De Milky Banana boilies zijn uitermate geschikt om in de winter te blijven voeren. Door dagelijks kleine hoeveelheden te voeren, soms maximaal 200-300 gram per dag, kun je het spijsverteringskanaal van een karper ' namelijk aan de praat' houden.
De boilies van Cipro hebben een groot voordeel in de winter. Door gebruik te maken van Ethyl Alcohol komen in de winter en in koud water de Cipro EA boilie flavours wel goed los. Vanuit de boilie lekt het flavour prima weg. Veel andere flavours lossen niet op in koud water.
Wanneer de watertemperatuur omhoog gaat, komen de vismeel boilies meer en meer in trek. Eiwitrijke boilies hebben dan ook de voorkeur in de zomer. Later in de zomer, wanneer de watertemperatuur tot boven de 20 graden stijgt, groeit het aanwezige natuurlijke voedsel en zijn boilies niet meer zo hard nodig.
Kies voor klein en attractief voer zoals gebroken boilies, maïs, pellets en maden. Voer slechts een handvol, want de karpers eten maar weinig in de winter! 3. Vis niet alleen op diepe stekken, maar bevis ook eens de ondiepe plekken.
Weet je niet zo goed welke smaken nou goed zijn voor het karpervissen? Kijk dan eens naar de altijd populaire boilie met deze Scopex smaak. Veel karpervissers zien deze smaak als de beste boilie. De Scopex boilie van Tasty Baits staat dan ook niet voor niets op plek 1 in de top 10 boilies.
De Milky Banana boilies zijn uitermate geschikt om in de winter te blijven voeren. Door dagelijks kleine hoeveelheden te voeren, soms maximaal 200-300 gram per dag, kun je het spijsverteringskanaal van een karper ' namelijk aan de praat' houden.
Hangt er van af wat van boilie je maakt, het is niet nodig om je bollen extreme kleuren te geven zoals readymades van martins sb enzo. als je toch een kleurstof wil invoegen, moet je zorgen dat je mix zonder kleurstof nog behoorlijk wit is, dan kleur je makkelijker.
Mijn conclusie: Zelf zal ik in de toekomst altijd proberen rond de 1.5% zout in mijn boilies uit te komen. Het is een goedkoop ingrediënt, helpt dus bij de uitwaseming van andere stofjes en bevordert blijkbaar de spijsvertering van karpers.
Je kunt prima karpervissen in de winter. Karpers zijn koudbloedige dieren, maar ze eten in de winter wel degelijk. Ze zijn door het koude water minder actief. Hierdoor zijn de aasperiodes veel korter en bewegen ze ook aanzienlijk trager.
In deze periode is het dan ook wel belangrijk om de vis op de stek te houden en met enige regelmaat te voeren. Een echte aanrader voor oktober zijn deze Mainline High Impact boilies.
Karpers zijn het makkelijkste te vangen wanneer de watertemperatuur rond de 15 graden is en het een neutrale dag is. Dit betekent geen sterke koude wind, een beetje wind op je eigen kant is prima, en het moet niet te heet zijn. De maanden juni, juli en augustus zijn de beste maanden om op karper te vissen.
Boilies: 1100 tot max 1500 gram per dag is voldoende. In de praktijk had een grotere hoeveelheid geen extra effect. De belangrijkste reden is dat je niet meer karpers kan voeren dan er langskomen. Komen er niet genoeg karpers op de voerstek, dan kan het effect van teveel voer zelfs erg nadelig werken.
Als karpervisser kun je proefondervindelijk vrij eenvoudig ontdekken op welke diepte de spronglaag zich bevindt. Zodra je na een zomerse vissessie in een zandwinplas een paar muffe of naar rotte eieren stinkende boilies naar boven haalt, lag je waarschijnlijk te diep.
Over het algemeen gaat de karper in mei paaien. De voortplanting schiet in gang als het water echt goed op temperatuur begint te komen. Je ziet de karpers nu groeperen en krachtig heen en weer zwemmen. Zo'n groep karpers bestaat altijd uit een vrouwtje en meerdere mannetjes die haar aandacht willen winnen.
Doorgaans zijn onze boilies anderhalf tot twee jaar houdbaar.
De Shot on the Hook is een vaste waarde op alle rigs van Martin. Met dit kleine loodhageltje zorg je er voor dat de haakpunt sneller naar beneden draait wanneer een karper het haakaas opzuigt, en je ze daarmee beter prikt. Het resultaat is een betere inhaking en minder vissen lossen, dat wil iedereen toch!
Je kunt karpers onder andere vangen in slootjes, stadswateren, kanalen, rivieren en meren. Ze houden in het bijzonder van ondiepe plekken en zoeken graag de warmere waterlagen op. Die ondiepere plekken bevatten namelijk veel meer natuurlijk voedsel dan de diepe gronden.
Dia 12: Karpers hebben een reukorgaan waarmee ze heel goed geurstoffen in het water kunnen waarnemen. Geuren verspreiden zich over grote delen van het water en de karper kan op die manier al van verre 'ruiken' of er ergens eten te halen is.
De meeste echte karpers zijn alleseters en hun dieet bestaat in het wild uit verschillende ongewervelde dieren en algen.
Leg je boilies na het koken ongeveer 12 uur te drogen op een theedoek. Dit mag ook iets langer zijn (bijv. 24 uur), maar let er wel op dat hoe langer je ze laat drogen, hoe harder ze worden. Na het drogen leg je je boilies in de vriezer waardoor je ze lang kunt bewaren.
Wat meteen opvalt is dat de kleur 'blauw' verreweg het diepst komt. Dit is ook de reden dat bij de meeste onderwater foto's/video's alles zo blauw lijkt.
Over het algemeen werken boilies tussen 15 mm en 20 mm prima voor het vissen op karper. De diameter van de boilie wordt voornamelijk bepaald aan de hand hoeveel brasem er op een water zwemt. Op een water met weinig witvis zijn 15 mm boilies een uitstekende keuze.
Er zijn in hoofdlijn drie oorzaken van tegenvallende vangsten: 1) er zit geen vis op je stek, 2) de vis aast niet of 3) je pakt het gewoon verkeerd aan.
Waarschijnlijk een inkoppertje maar toch nog lang niet altijd onder alle vissers bekend. De meeste vissen – en zo ook karper – zijn vooral actief in de vroege ochtend en de avond.