Albert Heijn, € 0,85. Beste uit de test, vanwege de perfecte bladerdeeg-frikandel-ratio.
Zonder frikandel geen frikandelbroodje. En de frikandel is in 1954 bedacht in Dordrecht. Een slager mocht geen gehaktballen meer verkopen aan restaurants en bedacht daarom iets anders. Een langwerpige gehaktbal met een nieuwe naam: frikadelle.
Frikandelbroodje € 2,30.
Er zitten 474 kilocalorieën in 1 stuk (145 gram) frikandelbroodje, van bladerdeeg. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'frikandelbroodje, van bladerdeeg'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Ingrediënten: 26% kipseparatorvlees, TARWEbloem, plantaardige olie (palm, raap), water, varkensspek, azijn, suiker, tomatenpuree, ui, SCHARRELEI, TARWEzetmeel, zout, specerijen (o.a. MOSTERD), TARWEvezel, gemodificeerd zetmeel (mais, aardappel), SCHARRELEIgeel, gejodeerd zout, emulgator (mono- en diglyceriden van ...
1 broodje (125 g) bevat 425 calorieën.
Lidl, € 0,85. Minste frikandelbroodje uit de test. Weinig smaak, bladerdeeg niet knapperig, saus te zoet.
De lekkerste frikandelbroodjes bestellen doe je bij Bakker Bart. Het lekkerste Frikandelbroodje, of Frikadelbroodje bestellen doe je bij Bakker Bart.
Jumbo Frikandelbroodjes met Currysaus 300g.
Een frikandelbroodje eet je nooit koud. Dat is niet lekker en je mist de herkenbare geur van de combinatie frikandel en vers brood. Opwarmen: Zet de oven op 150-175 graden en leg het frikandelbroodje er circa 6-8 minuten in.
Opwarmen. Oven voorverwarmen 170/180 º C en plaats vervolgens het frikandelbroodje in de oven op een rooster. Verwarm de broodjes voor ca. 6-8 minuten.
Bewaar de frikandelbroodjes in de koelkast. Invriezen is ook goed mogelijk. Maak de frikandelbroodjes iets vochtig voordat u ze opwarmt in een oven van 200 C +/- 8 minuten.
100 g bevat 308 calorieën.
De saus in een frikandelbroodje is meestal Curry. In Nederland is het ook een groot succes in supermarkten. Veel studenten kopen deze broodjes in de pauze om het op te eten.
1 broodje (60 g) bevat 178 calorieën.
Bak de frikandelbroodjes 15 minuten in de Airfryer. In de voorverwarmde oven moeten de broodjes 20 minuten bakken. Geniet ervan!
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.
Een appelflap (100 gram) bevat veel meer calorieën, 360 kcal per stuk om precies te zijn.
5. Kan ik een frikandel ook rauw eten? Een frikandel is voorgeweld. U kunt een ontdooide frikandel dus “rauw” eten maar moet er niet raar van opkijken als de snack minder smaakt of last krijg van uw maag.
'Ze zeggen altijd dat ik veel kan eten, maar tussen veel eten en veel frikandellen eten zit een wereld van verschil. ' De grote winnaar van de dag was dan wel niet John zelf, maar de staande records zijn wel verbroken. Die eer ging naar Aart uit 't Harde, die maar liefst 23 frikandellen wist weg te werken.
Volgens het Voedingscentrum bevat een frikandel veel verzadigd vet. De frikandel behoort tot de categorie 'vet vlees'. Verzadigd vet vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Dit vet kan namelijk het cholesterolgehalte in je bloed laten stijgen en daardoor kunnen je bloedvaten verstopt raken.
Magnetron (750 Watt): leg het broodje frikandel op een voor de magnetron geschikt bord en verwarm 60 seconden.