Acrylaatkit: voor het dichten van naden, kieren, voegen en scheuren in een verscheidenheid aan oppervlakten, zoals kozijnen, muren, trappen en ramen. Het kan zowel binnen als buiten worden toegepast en kan worden overgeschilderd. Siliconenkit: met siliconenkit kunt u gebruiken voor alle bouwafdichtingen.
Wil je kitten op hout? Dan kan je bijna alle kitsoorten gebruiken behalve de siliconenkit. Daarentegen is siliconenkit wel geschikt voor badkamertegels en voor de tegels buiten kan je High Tack kit gebruiken. Als je kit wilt gebruiken op steen of beton dan is hybride/polymeerkit of High Tack kit sterk aangeraden.
Welke kit gebruik je bij stucwerk
Voor pleisterwerk en en stucwerk is structuurkit een goede keuze om te gebruiken. Het is namelijk speciaal ontwikkeld voor het afdichten van kieren en naden rondom sierpleisterwerk op wanden en plafonds. Ook ter opvulling van scheuren in stucwerk is het erg geschikt.
Siliconenkit. Deze kit wordt wel eens verward met sanitairkit, maar is meer geschikt voor de drogere ruimtes. De kit is minder elastisch dan sanitairkit. Kijk op de verpakking of de kit overschilderbaar is.
Siliconenkit is een zeer elastisch materiaal. Het hecht zeer goed op vrijwel alle gladde oppervlakken. De elasticiteit voorkomt scheuren van de voegen door beweging van de ondergrond. Bovendien is het enorm water-, schimmel- en verouderingsbestendig.
Acrylaatkit droogt sneller dan siliconenkit en is overschilderbaar, deze kit is minder elastisch en waterweren dan siliconenkit. Voor in de badkamer kan je dus het best siliconenkit gebruiken, ook blijft deze vele male elastischer bij uitharding.
Acrylaat kit is niet geschikt voor beglazing. Acrylaatkit wordt door schildersbedrijven hoofdzakelijk gebruikt bij aansluitvoegen, aansluitnaden van houtdelen en muren. Acrylatkitten zijn universeel overschilderbaar door watergedragen en oplosmiddel houdende verven.
Op sommige kunststoffen ondergronden, zoals acryl, plexiglas (perspex) en polycarbonaat, kan zuurhoudende kit niet goed hechten. Op dergelijke ondergronden kan je beter een zuurvrije kit gebruiken, want die hechten wel goed op deze materialen.
Kit over kit aanbrengen is iets wat met enige regelmaat voorkomt. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing die in een later stadium voor problemen gaat zorgen. Onze kitters adviseren om altijd eerst de oude kitvoegen te verwijderen en deze vervolgens opnieuw aan te brengen.
Scheuren in stucwerk kitten
De stukadoor heeft de overgang tussen muur en plafond waarschijnlijk ingesneden om een rechte breuklijn te forceren. Zo wordt scheurvorming voorkomen. Deze lijn tussen muur en plafond afkitten zorgt voor een strakke uitstraling. Hiervoor wordt acrylaatkit gebruikt.
Voor de kleine kieren of naden gebruik je siliconenkit
Met siliconenkit dicht je smalle kieren of naden (tot 5 mm) tussen muur en kozijn. Siliconenkit is elastisch, waterbestendig en je kunt zowel kit voor buiten als voor binnen kopen.
Moet je kitten voor of na het schilderen? Kitten wordt het best gedaan tijdens de schilderwerken. Bij het opkitten na het aanbrengen van de primer en voor het schilderen van de eindlagen bekom je het beste resultaat. Op deze manier wordt de kit ook overschilderd waardoor dit mee verwerkt kan worden binnen het geheel.
5. Kan ik siliconenkit buiten gebruiken? Ja, siliconenkit is buiten te gebruiken en wordt voor verschillende toepassingen buiten gebruikt. Bij temperaturen onder de 5 graden zal de doorharding worden vertraagd.
Krachtige transparante reparatiekit. Hecht op alle materialen inclusief bitumen en kunststoffen, zelfs onder water. Ideaal voor noodherstellingen bij regenweer of het waterdicht maken en opvoegen van scheuren, lekken en voegen met geringe beweging.
Acrylaatkit voor Buiten
Dit is een Kwalitatief goede kit die snel regenbestendig is en dus uitstekend voor buiten gebruik. Ook hebben wij eventueel een acrylaatkit van Den Braven hiervoor. Dat is de Den Braven Zwaluw Exterior. Een uitstekende buiten acrylaatkit die goed te verwerken is.
Maak de rand goed vrij van vet en stof en maak het goed droog. Voor het maken van een strakke kitrand kan je de rand afplakken met schilderstape. Doe dit aan beide kanten en hou een rand van 6 millimeter aan als ruimte om de kit aan te brengen.
Een goed aangebrachte kitvoeg met een hoogwaardige kit kan best 6 jaar of langer mee, maar die levensduur hangt ook af van bijvoorbeeld agressieve schoonmaakproducten. Vakkundig advies aan de klant draagt bij aan uw relatiebeheer.
Waardoor ontstaan scheuren in kit? Door een verkeerde kit te gebruiken, kan er beweging ontstaan tussen de bouwmaterialen. Hier kan de kit niet bestand tegen zijn. Bij dilatatievoegen moet er rekening worden gehouden met de breedte van de voeg en de beweging die er kan ontstaan door temperatuurschommelingen.
Nieuwe Kitlaag klaar voor gebruik
Na 10 minuten ontstaat er een huidje op de kitlaag, maar pas na minimaal 2 uur is de kitlaag bestendig tegen water en kan je dus gaan douchen. Afhankelijk van de dikte van de voeg duurt het nog even voordat de kitrand volledig is uitgehard (4mm per 24 uur).
Butylkit blijft flexibel, de buitenlaag droogt in, van binnen niet. Dit maakt dat de kitverbinding vrij gemakkelijk is te verwijderen. Door weersinvloeden kan deze kit uitdrogen. Ook al blijft de kit jarenlang weersbestendig, moet je deze kitverbinding regelmatig controleren en zo nodig vervangen.
Een lijm of een kit, welke de eigenschappen van een polyurethaanproduct combineert met die van een siliconenproduct, verenigt de positieve eigenschappen van beide chemische materialen.
Siliconenkit: met siliconenkit kunt u gebruiken voor alle bouwafdichtingen. Het kan zowel buiten als binnen gebruikt worden en het krimpt niet. Sanitairkit: sanitairkit wordt voornamelijk gebruikt in badkamers. U kunt er een waterdichte afdichting mee maken, bijvoorbeeld tussen het bad en de tegelmuur.
Acrylaatkit en polymeerkit zijn overschilderbare kitten. Sterker nog, deze kitten zijn vaak ontworpen om te worden overschilderd. Verf hecht goed omdat ze vrij zijn van siliconen. Deze kitten worden vaak gebruikt bij bijvoorbeeld plinten, stucwerk, ramen, kozijnen en andere schilderklussen.