Dat je eerste liefde moeilijk is om ooit te vergeten, betekent gelukkig niet dat dit de enige ware liefde is die je in je leven zal hebben. Kortom: je eerste liefde is een leerzame ervaring die je alleen maar helpt in de toekomst.
Veel eerste keren vergeet je binnen een mum van tijd. Maar je eerste liefde kan je maar niet vergeten, hoe graag je het soms ook zou willen. Hoe kan dat? Volgens relatie-experts zijn er diverse redenen aan te wijzen waarom een eerste liefde zo onvergetelijk is.
Bijna acht op de tien hervonden eerste liefdes waren nog samen. Ook het scheidingspercentage lag erg laag: slechts 1,5 procent van de mensen die vele jaren na dato getrouwd waren met hun oude vlam, was daarna weer gescheiden.
Ja, ex partners komen dus altijd terug, maar niet altijd op het moment waarop je het zou verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt bestaat de kans dat jij anders naar de situatie en de relatie gaat kijken. Het is dan ook heel goed mogelijk dat je uiteindelijk beslist om je oude relatie niet meer te herstellen.
Je eerste liefde overwinnen kan moeilijk zijn. Je eerste liefde leert je hoe het is om in een romantische relatie te zijn. Als je moeite hebt om over je eerste liefde te komen, is dit volkomen normaal. Dit is iets waar de meeste mensen mee worstelen.
Soms kan de liefde écht weer opbloeien, doordat je samen iets bijzonders meemaakt. En ook al is het misschien iets anders dan de prille verliefdheid van een puber, het zorgt er wel voor dat je je realiseert waarom je ook alweer bij je geliefde bent.
Onderzoeken tonen aan dat mensen in het algemeen 6 tot 18 maanden nodig hebben om over een relatiebreuk heen te komen. Het is onmogelijk om die oude liefde te vergeten. Dat komt omdat je geen controle hebt over je eigen herinneringen. Wat je echter wel kan doen, is de emotionele impact beheersen.
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
Dit is een relatie waarbij beide partners bereid zijn om 100% van zichzelf te geven, wat er ook gebeurt. Als je echt van iemand houdt, moet je er niet aan denken of je aan het geven bent of aan het nemen, maar je moet langs beide kanten bereid zijn om te geven, te geven, te geven en dan nog wat meer te geven.
1, 2, 3. Uit onderzoek is gebleken dat we gemiddeld zo'n 3 keer écht verliefd worden op een persoon. Het gaat hier dan ook niet om zo maar een simpele verliefdheid. Het onderzoek laat namelijk ook weten dat het bij verliefdheid gaat om drie verschillende soorten verliefdheden.
Niets om je zorgen over te maken, want het is volkomen normaal. Maar volgens wetenschappers is er wel een manier om opnieuw verliefd te worden op je parnter. Een studie uitgevoerd door Universiteiten van Rotterdam en Missouri heeft aangetoond dat het mogelijk is om zelf te sturen hoe graag je iemand ziet.
Onder andere blijkt uit een aantal onderzoeken dat mannen verliefd zijn als ze ongeveer 97 dagen in een relatie zitten, terwijl vrouwen er ongeveer 149 dagen over doen, aldus een studie uit 2011 gepubliceerd in de Journal of Personality and Social Psychology.
Welnu, er is onderzoek gedaan. Volgens experts is je vijfde seksuele partner je ware partner. Hoe dat werkt? Zeker tweeduizend mensen werden geïnterviewd over hun liefdesleven.
Relaties zonder kinderen lopen in 80 procent van alle gevallen stuk. Relaties met kinderen lopen in 30 procent van alle gevallen stuk. Uit elkaar gaan is slecht voor je gezondheid gescheiden paren hebben 20 procent meer kans op diabetes, hartziekten en kanker dan mensen die getrouwd blijven.
Je lichaam, je hersenen raken er erg aan gewend om deze gedachten te hebben. Het blijven denken aan die persoon is dus een verslavende gewoonte geworden omdat jouw hersenen gewend zijn aan deze “gedachtenwegen”. Dit is een puur fysieke gewenning en fysieke verslaving.
Moet ik verliefd zijn om een goede relatie te hebben? Nee, dat moet niet. Relaties groeien vaak uit verliefdheid, maar dat hoeft niet. Een relatie kan ook met vriendschap beginnen.
je ex gebruikt woorden als 'misschien' 'we zullen zien' 'ik weet het niet' 'als we bestemd zijn voor elkaar komen we toch bij elkaar terug' je ex vraagt je meerdere malen of je al iemand anders hebt. je ex vraagt je of hij/zij je nog regelmatig kan blijven zien. je ex informeert bij vrienden hoe het met je gaat.
Creëer afstand tussen jou en hem.
Een geweldige manier om hem je te laten missen is door meer afstand te nemen. Als je normaal gesproken elke minuut van het weekend bij hem bent, plan dan eens iets zonder hem. Ga vrijdagavond iets alleen of met vriendinnen doen, in plaats van met hem.
Tijdelijk uit elkaar gaan, kan een tijd zijn van herstel. Je kunt weer op krachten komen en je kunt sociale contacten op bouwen of aanhalen. Daar tegenover staat dat het niet samen leven ook negatief kan werken, zeker wanneer er niet af en toe wordt gewerkt aan de relatie en/of jezelf.
Helft van de tijd
Op welke manier de relatie ook beëindigd is, het kan soms nog maanden of jaren duren voordat je er vrede mee hebt. Een bekende 'regel' is dat je gemiddeld de helft van de duur van je relatie nodig hebt om over je ex heen te komen.