Er zijn verschillende manieren waarop highlights, lowlights en babylights in het haar kunnen worden gezet. De bekendste en meest gebruikte methode is de folietechniek. Hier worden met gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt.
Highlights worden gezet met folie en volgens een meer gestructureerd patroon. Het haar wordt nauwkeurig van boven naar beneden geverfd. Resultaat: een Balayage geeft jouw haar een 'sunkissed' effect. Daarnaast is de nieuwe kleur slechts een paar tinten lichter dan je natuurlijke haarkleur.
Het verschil tussen een Coupe soleil en Highlights
Antwoord: Een coupe soleil is de ouderwetse blondering met een kapje op je hoofd (de coupe soleil muts). Highlights worden aangebracht met folietechnieken of kamstrepen. Die kan je het mooist bijhouden, omdat je beter kan zien waar de vorige plukken hebben gezeten.
Babylights zijn subtiele highlights die een zomers effect geven zonder dat het opvalt dat je je haren hebt geverfd. Ze geven een natuurlijke zonnige uitstraling. Babylights worden nooit door het hele haar aangebracht, maar alleen bovenop de kruin en rond het gezicht. Babylights zijn mogelijk bij iedere haarkleur.
Highlights zijn eigenlijk gewoon verfstreepjes in je haar. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen coupe, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt.
Ga je alleen voor highlights? Dan kun je het beste eens per drie maanden gaan. Als je te vaak gaat, kan het teveel gaan lijken op een volledige kleuring. 'Je wil juist contrast.
Drie vierde highlight
Het gedeelte dat dan in de staart zit, wordt in de folies gezet. Het eindresultaat is hierbij al een stuk lichter. Als je vanaf de voorkant in de nekpartij kijkt, heb je nog steeds diepte in je haar, wat door het contrast een natuurlijk effect geeft.
Jewel tones staan vrijwel iedereen met grijs blond haar of blond haar met grijze highlights. Denk hierbij aan rijke tinten zoals paars, fuchsia, smaragdgroen en koningsblauw. Neutrale tinten passen ook geweldig bij grijs blond haar, terwijl pasteltinten goed bij blond haar met grijze highlights passen.
Foilyage zorgt net als balayage voor een natuurlijke look, maar is in tegenstelling tot balayage geen freehand techniek. Bij foilyage wordt er gebruik gemaakt van – de naam zegt het al – folies. Deze folies zorgen voor een levendiger, intenser effect.
Wil je toch je highlights geregeld bij laten werken, zorg dan dat jij of je kapper alleen de uitgroei bijwerkt. Over het algemeen moet je je haar om de 6-8 weken bijwerken namelijk.
De normale prijs voor highlights is €75,- en voor balayage €95,-. Balayage is net iets duurder, omdat we hierbij meer product gebruiken en het meer werk is om aan te brengen.
Het is per persoon verschillend, maar wij raden aan om je highlights zo rond de 8 á 10 weken bij te laten werken. Je kunt je highlights tussendoor mooi fris houden door het gebruik van de juiste zilvershampoo, of een mooie toner te laten zetten na een week of 6.
Huid met warme ondertoon
De kleur van de aderen in je pols heeft een groene toon. Bij jouw huidskleur passen het beste haarkleuren die óók een warme tint hebben. Zo brengen bijvoorbeeld warm rood, gouden highlights en rijke bruine kleuren jouw natuurlijke schoonheid het beste naar boven.
Scalp: Worden alleen op de bovenkant en net over de kruin geplaatst. Perfect als je jouw highlights weer bijgewerkt wilt hebben omdat je een uitgroei hebt. ¾: Folies worden bovenop gezet en aan de zijkanten van oor tot oor. Ideaal als je je haar uit je gezicht draagt!
Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights, dat veel vaker wordt gedaan. Bij een lowlights behandeling worden plukken haar in een donkerder kleur geverfd dan je huidige haarkleur. Lowlights worden vaak toegepast als je haarkleur te egaal is geworden en contrast mist.
Voor de echte blondine is er de full head highlight (70+ folies). Op deze manier kunnen wij het haar heel licht maken op een natuurlijk ogende manier. De folies worden door het volledige haar gezet, inclusief de contouren en de nekpartij.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment. 2. Wil je lang plezier hebben van je kleur?
Toners zijn bedoeld om je haar zo te kleuren dat hij net dat speciale karakter heeft. Als je haar net is gekleurd kan het er wat hard uit zien of het heeft nog dat licht gele bloedje van het oplichten. Vaak zie je na het zetten van highlights, babylights of een balayage dat de lijnen nog wat scherp zijn.
Door geel geworden haar te wassen met de paarsblauwe Zilver Care shampoo van Andrélon haal je zo de gele gloed eruit en hou je een asblonde kleur over. Voor een goed effect is het belangrijk dat je de shampoo zo'n 2-5 minuten in je haar laat zitten, dan kan het goed z'n werk doen.
Breng het product overal evenredig aan van de aanzet tot aan de punten om geen kleurverschil te krijgen. Het is het beste om 1 à 1.5 cm vanaf de hoofdhuid te beginnen met aanbrengen van het product. Dit is omdat gekleurd haar de haarverf minder goed pakt dan natuurlijk haar.
Wil je je geblondeerde haar of highlights donkerder verven, let dan op een paar dingen om ervoor te zorgen dat je de juiste kleur bereikt. Verzorg je haar acht dagen voorafgaand aan het verven goed om je haarschubben zoveel mogelijk te sluiten. Kies een lichtere en warmere kleur dan waar je op wilt uitkomen.