Wilson is in de tenniswereld een merk dat iedereen bekend in de oren klinkt. Tour spelers als Roger Federer, Serena Williams, Victoria Azarenka en Juan Martin del Potro zweren zelfs bij dit topmerk. Zij spelen met series als de Wilson Blade, Wilson Burn en Wilson Ultra.
HEAD heeft naast de tennissafdeling ook een grote ski-afdeling. Bekende spelers als Andy Murray, Robin Haase, Maria Sharapova, Novak Djokovic en Richard Gasquet vertrouwen blindelings op hun HEAD tennisracket en dit is ook wel terug te zien in hun resultaten.
De Wilson Pro Staff RF97 is het tennisracket waarmee Federer tennist tijdens de grote toernooien. Uiteraard zal ook dit racket her en der zijn aangepast aan zijn wensen, maar de basis is het Wilson Pro Staff RF97 Autograph racket dat gewoon in de winkel te koop is.
De best geteste tennisracket van 2022 is de Head Tennisracket! Dit is uit de ultieme tennisrackets test gebleken van 2022. De Head Tennisracket is gemaakt voor volwassen. Hiermee kan je hard uithalen en spelen met veel comfort.
Head Graphene 360 Speed Pro.
Het tennisracket van Nadal
Rafael Nadal promoot het Babolat Pure Aero racket, maar dit is niet het tennisracket waarmee hij zijn wedstrijden speelt. Dit is namelijk het Babolat AeroPro Drive tennisracket met Babolat RPM Blast tennissnaren.
Levensduur tennisracket
In de meeste gevallen, en alle andere factoren buiten beschouwing gelaten, heeft een racket van een frequente speler (iemand die twee tot drie keer per week tennist) die zijn racket minstens één keer per maand opnieuw bespant/laat bespannen ongeveer een levensduur van twee tot drie jaar.
De merken Wilson, Babolat, Head, Prince en Dunlop worden door tennissers beoordeeld als de beste tennisracket merken. Wilson, Babolat en Head zijn de merken waar de meeste professionele tennissers ook mee spelen. Het is onmogelijk om uit deze verschillende merken het beste tennisracket te selecteren.
Bladgrootte van je tennisracket
De bladgrootte is een belangrijke factor bij de keuze van een tennisracket. Over het algemeen geldt de regel; dat hoe groter het bladformaat van het racket, hoe meer power en kracht het genereert. Hoe kleiner het bladformaat, hoe meer balcontrole je hebt.
Een racket met een gemiddeld gewicht en een combinatie van power en controle is een goede keuze. Gevorderde tennisser: Jij bent actief op hoger niveau en doet mee aan toernooien en competities. Een zwaarder racket met een kleiner blad die zorgt voor meer controle is een goede keuze.
Algemeen genomen is het aangewezen om een bespanning tussen 22 en 25 kg te kiezen, afhankelijk van je profiel (niveau, leeftijd, fitheid) en de besnaring die je gebruikt (darmsnaren, polyester, multifilament). Al raden we wel aan om hybridesnaren op 19 kg te bespannen.
Snaren zijn vaak te verkrijgen in setjes van 12 meter of rollen van 200 meter. Per racket heb je ongeveer 11 meter nodig, dus van één setje kun je dus maar één racket bespannen.
De meest bekende is de Wilson Pro Staff collectie. Roger Federer speelt namelijk met een Wilson Pro Staff. Voor de agressieve en aanvallende spelers heeft Wilson de Wilson Blade ontwikkeld. De Wilson Ultra collectie is speciaal voor spelers die op allerlei verschillende ondergronden spelen.
Op dit moment tennist Tim van Rijthoven met het Yonex Ezone 98 racket. Dit racket dat de focus legt op controle is het perfecte racket voor de Nederlander. De Yonex 98 heeft een snarenpatroon van 16 x 19 en weegt 305 gram. De bladgrootte is 632 cm2 en het belanspunt zit op 315 mm.
Hoe vaak laten bespannen? 1 keer per week tennissen, vervang de bespanning dan 1x per jaar. 2 of meer keren per week tennissen vervang de bespanning dan 2x per jaar. Heb je een jaar of langer niet met je tennisracket gespeeld, laat je tennisracket dan ook opnieuw bespannen!
Een zwaarder racket heeft meer power in slag, genereert minder trillingen en heeft een grotere sweetspot. Zwaardere rackets hebben het balanspunt meestal in de steel waardoor deze rackets meer balcontrole hebben. Vaak kiezen beginnende tennissers voor lichtgewicht en gevorderde spelers voor zwaardere rackets.
Bij de juiste gripmaat moet je bij deze houding de wijsvinger van je andere hand in de ruimte kunnen plaatsen tussen je ringvinger en de palm van de hand waarmee je het racket vasthoudt. Indien er niet genoeg plaats is betekent dit dat de grip te klein is, indien er ruimte over is dan is de grip te groot.
Een demper is een klein rubberen rondje die in de bespanning van je racket zit. Het moet ervoor zorgen dat je slagen wat comfortabeler aanvoelen en trillingen op je onderarm vermindert. Daarnaast verandert de demper het geluid. Het 'pling-geluid' zal wat minder goed hoorbaar zijn.
Babolat. Babolat is een van de merken die al een goed gevulde geschiedenis had voordat ze de padelwereld betraden. Samen met Head is het een gespecialiseerd merk voor racketsporten.
Belangrijk om weten is dat elke bespanning na een tijd zijn elastische en dempende kwaliteiten zal verliezen. Dat geldt zelfs als er niet mee gespeeld wordt! Rek en uitdroging eisen immers altijd hun tol. In dat geval zullen de snaren een maximale levensduur van goed anderhalf jaar hebben.
1.30 mm (medium): Is een gemiddelde dikte en scoort daarom ook allround in power, controle, duurzaamheid, trillingsdemping en de grootte van de sweespot . 1.35 mm (dik): Het kost meer kracht en techniek om de bal harder te slaan. Dit omdat de snaar minder veerkracht heeft en de sweetspot geringer is.
Het is daarom van groot belang om niet alleen te investeren in een goed racket, maar ook in de bespanning van het racket. De spanning van de snaren speelt een belangrijke rol. Een lage spanning geeft bijvoorbeeld meer comfort, terwijl een hogere spanning juist weer meer controle geeft.
Wat is de juiste spankracht? Er is niet een bepaald aantal kilo's dat is vast te stellen per speler. Dit is afhankelijk van wat voor type speler u bent, en wat u uit uw bespanning wilt halen. Hoe strakker (hoe meer kilo's) de bespanning hoe meer controle er uit de tennissnaar gehaald kan worden.
In de Decathlon winkels bespannen we jouw racket al vanaf €5,99. Lees hier meer over onze bespanservice. Ook benieuwd naar onze tennisrackets van Artengo, Babolat, Head en Wilson?