De eerste parameter is de druk, wij raden aan om deze tussen 3-4 bar te zetten. De tweede parameter is de temperatuur, de meeste kwaliteiten transfers moeten geperst worden aan 145°C, de kookwasbestendige kwaliteiten aan 180°C.
Een transferpers doet eigenlijk maar één ding: door middel van een hete plaat een transfer op kleding 'drukken'. De plaat van de transferpers wordt heet, het transfer wordt op de kleding gelegd, en de plaat wordt op het transfer en de kleding gedrukt. Door de hitte gaat de transfer over op de kleding.
Advies temperatuur voor het aanbrengen van flex is 150° C en dit is bij de meeste strijkijzers op stand 2; Verwarm/strijk het textiel voor, want dit bevordert de hechting van de lijm.
Wij raden altijd aan om kleding 3 seconden voor te persen zonder folie. Zo weet je zeker dat het kledingstuk vrij is van kreukels en vocht. Na de hoofdpers kan je de kleding ook nog 3 seconden napersen. Zo zorg je ervoor dat het design strak op het shirt zit.
FLEXFOLIE WELKE KANT BOVEN? Flexfolie leg je met de glimmende kant naar onder. Op de manier wordt de flex gesneden en niet de backing (of achterkant) van het materiaal.
Om de flexfolie bedrukking mooi af te werken en eventuele plekken die omhoog zijn gekomen tijdens het verwijderen van de backing, raden wij aan om je werk altijd na te persen (3-5 seconden).
Je kan verbluffende creatieve kunstwerkjes maken door flex op hout te persen. Het beste hout waarop je kan flex folie aanbrengen, is (balsa) multiplex, vurenhout, steigerhout of ayoushout.
Een goede transferpers heeft een gietijzeren onderplaat en moet je met moeite kunnen verplaatsen omdat hij zo zwaar is. Op de onderplaat komt veel druk te staan en moet lang mee kunnen gaan. Hierom moet deze gemaakt zijn van zware kwaliteit gietijzer.
De temperatuur voor sublimatie is altijd 180-200 graden Celsius. Let op dat de daadwerkelijke temperatuur van iedere pers weer anders kan zijn!
Wat heb je hiervoor nodig:
Transferpers. Sublimatie printer. Sublimatie inkt. Sublimatie papier.
Sublimatiedruk is een techniek die gebruikt kan worden om een print als het ware in het oppervlakte van het product te bakken. Wanneer de speciale sublimatie-inkt wordt verhit tot 200 ℃, laat deze los van het printpapier en hecht deze in de coating van bijvoorbeeld de kleding, mok of aluminium plaat.
De meest verkochte flexfolie is de Siser P.S. Film Easyweed. Deze folie is verkrijgbaar in bijna 60 kleuren en geschikt voor zowel katoen als polyester textiel. Deze flexfolie kun je ook lagen en is zeer makkelijk te pellen dankzij de sterk klevende drager. Ideaal dus, zeker voor de beginners onder ons.
Welke applicatietape of transferfolie het meest geschikt is, is afhankelijk van het type stickerfolie en de voorkeuren van de signmaker. Zo is een transparante applicatietape erg handig voor het uitlijnen van de sticker en kan een papieren applicatietape gebruikt worden om "nat" te plakken.
Met sublimatie creëert u een foto op hout met levendige kleuren dat ook nog eens kras vast is. Dit komt doordat de inkt in de coating trekt. Als u gaat sublimeren op hout is het wel belangrijk dat de ondergrond voorzien is van een polyester coating.
Ook is flock folie uitermate geschikt om te verwerken in een combinatie met flexfolie. Op welke materialen kan ik flockfolie gebruiken? Flockfolie kun je persen op diverse materialen, maar veelal wordt het gebruikt op een verscheidenheid aan textiel. Denk hierbij aan; katoen, polyester of een mix van deze stoffen.
Verwarm/strijk de textiel voor, dit bevordert de hechting van de lijm. Strijk ca 15 -20 sec met een gelijkmatige druk en maak geen heen en weer gaande bewegingen. Heeft de folie niet overal gehecht herhaal dan bovenstaande. De beschermfolie kan (lauw) koud worden verwijderd.
Hiermee kunnen wij elke plaat op maat zagen of jouw gewenste vorm worden gefreesd, gezaagd, geboord en plexiglas polijsten. Omdat we het productieproces in eigen hand hebben, kunnen we makkelijk schakelen op zowel kleine en grote oplages van jouw producten en ideeën.
Flexfolie is het standaard materiaal voor het bedrukken van textiel. Bedruk met flexfolie onder anderen katoen en polyester. De standaard flexfolie bestaat in heel veel verschillende kleuren en vind je hier in de winkel. Deze folie wordt typisch gebruikt om een opdruk te maken van drie of minder kleuren.
Via een snijplotter en flexfolie kan je prima meerkleuren bedrukkingen maken. Helemaal full-colour is met effen kleuren flexfolie echter niet mogelijk. Wanneer een logo uit 2-3 kleuren bestaat kan je prima onze flexfolie over elkaar heen drukken. De folie is zo dun dat je dit niet ziet of voelt in het eindresultaat.
Flockfolie is fluweelachtig (voelt zacht aan) en is een materiaal dat kan gebruikt worden om niet alleen textiel te decoreren, maar ook papier, karton en glas.