Een scheermesje mag alleen mee als het een veiligheidsmesje of wegwerpscheermes in een vaste houder is. Losse of open scheermesjes mogen niet mee in je handbagage. Ook hier geldt dat de securitymedewerker om veiligheidsredenen een voorwerp alsnog kan weigeren.
Een puntkam, nagelschaar, nagelvijl of een knipscheermes mogen bijvoorbeeld alleen mee in je ruimbagage. Een nagelknipper of wegwerpscheermesje (met losse mesjes in een houder) mag daarentegen weer wel mee in de cabine. Ook deodorant mag mee in de handbagage, mits de verpakking niet groter is dan 100 ml.
Mag scheerzeep in de handbagage? Wel: 100 milliliter (reis)verpakkingen per item scheerzeep, scheerschuim en balsem mogen dus wel in handbagage, zolang het in een zak van 1 liter past. Tip: Van Recipe for Men zijn er speciale 100ml spuitbusjes scheerschuim die dus gewoon in de handbagage mogen.
U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.
Tandpasta bijvoorbeeld vloeit niet onder zijn eigen gewicht op de tandenborstel; het is een vaste stof. Echter, als je genoeg druk uitoefent, stroomt het als een vloeistof uit de tube.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Make-up in je handbagage wordt bijna altijd gezien als een vloeistof, of het nu een bodymist is, handcrème, foundation, lipgloss, mascara, nagellak of deodorant. Deze vloeistoffen mogen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen maximaal 100ml per stuk zijn.
Mag je een zonnebrand creme meenemen in het vliegtuig? Op zich kun je wel zonnebrand creme meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Maar zorg dat dit niet meer is dan 100 ml. Als je zonnebrand creme groter is dan 100 ml kun je het beter in je ingecheckte bagage stoppen, want dan mag het wel mee in het vliegtuig.
Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, moet u een Schengenverklaring of een medische verklaring aanvragen. Dit hangt af van het land waar u naar toe gaat. Opiaten zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis.
Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Daarnaast zijn er regels voor vloeistoffen. Het is daarbij goed om te weten dat sprays, maar ook gels, waxen, jelly's etc. ook als vloeistoffen kunnen worden beschouwd. Ja, mijn Vaseline en wax zijn op Schiphol keihard in de vuilnisbak gemieterd.
Onder vloeistoffen vallen alle vloeibare producten. Bijvoorbeeld je make-up remover, nagellak, shampoo en lenzenvloeistof. In principe valt alles wat smeerbaar is onder een gel. Mascara, tandpasta, crème, creamy oogschaduw, lipstick en lippenbalsem vallen hier dus onder.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Zorg dan ook dat je shampoo, douchegel, scheermesjes, scheerschuim en eventueel crèmespoeling toevoegt aan je lijst van essentiële toiletartikelen. Uiteraard moet je ook deodorant, parfum, een tandenborstel en tandpasta niet vergeten.
Voor handbagage in het vliegtuig gelden strenge eisen. Verpakkingen van vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml bevatten. Alleen vloeibare medicijnen mogen in grotere verpakkingen zitten. Dan moet u wel kunnen aantonen dat die medicijnen op naam staan van u (of uw kind), bijvoorbeeld met een medicijnoverzicht.
Transavia maakt onderscheid in twee soorten handbagage, namelijk klein en groot. Kleine stukken handbagage van 40 x 30 x 20 cm, zoals rugzak, laptoptas of handtas mogen altijd mee aan boord. Een klein stuk handbagage schuif je namelijk onder de stoel voor je en mag je daarom altijd meenemen.
Hoe groot mag mijn handbagage zijn bij Transavia? Je handbagage mag bij Transavia 55 x 35 x 25 cm groot zijn. Als je bagage groter is zal deze tegen betaling in het ruim vervoerd moeten worden. De maximale grote van het accessoire is 40 x 30 x 20 cm.
Shampoo, crèmespoeling, haarmousse en deo zijn allemaal vloeibaar. Daarnaast zijn ook lipgloss, eyeliner en nagellak vloeibaar, alhoewel deze meestal geen probleem vormen. De hoeveelheid zit ruim onder de 100 ml per verpakking en kan dus altijd mee mits het in een plastic hersluitbaar zakje zit.
U mag gerust een stuk kaas meenemen.
Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen. Wil je meer meenemen? Boek dan ruimbagage bij.
Met een normaal ticket mag je alleen een kleine tas van 40 x 20 x 25 cm mee als handbagage meenemen. Deze moet onder je stoel passen. Wil je een rolkoffer of (grote) rugzak meenemen, dan moet dat tegen betaling. Het maximale formaat is dan 55 cm + 40 cm + 20 cm en het gewicht maximaal 10 kilo.
De regels voor handbagage zijn streng: er wordt slechts één tas toegestaan van 45 x 40 x 25 centimeter, met een maximum van 10 kilo. Als je koffer daar niet aan voldoet, wordt de bagage als ruimbagage ingecheckt, en dat kost 40 euro.