Gaelic football is een teamsport en balspel met kenmerken van zowel voetbal als van rugby. Het wordt voornamelijk in Ierland gespeeld. De bedoeling is meer punten te scoren dan de tegenstander. Het spel wordt gespeeld met een ronde, leren bal, die lijkt op een voetbal.
Punten worden vergaard door een harde, met leer beklede bal van 65mm diameter (een sliotar) in de goal van de tegenstander terecht te laten komen. Het doel is een stel palen in de vorm van een H (net als bij rugby) aan iedere kant van de pitch die ongeveer 137x82 meter is.
Gaelic Football wordt gespeeld met twee teams op een rechthoekig grasveld. De bedoeling van het spel is om te scoren door de bal in het andere team's goal te krijgen of tussen de twee palen boven de goals. Gaelic football is een mengeling van voetbal en rugby.
Floorball en unihockey zijn dezelfde sport. Unihockey is de naam die in het verleden veel werd gebruikt. Nu wordt de naam unihockey vooral nog gebruikt in Duitsland en Zwitserland. In Nederland spreken we van Floorball.
Op verschillende manieren blijkt dat hockey intensiever is dan voetbal. Positief is dat je op het hockeyveld meer beweegt, meer calorieën verbrandt en doorgaans fitter bent. Daarnaast is hockey ook intensief door risico's op overbelasting en blessures.
Floorball is een zaalsport en wordt gespeeld in een normale sporthal. Het veld meet 40 x 20 meter en wordt omgeven door een 50cm hoge boarding van polyester. In het veld staan twee doelen, van 115 cm hoog en 160 cm breed. Deze doelen staan 3,5 meter van de achterlijn, zodat ook achter het doel kan worden gespeeld.
Gaelic football lijkt in sommige opzichten op rugby, zoals in de mogelijkheid om de handen te gebruiken en de vorm van de doelen.
With American football already popular in North America and being popularly known as football, Association football needed a new name to distinguish it in the United States, so it was called soccer.
Gaelic-voetbal is de meest gespeelde Ierse sport in Ierland. Soms wordt het omschreven als een kruising tussen gewoon voetbal en rugby, maar het is ouder dan beide. Hoewel er slechts 32 counties in Ierland zijn, doen er tijdens het All Ireland Championship 34 ploegen mee.
Waterpolo is het meest fysiek inspannend
Waterpolo staat vaak boven aan lijsten van moeilijkste sporten. In 2016 riep sportwebsite Bleacher Report het uit tot "de zwaarste sport ter wereld" op basis van zes factoren: kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, behendigheid, vaardigheid en lichamelijkheid.
Bij hurling is het de bedoeling de bal te scoren in een net bewaakt door een goalkeeper, zoals bij voetbal. Je kan ook punten scoren door de bal over het doel te keilen zoals bij American Football. De bal heet een sliotar.
Onder spelsporten verstaan we sporten als squash, badminton en (tafel)tennis. Ook voor teamsporters en spelsporters is het belangrijk om te zorgen voor voldoende koolhydraten in de voeding om optimaal te kunnen presteren.
American football is een competitieve teamsport. In de Verenigde Staten en Canada gebruikt men de term football en in andere delen van de wereld wordt de sport ook wel gridiron football genoemd.
Rugby wordt gespeeld in vier keer 15 minuten en football in twee keer 40 minuten. Bij beide sporten wordt er een ovale bal gebruikt, waar de American Football iets meer puntig is en de Rugby bal in het midden dikker is. Het grootste verschil zit in de uitrusting.
Soccer? Deze sporten hebben in veel landen dezelfde naam, maar meer overeenkomsten zijn er niet. Terwijl de meeste mensen over de hele wereld het gewoon "football" noemen, wordt de sport in de Verenigde Staten (en Ierland) "soccer" genoemd. De VS hebben echter ook hun eigen versie van voetbal: "American football'.
De populairste sport in Amerika is American football. De American footballcompetitie bestaat uit twee divisies: de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC).
De sport rugby vereist veel discipline van spelers. Het is een fysiek zware sport, die veel training vereist.
Voetbal wordt beschouwd als een van de grootste sporten in Latijns-Amerika.
Hockey wordt gespeeld op kunstgras. Een hockeyveld is 91,40 meter lang en 55 meter breed. Het veld wordt in tweeën verdeeld door een middenlijn. Aan beide uiteinden van het veld liggen de achterlijnen, met precies in het midden een doel (3,66 meter breed).
Een officiële wedstrijd duurt drie periodes van twintig minuten waarbij effectieve speeltijd gebruikt wordt. Dit wil zeggen dat bij elke spelonderbreking (doelpunt, overtreding, uitbal) de tijd wordt stopgezet. Tussen de periodes geldt een rust van tien minuten.
Een officiële wedstrijd duurt 3 periodes van telkens 20 minuten, voor jongere spelers (U10 en U13) is dat 3 keer 15 minuten. Tussen de periodes geldt een rust van 10 minuten. Elke wedstrijd staat onder leiding van 2 scheidsrechters.