Je kan ze heerlijk combineren met die geweldige 'magic' saus Sweet chili.
Of maak grote vlammetjes met een heel loempiavel. Verhit een laag olie in een pan en frituur de vlammetjes ca 3 minuten, de grote iets lager. Serveer de vlammetjes met de chilisaus.
Oven (220°C)
12 minuten in een voorverwarmde oven.
Een vlammetje is een loempia met een pittige vulling. Deze vulling bestaat over het algemeen uit zeer pittig gekruid gehakt. De snack dankt zijn naam uiteraard aan het feit dat hij ontzettend pittig is en je mond 'in vuur en vlam' kan zetten.
Er zitten 63 kilocalorieën in 1 stuk (20 gram) vlammetje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'vlammetje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Temperatuur. De temperatuur van een vlam varieert, meestal is dat tussen de 300° en (bijvoorbeeld bij een autogeenbrander) 3100° Celsius. Als materie zo heet wordt dat het begint te gloeien, dan ontstaan er gassen die vervolgens kunnen oxideren.
Fruit de uien met een snuf peper en zout. Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, suiker, sambal badjak en sambal oelek toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin.
Vanaf vrijdag 19 november zijn de vlammetjes ook te koop in alle KBC-kantoren en bij hun verzekeringsagenten. Bij KBC kan je zelfs exclusief een blauw vlammetje kopen, dat de reeks compleet maakt.
Frituur (180°C) Uit de diepvries: 3 min. Airfryer (200°C) Uit de diepvries: 6 - 7 min. Het product vooraf volledig insmeren met olie.
Snijd de panini open en verdeel het gehakt hierover. Beleg hem vervolgens met de kaas en leg de bovenkant erop. Bak de panini gedurende 6 minuten in de oven. Lekker ite!
Een vlam is onderop blauw. Het midden is wit en rondom de vlam is het geel. Deze kleuren worden bepaald door de temperatuur van de vlam. Het blauwe deel is het heetst, daarna het witte deel en het gele deel van de vlam is het minst warm.
Wanneer de luchttoevoer geopend wordt, krijg je een ontzettend hete, blauwe vlam. De moleculen in het aardgas reageren dan met zoveel zuurstofmoleculen als mogelijk is. Dat is een volledige verbranding. Er ontstaat koolstofdioxide (CO₂) en water, maar geen roet.
Het blauw net onder het wit is het heetst. Rnd 1200 celsius.
De kroket, frikandel en bamischijf doen het als je kijkt naar de calorieën het beste. Het maakt wel veel verschil of je de snack eet met (wit) brood. Een broodje hamburger, broodje hotdog en de bamischijf bevatten de minste vetten. Een echte calorieënbom is de kapsalon met 1272 kilocalorieën.
De totale prijs van een pakje friet bedraagt volgens deze berekening dus 2,20 euro. Deze prijs is gebaseerd op recente gegevens van het Nationaal verbond van Frituristen (Navefri).
Een portie bitterbal, bereid komt overeen met 20 gram.
Wanneer je een kaarsje aansteekt en er een lamp op richt, zul je zien dat het vlammetje geen schaduw geeft, maar de kaars wel. Licht heeft geen schaduw. Sterker nog, donker of duisternis is eigenlijk 'slechts' de afwezigheid van licht. Steek je een lamp aan, dan is het donker weg.
Om lichtgroene vlammen te maken gebruik je borax. Om groene vlammen te maken gebruik je aluin. Om oranje vlammen te maken gebruik je natriumchloride. Om paarse vlammen te maken gebruik kaliumchloride.
Wetenschappers hebben een temperatuur van vier biljoen graden Celsius gecreëerd in een laboratorium. Dit is 250.000 keer heter dan de temperatuur in het centrum van de zon.
Deze broodjes noemt men dan panini, wat meervoud van het Italiaanse panino is: een stokbroodje, chiabatta of rosetta met daarop groenten of vlees, gegrild tussen twee grillplaten.