Marantz kan geen specifieke aanbevelingen geven welke luidsprekers het best combineren met onze apparaten. Wij raden aan om u vooraf aan de aankoop van onze componenten uitvoerig te laten informeren door uw erkende Marantz-dealer, om zo te ervaren welke modellen het best aan uw eisen zullen voldoen.
Marantz is een merk dat opereert aan de high-end kant van de receiver markt, maar het merk zet zowel receivers in de markt voor een zachte budget prijs en goede kwaliteit als receivers voor een hoge prijs en uitmuntende kwaliteit. Van Marantz kun je in ieder geval altijd kwaliteit en degelijkheid verwachten.
Beste prijs-kwaliteit: Marantz PM6007
Marantz heeft een lange traditie van de beste versterkers te produceren. Deze vernieuwde versie van de PM6006 is ook dit jaar de versterker met de beste prijs-kwaliteitverhouding. In plaats van wifi, bluetooth of internetradio toe te voegen, koos Marantz voor betere audio.
Bekende vintage audiomerken Audiomerken die meteen binnenschieten wanneer je het hebt over vintage receivers zijn McIntosh, Pioneer, Marantz, Accuphase, Sansui, Yamaha en Luxman. Deze audiomerken zijn veelal bekend geworden in de jaren '70 en een aantal zijn nog steeds bewierookte merken vandaag de dag.
Hoe meer vermogen de versterker heeft, hoe beter deze “de baas is” over de speakers. Een beter gecontroleerd geluid is het gevolg. Wel moet je opletten bij het vergelijken op vermogen van versterkers, omdat fabrikanten vaak verschillende meetmethoden hanteren.
Ben je op zoek naar de beste instap versterker, dan heb je die met de Yamaha A-S501 gevonden! Hij biedt voor het geld een uitstekende geluidskwaliteit in zijn klasse en is rijk uitgerust met aansluitingen. Je kunt er je analoge en digitale audiobronnen op aansluiten als ook een platenspeler.
Simpel, je moet ervoor zorgen dat de versterker waarop je de speakers aan wilt sluiten ook met die weerstand overweg kan. Indien je speakers met een weerstand van 8 ohm hebt dan is er eigenlijk weinig om je druk over te maken. Zo goed als elke versterker kan met 8 ohm speakers overweg.
Klasse A. Klasse A is de meest pure versterkingstechniek in audio. De output-stage of uitgangstrap (transistors of buizen) draagt zorg voor de hele sinusgolf. Daarbij blijven de transistors altijd 'aan', wat wil zeggen dat ze altijd onder stroom blijven, ook als er geen muziek speelt.
High Fidelity, apparatuur die zich onderscheidt van de rest door een hoge mate van betrouwbaarheid, bedieningsgemak, klank, waardevastheid, jarenlang luisterplezier garandeert en een hoger prijskaartje heeft. Een HiFi set koop je voor elk bedrag tussen de pakweg Fl. 2000,- en vul zelf maar in.
Bij een actieve subwoofer is een versterker ingebouwd, waardoor je dus geen bijpassende versterker nodig hebt. De versterker en subwoofer zitten in dezelfde behuizing en zijn daardoor perfect op elkaar afgestemd, waardoor het altijd een goede match is.
Zoals we net aanhaalden, is de kostprijs die je redelijkerwijs moet incalculeren voor een high-end audioset afhankelijk van heel wat factoren, maar grosso modo kan je stellen dat een bedrag van om en bij de 5.000 euro voldoende moet zijn om een complete high-end stereo-installatie samen te stellen.
Het verschil tussen een receiver en een versterker is eigenlijk heel simpel. Met een versterker kan je alleen audio-signaal versturen. Een receiver geeft je de optie om ook video-bronnen aan te sluiten en je speakers aan te sluiten op je televisie.
Denon (株式会社デノン, Kabushiki Kaisha Denon) is een Japans elektronicabedrijf, gespecialiseerd in de productie van hifi-apparatuur voor de professionele en consumentenmarkt.
Luister je graag muziek in de woonkamer? Dan is een wifi speaker een goede keuze. Je koppelt meerdere wifi speakers aan elkaar voor een multiroom opstelling. Zo luister je door het hele huis naar hetzelfde nummer.
Auna verwerkt de laatste trends, technologische innovaties en feedback van gebruikers in al zijn producten. Daarom levert het merk keer op keer uitstekende producten op. En dat is te merken. Steeds meer huishoudens ontdekken deze producten; al in ruim vijftien landen zijn de speakers van dit merk te vinden.
De versterker is het hart van iedere audio installatie en bepaalt de algehele geluidskwaliteit.
Aan de achterkant van een luidspreker zitten de luidsprekerterminals, waar de kabels van de versterker op worden aangesloten. De meeste luidsprekers hebben een rode (plus) en zwarte (min) aansluiting voor respectievelijk het positieve en negatieve signaal van de versterker.
Bij kleine luidsprekers ontbreken die namelijk vaak. Maar als je al een paar grote luidsprekers hebt, misschien zelfs een paar vloerluidsprekers, dan heb je niet echt een extra subwoofer nodig. Als je echter films of concerten met surroundgeluid wilt zien, dan is een subwoofer een absolute must.
Voor de luidspreker geldt dat de resonantie-frequentie onder de 40 Hz moet liggen; hoe lager, des te beter de luidspreker in staat is om lage tonen weer te geven. In de praktijk geeft een subwoofer meestal alle frequenties lager dan 80 Hz weer, maar dat is meestal zelf in te stellen met een draairegelaar.
Een stereo versterker ofwel geïntegreerde versterker is opgebouwd uit twee delen: een voorversterker en eindversterker. De voorversterker regelt het volume en kan tussen verschillende bronnen wisselen en de eindversterker die versterkt het signaal zodat het door passieve speakers kan worden afgespeeld.
Heeft u een voorversterker nodig? Als u meerdere verschillende bronnen heeft om aan te sluiten, zoals een platenspeler, cd-speler of netwerkaudiospeler, dan luidt het antwoord 'ja'. Hoe meer bronnen u van plan bent om aan te sluiten, hoe meer profijt u zult hebben van een voorversterker.
Een geïntegreerde versterker is een voorversterker en eindversterker in één behuizing. De voorversterker regelt de grootte van het signaal van de bron en geeft de gebruiker de mogelijkheid om te schakelen tussen ingangen en uitgangen. Sommige apparaten hebben een pre-out en some ook een main-in.
Maar wat ook nog eens een prijsverschil teweegbrengt is de mate van kwaliteitscontrole en R&D. Bij 'goedkopere' merken heb je minder kwaliteitscontrole en minder of geen R&D. Dit zijn allemaal kosten die je moet doorberekenen in je product, waardoor het vanzelfsprekend duurder wordt.