1. Munchkin luxe babyswing. De beste baby swing ziet er misschien ietwat robuust uit, maar ligt heerlijk voor jouw baby. De luxe schommelstoel van Munchkin kun je bedienen met een meegeleverde afstandsbediening waardoor jij gewoon door kunt gaan met jouw eigen bezigheden.
Met een schommelstoel op de babykamer creër je een speciaal plekje voor jou en je baby. Een plek om even tot rust te komen en een hechte band op te bouwen. Hierbij is het goed om je baby op je blote huid te leggen, want de huidhonger van baby's is vooral in de eerste maanden heel groot.
Voor alle fijne (borst)voeding- en knuffelmomentjes is een schommelstoel erg praktisch en daarnaast staat het ook nog eens heel mooi in elke babykamer. Door het schommelen kalmeert je baby en ook kan je je kleintje makkelijker voeding geven. En het is ook nog eens fijn en rustgevend voor jezelf!
De kamer moet echt zo donker zijn, dat je zelf niks meer ziet als je in de kamer staat. Voor het inslapen werkt het omdat als het donker is, het lichaam meer melatonine aanmaakt waardoor je kindje slaperig wordt.
Ook al heeft je wipstoeltje een ligstand, je baby ligt er meestal niet helemaal vlak in, het is immers een stoeltje. Het advies is om je baby niet langer dan 1 uur achter elkaar en niet langer dan 2 uur per dag in een wipstoeltje en/of autostoeltje te laten liggen.
Een voedingsstoel in de babykamer
Aan deze stoel stel je natuurlijk wel een aantal eisen! Het voeden moet comfortabel zijn. Een goede ondersteuning voor de arm is ook niet verkeerd, gezien het aantal kilo dat je daar een aantal minuten mee moet ondersteunen.
Bij Praxis hebben wij schommels in allerlei varianten. Zo vind je bij ons naast een los schommelzitje ook een schommel met schommelframe. Voor de avonturiers hebben wij een disk schommel, een duoschommel of een toffe nestschommel waar je zelfs in kunt liggen.
De minimale ruimte rondom het complete toestel dient minimaal 1,5 meter te zijn (in rust toestand). Indien de vrije valhoogte tijdens het schommelen oploopt van 1,5 tot 3 meter (dit moet echt wel het maximum zijn), dan dient de vrije ruimte vergroot te worden tot tussen de 1,5 en 2,5 meter.
Je hebt minimaal 5 rechte balken nodig tussen de 300 en 500 cm lang. Daarnaast heb je ook nog houten balken nodig voor de versteviging. Let op dat het hout dat je gaat gebruiken geïmpregneerd is. Hierdoor gaat je schommel langer mee en is het hout beter beschermd tegen bijvoorbeeld schimmel.
Een stoel of fauteuil met hoge armleuningen is eigenlijk een echte must-have voor de stoel in de babykamer. Hier kun je namelijk je arm op laten rusten wanneer je je kind aan het voeden bent. Dit is voor zowel borstvoeding als flesvoeding erg prettig! Hierdoor kun je namelijk comfortabel je kindje voeden.
Het is wel aan te raden om de wieg in de buurt van een raam te plaatsen, zodat je baby veel indirect zonlicht op zijn huidje krijgt. Dit breekt bilirubine af, wat ervoor zorgt dat je baby geen gele gloed heeft. Voor peuters geldt hetzelfde als voor baby's. Plaats het ledikant niet tegen het raam of tegen de verwarming.
Wiegje of ledikantje met matras en hoeslaken. Een commode en aankleedkussen. Een stoel om bij je baby te zitten en 's nachts borstvoeding in te geven. Een thermometer om de temperatuur van de kamer in de gaten te houden.
Door overmatig gebruik van wipstoeltjes komt het steeds vaker voor dat baby's afgeplatte schedels hebben of een asymmetrische houding. Per jaar zijn er 20.000 gevallen van baby's met een scheef hoofdje bekend, terwijl dit vroeger incidenteel voorkwam.
Vanaf ongeveer 3 jaar hebben je kinderen dus de leeftijd dat ze helemaal zelfstandig op een gewoon schommel zitje kunnen. Deze zitjes komen in allerlei varianten voor je schommel.
De meeste ouders gebruiken een wipstoel tot wanneer de baby ongeveer 8 maanden oud is. Vanaf die leeftijd leert je baby om zelfstandig in de zithouding te komen. Zodra je baby kan zitten, merk je snel genoeg dat hij liever niet meer in de wipstoel wordt gelegd.
Een ledikant hemel zorgt voor een geborgen en knus gevoel bij het bedje van je kindje. Daarnaast kan het bescherming bieden tegen bijvoorbeeld muggen. Daarnaast kleed een hemel ledikant het geheel mooi aan.
Een ledikant is het meest veilige babybed voor je kindje, omdat de zijwanden uit spijlen bestaan en dus open zijn. Hierdoor komt je kindje niet in ademnood als hij tijdens het draaien met zijn mond en neus tegen de zijkant komt te liggen.
Begin daarom het liefst rond de 26 weken zwangerschap of al eerder met het klaarmaken van de babykamer. Kies verantwoord je spullen en materialen én ventileer de kinderkamer goed.
De poten van de schommelstoel hebben aan de onderkant twee halve bogen, waardoor de stoel kan schommelen. Het effect van het schommelen geeft een bepaalde rust en kalme, en kan voor sommige mensen zelfs therapeutisch werken. Baby's worden niet voor niets heen en weer gewiebeld om gekalmeerd te worden door de ouders.
Voor een goede dikte kies je het best voor 8 x 8 cm of 10 x 10 cm. Voor de bovenbalk gebruikt u een vierkant paal tussen de 9 x 9 t/m 12.2 x 12.5 cm. Voordat je de palen in de grond zet, maar je van de palen eerst 2 driehoeken. Bevestig de palen halverwege met een halfronde regel om zo een stevige driehoek te maken.
Maak de staanders passend en zaag de uiteinden weer onder een hoek van 60 graden. Positioneer het dwarsbalkje (E) zo dat de bovenbalk er op rust wanner je het passtuk weghaalt.
De afstand tussen een schommelaccessoire (bijvoorbeeld een schommelzitje) en de grond moet minimaal 35 cm zijn. De afstand tussen een accessoire en het frame moet minimaal 30 cm zijn. De afstand tussen de schommelhaken moet 45 cm zijn. De afstand tussen de schommel accessoires moet 45 cm zijn.
Hoe nestschommel ophangen? Stel je hebt een leuke nestschommel gekocht, dan is de volgende vraag: 'Hoe een nestschommel ophangen? ' Het antwoord op die vraag is simpel: 'Net zo als je een gewone schommel ophangt. ' Als je een schommelrek hebt, dan heb je waarschijnlijk daaraan al bevestigingsmateriaal hangen.