaangenaam wanneer het in hoge doses wordt gebruikt.