Een duurzame body scrub van Aesop, met fijngemalen puimsteen, bamboestam en zuiverende botanische oliën die vermoeide cellen verwijderen en zodoende de huid weer laten stralen. Misschien wel de beste lichaamsscrub, tenzij je liever voor een body scrub zonder olie kiest.
Je kunt het beste scrubben als je huid schoon is. Doe daarna de douche uit, en je kunt je het beste scrubben in de douchecabine (anders word het best een troep in de badkamer). Pak wat scrub en begin met zachte draaiende bewegingen over je huid.
Scrub vooral niet te vaak. Voor een normale of vette huid is een of twee keer per week voldoende en als je een gevoelige huid hebt, kan je het maar beter beperken tot eens in de veertien dagen.
Iedere keer als je scrubt, wordt er een regeneratieproces gestart wat stress oplevert voor de huid. Scrub een gezonde huid niet meer dan één keer per week en een droge huid maar één keer per maand. Een vette huid kan wel één tot twee keer per week gescrubd worden.
Een goede tip om sneller bruin te worden is om je huid grondig te scrubben, één dag voordat je een bezoekje aan de zonnestudio brengt. Als je dat doet worden dode huidcellen verwijdert die op het oppervlakte van je huid zitten. Deze dode huidcellen verlangzamen het bruiningsproces.
Hoe maak je het? Meng ½ kopje olijfolie, ¼ kopje vloeibare honing en 2 kopjes (riet)suiker tot een dikke scrub. Voeg ook wat fijngehakte muntblaadjes toe. Verpak in een potje met beugelsluiting en hang er een leuk kaartje aan.
Scrub niet! Hoe verleidelijk een scrub ook mag klinken; heb je een zeer droge huid (of welke huidtype dan ook), vermijd deze dan. Het kan een al aangetaste huidbarrière namelijk verder beschadigen.
Je kunt een peeling thuis doen met een product met bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur of een peeling behandeling laten uitvoeren bij de huidspecialist. Chemische exfoliants worden gezien als misschien wel de veiligste en zachtste manieren om de bindingen tussen huidcellen te verbreken en de poriën te ontstoppen.
Wat zijn de voordelen van een Scrubhandschoen
Scrubben met een Scrubhandschoen is erg goed voor de huid. Het verwijdert dode huidcellen, vuil, oliën, bacteriën en meer. Elke dag sterven er duizenden huidcellen en maakt de huid nieuwe aan.
Scrubben is eenvoudig weg het verwijderen van dode huidcellen, deze dode huidcellen kunnen je huid dof maken, droog en ruw laten aanvoelen. Elke dag maakt de huid nieuwe huidcellen aan en vernieuwt de huid zicht. De dode huidcellen komen in dit huidvernieuwingsproces aan de oppervlakte, de opperhuid, en laten los.
In een zoutscrub is zout het ingrediënt dat dode huidcellen verwijdert en je huid zacht en glad maakt. Je kunt verschillende soorten zout gebruiken, zoals tafelzout, zeezout, Himalyazout, Dode Zeezout, grof zeezout en Epsomzout. Meestal worden voor deze scrubs zeezout en Epsomzout gebruikt.
Wanneer je de huid scrubt is dat een mechanische behandeling. Dode huidcellen worden verwijderd met een product met korreltjes erin. De korreltjes zorgen ervoor dat de dode huidcellen als het ware van de huid afgeschuurd worden.
De olie kan kiezen tussen amandelolie, olijfolie en kokosolie. Zelf gebruik ik het liefst amandelolie, deze is fijn voor een normale huid. Amandelolie is rijk aan vitamine E en staat bekend als een 'helende olie'. Als je een hele droge huid hebt kan je ook gerust olijfolie gebruiken.
Wanneer je niet scrubt hopen dode huidcellen zich op. Hierdoor kunnen nieuwe haartjes zich moeilijker een weg naar buiten banen. Door te scrubben houd je de huid schoon en de ingangen van je haarschachten vrij. Hierdoor hebben haartjes minder snel de kans om in te groeien.
Kenmerken van een drogehuid:
Een droge huid voelt overal droog aan. Je kunt last hebben van een droog gezicht zoals een droge hoofdhuid, een droge neus, maar daarnaast kun je ook last hebben van droge benen of armen. Een droge huid is gevoeliger voor voortijdige huidveroudering.
Om deze natuurlijke gezichtsscrub te maken heb je 2 eetlepels kaneel, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel amandelolie nodig. Kaneel heeft een nog fijnere structuur dan gemalen koffie, waardoor het de gevoelige en dunne huid op een milde manier kunt scrubben.
Suiker scrubs zijn zachter dan zout scrubs. De korrel is rond en snijd daarom de huid niet, waardoor je geen overgevoelige huid krijgt bij wondjes of na een scheerbeurt. Suikerkorrels lossen makkelijker op in warm water en schuren minder dan zoutkorrels.
Nee je scrubt je kleur niet eraf. Sterker nog, door dode huidcellen te verwijderen zal je langer bruin blijven. Het bruiningsproces speelt zich af op cel niveau in de diepere huidlagen en niet in de opperhuid.