iPhone 13-modellen en ouder hebben ook een nanosimkaarthouder. U kunt een nanosimkaart van een aanbieder gebruiken. iPhone 13-modellen bieden ondersteuning voor dual-eSIM. Op bepaalde iPad-modellen kunt u een data-abonnement met een eSIM afsluiten.
Bij de iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 en iPhone 13 mini kunt u dual-sim gebruiken met twee actieve eSIM's of een nanosimkaart en een eSIM. De iPhone 12-modellen, iPhone 11-modellen, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn voorzien van dual-sim met een nanosimkaart en een eSIM.
Apple heeft vanaf de iPhone 5 gekozen voor nano-sim. Oudere toestellen, zoals de iPhone 8, tot aan de nieuwste iPhone 12 (Pro) werken met een nano-simkaart.
U kunt met een van de twee telefoonnummers mensen bellen en telefoongesprekken ontvangen. Als de aanbieder van uw andere telefoonnummer bellen via wifi ondersteunt, kunt u in iOS 13 en hoger tijdens een gesprek inkomende gesprekken op het andere nummer beantwoorden.
Bij de meeste providers ontvang je tegenwoordig een 3-in-1 simkaart. Je krijgt dan een kaart met daarin de standaard simkaart, micro simkaart en nano simkaart. Uit deze 3-in-1 simkaart kun je vervolgens het benodigde formaat simkaart klikken. Zo heb je altijd het juiste formaat voor jouw smartphone bij de hand.
De nano-simkaart, die nu de meest gebruikte simkaart is. Dit is de kleinst mogelijke simkaart en hij past in vrijwel alle nieuwe telefoons, zoals de iPhone 12 en de Samsung Galaxy S20.
Indien de simkaart niet past, is het soms mogelijk om de simkaart ''uit te drukken''. Dit is vaak het geval als je een 'gewone' simkaart hebt. Er zit dan een klein randje in de simkaart, met de omtrek van de micro simkaart. Je kunt de simkaart ook zelf uitsnijden.
Simkaart plaatsen in Apple iPhone 13 Pro iOS 15.0
Zoek de opener voor de simkaarthouder. Steek de opener in het gaatje in de simkaarthouder. Haal de simkaarthouder uit de telefoon. Plaats de simkaart, zodat het schuine hoekje van de simkaart in het schuine hoekje van de simkaarthouder past.
De gehele iPhone 13 reeks blijft ook voorzien van een fysiek simkaart-slot. Je kunt dus blijven combineren: fysieke nano-simkaart en eSIM of twee eSIM's. Het is niet mogelijk om de fysieke simkaart en de twee eSIM's tegelijkertijd te gebruiken.
Het activeren van een eSIM kun je eenvoudig doen via de Instellingen applicatie. Ga naar 'Mobiel netwerk' en tik op 'Voeg mobiel abonnement toe'. Vervolgens gebruik je de camera van je iPhone of iPad om de QR-code te scannen die je aanbieder heeft gegeven, vul eventueel een bevestigingscode die bij de activatie hoort.
De iPhone 6S en iPhone 6S Plus maken gebruik van een nano-simkaart. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus maken gebruik van een nano-simkaart. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus maken gebruik van een nano-simkaaart. De iPhone X maakt gebruik van een nano-simkaart.
Het hangt van het formaat van de simkaart af. In een iPhone gaan micro-simkaarten. Veel Android-toestellen gebruiken standaard simkaarten. Toegevoegd na 1 minuut: Als je het ziet zitten, kun je eventueel je gewone simkaart op maat knippen.
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
De nano-simkaart is de (tot nu toe) kleinste variant van alle simkaarten. Alleen de chip is nog zichtbaar. Daardoor zijn de afmetingen van de nano-simkaart 12,3 x 8,8 mm. Of jij een nano-simkaart nodig hebt, hangt af van het soort telefoon dat je hebt.
De iPhone 13-serie is voorzien van dubbele eSIM, zodat je twee virtuele simkaarten tegelijk kunt gebruiken. Dit zijn de eerste iPhones waarbij dat kan.
Koop een multisimkaart eenvoudig online of ga langs in een BASE Shop. Een multisimkaart bestaat uit drie stukken: een standaard-, een micro- en een nanosimkaart. Het kleinere kaartje duw je gewoon uit het grotere formaat. Je huidige simkaart blijft actief tot je je nieuwe simkaart online activeert.
Esim (of e-sim) is een afkorting van 'embedded sim', en is in het leven geroepen om als opvolger te dienen voor de wereldwijd gebruikte plastic simkaart. Een e-sim doet in feite hetzelfde, maar zit ingebouwd in je telefoon.
Om achteraf een micro-simkaart om te zetten naar een nano-sim, moet deze geknipt worden. Dit kan in een fysieke winkel van een provider, maar met een vaste hand kan je deze ook zelf uitknippen.
iPhones, iPads en veel andere Android-apparaten hebben een uitschuifbaar laatje. Gebruik een hulpmiddel voor het verwijderen van simkaarten, een paperclip, een oorbel of iets anders dat past om het laatje uit te laten schuiven.
Open de Instellingen app en ga naar het onderdeel Algemeen. Kies voor de optie Info. Bij het Modelnummer zie je vervolgens een nummer staan zoals MWHM2ZD/A. Mogelijk staat er bij jouw iPhone een ander nummer.
iPhone modellen met dual sim
eSIM is beschikbaar op Apple iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr en nieuwer. Je stopt daar dus een fysieke nanosimkaart in en gebruikt er een eSIM naast. Wil jij een iPhone waarop je 2 telefoonnummers kunt gebruiken? Kies dan voor een iPhone met dual sim optie.
Elke simkaart heeft een uniek nummer. Je kunt dit terugvinden op je simkaart (behalve de nano, want daar past het niet op) of via Mijn Simyo > Instellingen > Simkaart. Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt ð Maar als dat niet zo is, dan kun je gewoon vertellen wat je wilt weten.
Je kunt op twee manieren waarop je je simkaart kunt verkleinen naar een micro / nano sim. Je kunt hem handmatig knippen, of met een simkaart knipper knippen.
Klein, kleiner, kleinst
Tegenwoordig zijn ze een stuk kleiner en te verkrijgen in drie formaten: mini (standaard), micro en de nano sim. De nanosim is de kleinste en jongste simkaart van het stel en heeft de grootte van de chip zelf (12.3 x 8.8 mm). De nano simkaart is te vinden in de nieuwste smartphones.