Lekker met paprikamayonaise (meng 3 el mayonaise met 2 tl paprikapoeder en fijngesneden gegrilde paprika's).
De kroket is een Nederlandse favoriet met zijn knapperige buitenkant en zachte ragoutvulling. De perfecte saus om hierbij te serveren is mosterd. Vind je mosterd te heftig? Dan is mayonaise ook een prima optie, die de kroket wat romiger maakt.
Hoewel mayonaise en ketchup nog steeds de hitlijsten aanvoeren (mayo is op vier van de negen onderzochte momenten de populairste saus, ketchup wint bij de lunch) en mosterd, curry en chilisaus bij het borrelmoment leiden, spelen sausproducenten in op de vraag naar meer specifieke sauzen, die bij specifieke momenten of ...
Frituren 175°C: Ontdooid: 4 min.Bevroren: 8 min. Geadviseerde temperatuur en baktijden niet overschrijden.
Zigeunersaus is een saus op basis van paprika, tomaat, ui en specerijen, bekend in onder andere Hongarije en Duitsland.
Zoet én pittig! De kleine stukjes peper maken deze Chilli Sauce lekker pikant. Onmisbaar bij oriëntaalse gerechten, maar ook heerlijk bij gegrilde kip of als dipsausje bij kroepoek en rauwkost.
De Ad van Geloven goulashkroket is gevuld met een royale, rijke ragout met mals vlees, paprika en is op smaak gebracht met een krachtige kruidenmix. De smaak is vol en lekker pittig. Een keer wat anders dan een traditionele vleeskroket.
13-14 minuten. Laat de kroketten buiten de oven minimaal 2 minuten rusten voor optimale krokantheid. Bak de bevroren kroketten ca. 11 minuten in een voorverwarmde airfryer.
Stoof de goulash afgedekt 1,5 uur zachtjes op laag vuur of tot het vlees mals is. Proef en breng eventueel verder op smaak. Werk af met peterselie en serveer met rijst of stokbrood.
Ketchup , het favoriete sausje van alle Amerikanen, is de populairste saus in de Verenigde Staten, op de voet gevolgd door barbecuesaus en hete saus.
Gemiddeld eten we maar liefst 2,4 liter mayonaise per persoon per jaar. Overal ter wereld is deze vette saus populair.
Ze vormen een heerlijke aanvulling op de maaltijd als voorgerecht, geserveerd met een beetje yoghurt of zure roomdip . Ze kunnen ook een heerlijke aanvulling zijn op het hoofdgerecht, geserveerd met een stevige salade en een eiwitbron.
De Gouda's Glorie mosterd is heerlijk mild en zacht van smaak. Lekker bij de borrelplank, broodje kroket of bitterbal. Verpakt in de handige 3L bokaal kan deze samen met andere smaken van Gouda's Glorie in de saustribune gepresenteerd worden.
Serveer de bamischijven met de zoetzure pittige saus.
Kies bij voorkeur ovenkroketten, kroketten voor in de airfryer, of kroketten die al zijn voorgebakken. Gewone kroketten voor in de frituur kunnen gaan lekken en worden lastiger krokant bruin in de airfryer. Een ovenkroket moet ongeveer 10 tot 13 minuten op 200 ºC.
Goulashkroketten bakken
Verwarm de olie voor tot 180 ⁰C in een frituurpan of grote gietijzeren pan. Frituur de kroketten 3-4 minuten. Reken voor bevroren kroketten 5-6 minuten. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.
Albert Heijn heeft huismerk ovenkroketten welke erg goed uit de Airfryer test komen. Die van Jumbo staan ook zeker in de top 5 en van Dobben heeft nu ook een speciale Airfryer kroket. Laatsgenoemde is een kroket met een robuustere vulling voor de echte liefhebber.
Gezondheid
Goulash Kroket is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. Goulash Kroket kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Een bitterbal is een gefrituurd klein (vlees)ragoutballetje van zo'n 3 à 5 cm doorsnee. Het is in feite een kleine, ronde versie van de vleeskroket, maar met een andere verhouding tussen korst en ragout.
Er zitten 131 kilocalorieën in 1 stuk (70 gram) kroket. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kroket'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Espagnole saus – een versterkte bruine kalfsbouillonsaus. Genevoise saus - Een bruine saus gemaakt met visfumet, mirepoix, rode wijn en boter, meestal geserveerd met vis. Gribiche – Mayonaise met hardgekookte eieren, mosterd, kappertjes en kruiden. Hollandaise – Azijn, gemalen peperkorrels, boter, eidooiers en citroensap.
BBQ is het sausmoment
Maar liefst 63% voegt een of meerdere sauzen toe aan het gerecht op zijn of haar bord. Satésaus (67%), knoflooksaus (59%), mayonaise (44%), barbecuesaus (41%) en cocktailsaus (31%) zijn de vijf populairste sauzen tijdens deze zomerse traditie.
Men haalt ravigote en remoulade vaak door elkaar, maar deze sauzen zijn niet hetzelfde. Ravigote is een vinaigrette op basis van olie en azijn en remouladesaus is op basis van mayonaise. Gepaneerde vis combineert dan ook het beste met remouladesaus.