Namelijk microvezeldoekjes. Deze doekjes zijn gemaakt van het materiaal polyamide. Deze stof trekt vet, olie en kalk aan, zelfs zonder gebruik van schoonmaakmiddelen. Hierdoor zijn de microvezeldoekjes perfect voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en de rest van je huis.
Microvezel Bamboe schoonmaakdoeken zijn ideaal als vaatdoekje, hygiënisch schoon door de antibacteriële werking tijdens de hele levensduur van de doeken.
'Het advies is dit niet te doen, omdat al na één dag een vaatdoekje veel bacteriën bevat die je niet verder door je huis wilt verspreiden. Dus gebruik elke dag een schoon vaatdoekje. '
“Het wassen van de thee- of handdoek hangt eigenlijk van het gebruik af. Gebruik je deze dagelijks en wordt de theedoek ook dagelijks erg nat, dan kun je deze ook het beste dagelijks vervangen”, zegt Van der Vossen. “Maar gebruik je de thee- of handdoek minder frequent, dan is het vervangen ook minder snel nodig.
Dweilen - Microvezel
De microvezel vloerdoek verwijderd het vuil tot diep in de tegel of vloer en houd het vuil vast. Naast dweilen microvezel voor de vloer zijn er ook microvezel doeken die gebruikt kunnen worden om ramen te lappen.
Gekleurde schoonmaakdoekjes
Het handigst is het om voor dezelfde kleur aan te houden als de emmer, dus het blauwe doekje voor de woonkamer of het kantoor, het rode doekje voor toiletpotten en urinoirs, het gele doekje voor de overige oppervlakten in de badkamer en WC en het groene doekje voor keuken.
"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."
De dikte van vezels wordt uitgedrukt in 'denier'. De dikte van een microvezel varieert van 0,01 tot 0,7 denier (een zijdedraad heeft een denier van 8 en een mensenhaar een denier van 20!) en hoe lager de denier, hoe minder het materiaal schuurt.
Hygiënische schoonmaakdoekjes zijn vochtige doekjes die vaak in een hersluitbare dispenserverpakking zitten. Er bestaan verschillende soorten hygiënische schoonmaakdoekjes voor verschillende doeleinden.
De kleur geel staat namelijk voor 'allerlei'. Deze 'kleurafspraak' is gemaakt tussen schoonmaakbedrijven om kruisbesmetting van bacteriën te voorkomen. Hetzelfde doekje gebruiken voor het toilet én het aanrecht is nou eenmaal geen hygiënisch idee. Naast de gele doekjes heb je ook nog roze, blauwe en groene.
Gemiddeld wordt het vaatdoekje één keer in de twee weken vervangen. Terwijl je dit eigenlijk elke dag hoort te doen. Tijd om daar verandering in te brengen. Was je vaatdoekje elke dag en het liefst op minimaal 60 graden, anders gaan de bacteriën alsnog niet dood.
#1 Vouwen van een microvezeldoek
Het is belangrijk dat je een oppervlak niet nog viezer maakt door met een gebruikte kant van de doek schoon te maken. Dit voorkom je door de doek in 16 vlakken te vouwen.
Microvezeldoekjes: ook wel wonderdoekjes genoemd. In de professionele schoonmaak doken zij voor het eerst op rond 1994. Voor de consument zijn de microvezeldoekjes het meest bekend geworden via schoonmaakparty's bij de mensen thuis.
Dankzij de vezelstructuur hecht vuil zich optimaal aan de doek, waardoor er minder kracht nodig is bij het schoonmaken. Dit vermindert de druk op polsen en gewrichten aanzienlijk. Een groot voordeel van schoonmaken met microvezel is dat u geen (chemische) schoonmaakproducten nodig hebt.
Gebruik lauw water met een paar druppeltjes Dreft, of een scheutje natuurazijn. Eens per maand mag je ook een klein beetje ammoniak aan t water toevoegen. En het allerbeste is om je vloer te dweilen met de voegen/naden mee.
De logische volgorde om je huis schoon te maken is: eerst afstoffen, dan stofzuigen en vervolgens de vloer dweilen met een goed product, zoals Andy Vertrouwde Allesreiniger. Hou je vanaf nu aan die volgorde: eens je een routine hebt, zul je merken dat je steeds sneller je takenlijstje kunt afmaken.
Als je bedenkt dat je een handdoek gebruikt om je gezicht en lichaam af te drogen na het douchen, dan is het niet zo hygiënisch om handdoeken en theedoeken samen te wassen. Het zou namelijk best kunnen dat je de bacteriën van de theedoeken hiermee overbrengt op je handdoek en dat wil je natuurlijk niet.
Een washandje gebruik je het liefst maar één keer. Washandjes worden veel natter en vuiler dan een handdoek - denk maar aan make-upresten en dode huidcellen. Omdat het langer duurt voordat een washandje is opgedroogd, is het in de tussentijd de perfecte broeihaard voor bacteriën en schimmels.
Zorg dat er voor elk persoon in jouw huishouden drie volledige handdoekensets aanwezig zijn. Één handdoekenset bestaat uit één handdoek, één badlaken, één gastendoekje en één washandje. Hierdoor heeft elke persoon een schone set, een set die op dat moment wordt gebruikt en een set die gewassen moet worden.